Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Βουλή των Εφήβων το θέμα της Εκθεσης των γενικών εξετάσεων.
- Την εκταφή του πτώματος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου,διέταξε ο Εισαγγελέας του διαρκούς στρατοδικείου Ξάνθης.
- Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα επιβολής έκτακτης φορολογίας στα κέρδη φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων.
- Και οι άνδρες θα παίρνουν τη σύνταξη της εκλιπούσης συζύγου τους, σύμφωναμε απόφαση-σταθμό του Συμβουλίου Επικρατείας.
- Μονιμοποιούνται 6.000 έκτακτοι εργαζόμενοι στους Δήμους και Κοινότητες.
- Με θέμα την ανταγωνιστικότητα συνεδριάζει η επιτροπή κοινωνικού ελέγχου.
- Ομαλοποιούνται απο την Παρασκευή οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.
- Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό θα έχει ο Πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ράντογιε Κόντιτς.
- Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει στην Τουρκία αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο,τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει στην Ισπανία την αντίστοιχη της Τουρκίας.
- Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, στο Μεσογειακό τουρνουά της Ιταλίας.
- Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης του ΑΡΗ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.
- Στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, προκρίθηκε ο Ελληνοαμερικανός τενίστας, Πιτ Σάμπρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Βουλή των Εφήβων το θέμα της Εκθεσης των γενικών εξετάσεων.

Στις 8.45 άρχισαν να βγαίνουν απο τα εξεταστικά κέντρα οι πρώτοι υποψήφιοι της Α' Β' και Γ' Δέσμης που σήμερα διαγωνίστηκαν στην Εκθεση.Το θέμα ήταν: "Ενας μαθητής, μέλος της Βουλής των Εφήβων στην προχθεσινή αγόρευσή του ειπε το εξής: Και αν η σημερινή κοινωνία επιβάλλει τον συντηρητισμό, εμάς θα μας επιτρέψετε να ονειρευόμαστε. Σε αυτή την φράση υπάρχει μια διαπίστωση, η επιβολή του συντηρητισμού απο την κοινωνία και ενα αντίπαλο δέος το όνειρο. Ποιός ειναι ο ρόλος σας σε μια τέτοια κοινωνία; Νομίζετε οτι τα ονειρά σας μπορούν να δράσουν επαναστατικά απένατι σε αυτή την επιβολή;"

Την εκταφή του πτώματος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου,διέταξε ο Εισαγγελέας του διαρκούς στρατοδικείου Ξάνθης.

Την εκταφή του πτώματος του στρατιώτη, Σπύρου Ρωμιόπουλου,διέταξε ο Εισαγγελέας του Διαρκούς Στρατοδικείου Ξάνθης, αντισυνταγματάρχης Γιώργος Μπέης, προκειμένου να γίνει και τρίτη νεκροψία απο πέντε ιατροδικαστές, καθώς και απο γιατρό του στρατού, τον οποίο θα ορίσει ο Εισαγγελέας και ο ανακριτής του Στρατοδικείου της Ξάνθης. Παράλληλα ο κ. Μπέης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση κατά αγνώστων. Στην υπόθεση παρενέβη και ο Αρειος Πάγος, η Εισαγγελία του οποίου ζητά να διερευνηθεί εάν έχουν τελεσθεί αξιόποινες πράξεις. Τέλος, η κυβέρνηση δήλωσε οτι επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια.

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα επιβολής έκτακτης φορολογίας στα κέρδη φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι η Κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζει θέμα επιβολής έκτακτης φορολογίας στα κέρδη ή σε άλλα εισοδήματα φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων, άποψη που είχε διατυπώσει και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου.

Και οι άνδρες θα παίρνουν τη σύνταξη της εκλιπούσης συζύγου τους, σύμφωναμε απόφαση-σταθμό του Συμβουλίου Επικρατείας.

Και ο χήρος δικαιούται τη σύνταξη της θανούσης συζύγου του,χωρίς καμιά διάκριση ή ειδικότερη προϋπόθεση, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της ισότητας.Αυτό έκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας ανοίγοντας, έτσι, το δρόμο - ύστερα και από παρόμοια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου- να διεκδικήσουν και οι χήροι-άνδρες, ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι τη σύνταξη της εκλιπούσης συζύγου.

Μονιμοποιούνται 6.000 έκτακτοι εργαζόμενοι στους Δήμους και Κοινότητες.

Τις προσεχείς ημέρες νομιμοποιούνται περίπου 6.000 από τις 9.500 έκτακτους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.Ηδη, εστάλη στους Δήμους απο το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία αναφέρει οτι μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου αυτεπιστασίας των απασχολουμένων στους ΟΤΑ.

Με θέμα την ανταγωνιστικότητα συνεδριάζει η επιτροπή κοινωνικού ελέγχου.

Με θέμα την ανταγωνιστικότητα, συγκαλείται σήμερα η επιτροπή κοινωνικού διαλόγου, κατά την οποία θα εξεταστούν θέματα μισθών και ημερομισθίων και τα περιθώρια κέρδους για τις εργοδοτικές οργανώσεις. Την 1η Ιουλίου θα συγκληθεί εκ νέου η επιτροπή κοινωνικού διαλόγου με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις.

Ομαλοποιούνται απο την Παρασκευή οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας.

Μέχρι την Πέμπτη θα συνεχισθούν τα προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, παρά την αναστολή της απεργίας των τεχνικών. Το τρέχον διήμερο δεν θα πραγματοποιηθούν 32 πτήσεις, ενώ το πρόγραμμα πτήσεων θα ομαλοποιηθεί σταδιακά από την Παρασκευή.

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό θα έχει ο Πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ράντογιε Κόντιτς.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ράντογιε Κόντιτς, που πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.Τα θέματα, που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες θα είναι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και η επανένταξη της Γιουγκοσλαβίας στη διεθνή κοινότητα.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει στην Τουρκία αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο,τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τις προτάσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο συζήτησαν χθές στο Αμερικανικό Πεντάγωνο οι Υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ, Ακης Τσοχατζόπουλος και Μπιλ Κόεν. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του την απροθυμία της Αγκυρας να δεχθεί την χρονική επέκταση του μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο να παραχωρήσει η Ελλάδα συγκεκριμένους αεροδιαδρόμους στον εναέριο χώρο του Αιγαίου για χρήση απο τουρκικά αεροσκάφη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει στην Ισπανία την αντίστοιχη της Τουρκίας.

Ανοίγει σήμερα στην Ισπανία η αυλαία του 30ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών, τού ''Ευρωμπάσκετ των μεγάλων απόντων'', όπως έχει ονομαστεί, εξαιτίας της απουσίας των σούπερ σταρ τού Ευρωμπαϊκού μπάσκετ. Η εθνική μας ολοκλήρωσε χθές την προετοιμασία της με μία προπόνηση καί το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Πρώτος αντίπαλος της εθνικής μας σ αυτή τη νέα πορεία είναι η Τουρκία.Ο αγώνας, που θα γίνει στην Τζιρόνα, αρχίζει στις 7.00 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ``ζωντανός`` από το πρώτο κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης.

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, στο Μεσογειακό τουρνουά της Ιταλίας.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Μεσογειακό τουρνουά που διεξάγεται στο Μπάρι της Ιταλίας, αφού στον χθεσινό ημιτελικό ηττήθηκε με 66-64 από την αντίστοιχη της Κροτίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο την Γαλλία. Εξάλλου, η πρωταθλήτρια μας του τένις, Χριστίνα Παπαδάκη, δεν τα κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή της ελληνικής αποστολής, αφού στον ''μικρό'' τελικό του απλού γυναικών, έχασε από την Ισπανίδα Ανα Αλκαζάρ με 2-0 σετ και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης του ΑΡΗ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Η συμφωνία για τη μετακίνηση του στην πειραϊκή ΠΑΕ συμφωνήθηκε μετά συνάντηση δύο ωρών που είχαν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Αρη. Ο 21χρονος αμυντικός παίκτης έχει συμφωνήσει να υπογράψει 5ετές συμβόλαιο και θα πάρει 125 εκατ. δραχμές, ενώ ο Αρης 240 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

Στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, προκρίθηκε ο Ελληνοαμερικανός τενίστας, Πιτ Σάμπρας.

Στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, προκρίθηκε ο Ελληνοαμερικανός τενίστας, Πιτ Σάμπρας, που είναι Νο-1 στην παγκόσμια κατάταξη. Αντίθετα Ελληνοαυστραλός τενίστας, Μαρκ Φιλιππούσης, που είναι 13ος στην παγκόσμια κατάταξη,αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,08, γαλλικό φράγκο προς 47,43, λίρα Αγγλίας προς 461,01, ελβετικό φράγκο προς 192,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,73, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 313,77 δραχμές.

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές Τραπεζών και επιλεγμένους τίτλους των Βιομηχανιών που εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης οδήγησε το γενικό δείκτη τιμών στις 1498,94 μονάδες με υψηλά κέρδη 2,11%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 16,4 δισ. δρχ. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 100 δρχ. στις 6.500.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι βοριάδες και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ο οποίος αρχικά θα είναι αίθριος αλλα απο το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν σποραδικές βροχες και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μεχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 17 εως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 εως 34 και στα νησιά απο 21 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με μέτριους εως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 μεχρι 33 βαθμούς.Στην Θεσσαλονίκη προβλεπονται πρόσκαιρες νεφώσεις οι άνεμοι θα είναι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 19 με 30 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 1997 - 8:00:17 UTC