Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εφυγε από κοντά μας, στα 87 του χρόνια, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Υβ Κουστό, που μας γνώρισε μοναδικά με τον υγρό κόσμο.
- Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των εξετάσεων, αν και το θέμα της έκθεσης χαρακτηρίσθηκε από άλλους βατό και από άλλους ασαφές.
- Δεν αποκλείεται εκταφή του πτώματος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου για νέα νεκροψία.
- Την απαγόρευση της κυκλοφορίας άλλων 66 σκευασμάτων, με επικίνδυνες ουσίες διέταξε ο ΕΟΦ.
- Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο νέοι κάνουν χρήση ηρωίνης στην Ευρώπη.
- Ανταγωνιστικότητα και απασχόληση στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής κοινωνικού διαλόγου.
- Εμφραγμα στο χώρο της υγείας λόγω των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών.
- Προσκλητήριο προς όλους να επιστρέψουν στη ΝΔ, απευθύνει ο Κώστας Καραμανλής.
- Αυστηρή εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, ζητά ο υπουργός Εσωτερικών.
- Διεθνές Οικολογικό Σεμινάριο με θέμα "Περιβάλλον και Δικαιοσύνη" άρχισε σήμερα στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος στη Χάλκη, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
- Με εκατό υποψηφίους σε 115 μονοεδρικές περιφέρειες της Αλβανίας θα συμμετάσχει στις εκλογές το Κόμμα της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εφυγε από κοντά μας, στα 87 του χρόνια, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Υβ Κουστό, που μας γνώρισε μοναδικά με τον υγρό κόσμο.

Στον κόσμο της σιωπής, που τόσο αγάπησε, πέρασε σήμερα σε ηλικία 87 χρόνων, ο διάσημος ωκεανογράφος Ζακ Υβ Κουστό. Ο Κουστό, που με τις ταινίες του μαζί με το θρυλικό καράβι του την Καλυψώ, μας ταξίδεψε στις άγνωστες θάλασσες του υγρού κόσμου και μας πλάνεψε με τις ομορφιές του δικού του κόσμου, αλλά συνάμα με τις σπουδαίες και πολύτιμες ερευνές του μας ευαισθητοποίησε για την επικινδυνότητα της θαλάσσιας ρύπανσης, ήταν μέλος της γαλλικής Ακαδημίας από το 1988. Ο Κουστό είχε αναδειχθεί επανειλημμένα ως μία από τις πλέον δημοφιλείς προσωπικότητες της Γαλλίας και είχε πάρει δραστήρια μέρος στις διεθνείς διαμαρτυρίες για την ρύπανση των θαλασσών. Στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη τελετή για να αποτιθεί φόρος τιμής στον μεγάλο και παγκόσμια γνωστό ωκεανογράφο και κινηματογραφιστή.

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των εξετάσεων, αν και το θέμα της έκθεσης χαρακτηρίσθηκε από άλλους βατό και από άλλους ασαφές.

Χωρίς προβλήματα, κύλησε η πρώτη μέρα των γενικών εξετάσεων με τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται στην έκθεση. Το θέμα, που είχε σχέση με την επιβολή του συντηρητισμού και τα όνειρα των νέων, χαρακτηρίσθηκε απόάλλους ενδιαφέρον που έδινε τη δυνατότητα στους υποψήφιους να αναπτύξουν τις απόψεις τους.Αλλοι διατύπωσαν την άποψη ότι υπήρχαν ασάφειες.Το θέμα της έκθεσης για τους αποφοίτους των Τεχνικών λυκείων είχε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στο μάθημα της έκθεσης θα διαγωνισθούν οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης.

Δεν αποκλείεται εκταφή του πτώματος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου για νέα νεκροψία.

Στην εκταφή του πτώματος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου, προσανατολίζεται ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση,μετά τις διχογνωμίες που προέκυψαν από τις δύο ιατροδικαστικές εξετάσεις. Τη νέα νεκροψία θα κάνουν πέντε ιατροδικαστές Πανεπιστημίων, ώστε να προκύψει πλήρης γνωμάτευση για τις αιτίες θανάτου του στρατιώτη.Ο πατέρας του επισκέφθηκε τη μονάδα που υπηρετούσε ο γιος του και τέλεσε τρισάγιο στο σημείο που βρέθηκε νεκρός.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας άλλων 66 σκευασμάτων, με επικίνδυνες ουσίες διέταξε ο ΕΟΦ.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας άλλων 66 σκευασμάτων που διακινούνται παράνομα στη χώρα μας, επέβαλε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου. Πρόκειται για χάπια αδυνατίσματος και συμπληρώματα διατροφής, που διατίθενται παράνομα από γυμναστήρια και καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής και τα οποία περιέχουν ουσίες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο νέοι κάνουν χρήση ηρωίνης στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι κάνουν χρήση ηρωίνης στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.Ο υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη σωστότερου σχεδιασμού προγραμμάτων κατά των ναρκωτικών στην Ευρώπη, ενώ ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία για τους εμπόρους, ενώ οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες.

Ανταγωνιστικότητα και απασχόληση στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής κοινωνικού διαλόγου.

Με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης, ασχολήθηκε η επιτροπή κοινωνικού διαλόγου. Τα τρία βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ανθρώπινο δυναμικό και παρεμβάσεις για προώθηση της απασχόλησης, η διασφάλιση του εισοδήματος σε συνθήκες χαμηλού πληθωρισμού και το φορολογικό, θέμα για το οποίο τα συνδικάτα ζητούν τιμαριθμοποίηση των κλιμακίων και διεύρυνση του αφορολόγητου ορίου.

Εμφραγμα στο χώρο της υγείας λόγω των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων, θα προκύψουν από τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες, στις οποίες κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ πενθήμερη απεργία αρχίζουν και οι ειδικευόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών-Πειραιώς.Ετσι τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

Προσκλητήριο προς όλους να επιστρέψουν στη ΝΔ, απευθύνει ο Κώστας Καραμανλής.

Προσκλητήριο προς όλους να επανενταχθούν στη ΝΔ, απευθύνει ο προεδρός της Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του σε μηνιαίο περιοδικό. Προειδοποιεί όμως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια υπονόμευσης και ότι είναι διατεθειμένος να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος. Για τον πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής δηλώνει πως αναμένει να δεί άν πράγματι είναι σοβαρός ή σοβαροφανής, ενώ για τον Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ζημίωσε τον τόπο. Τέλος, υποστηρίζει ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει ανά πάσα στιγμή τις εκλογές.

Αυστηρή εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, ζητά ο υπουργός Εσωτερικών.

Αυστηρή εφαρμογή της αναλογίας, μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, ζητά ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς τις διευθύνσεις όλων των υπουργείων.Από το μέτρο εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των ΟΤΑ, το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των ΑΕΙ, καθώς και οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας.

Διεθνές Οικολογικό Σεμινάριο με θέμα "Περιβάλλον και Δικαιοσύνη" άρχισε σήμερα στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος στη Χάλκη, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Αρχισε σήμερα στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στην Χάλκη, το Διεθνές Οικολογικό Σεμινάριο με θέμα "Περιβάλλον και Δικαιοσύνη". Το ετήσιο αυτό σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πρίγκηπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, υπό την ιδιότητα του ως επιτίμου Προέδρου του Διεθνούς Ταμείου δια την Φύση (WWF). Την έναρξη του σεμιναρίου θα κηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος και έχει προσκαλέσει στην Χάλκη θεολόγους διαφόρων θρησκευτικών παραδόσεων, περιβαλλοντολόγους, φυσικούς επιστήμονες και ειδικούς νομικούς από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Το σεμινάριο θα ασχοληθεί κυρίως με την προώθηση του περιβαλλοντικού προβληματισμού και της κοινωνικής ευθύνης μεταξύ των νέων ηγετών επέκεινα του έτους 2000, και θα διαρκέσει τέσσερις μέρες.

Με εκατό υποψηφίους σε 115 μονοεδρικές περιφέρειες της Αλβανίας θα συμμετάσχει στις εκλογές το Κόμμα της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με εκατό υποψηφίους σε 115 μονοεδρικές περιφέρειες της Αλβανίας θα συμμετάσχει στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, το Κόμμα της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΑΔ) που υποστηρίζεται από την οργάνωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην γειτονική χώρα, "ΟΜΟΝΟΙΑ". Η ΕΑΔ στοχεύει στις ψήφους των πληθυσμιακών ομάδων που υφίστανται εθνικές, πολιτιστικές, γλωσσικές και κοινωνικές διακρίσεις και συνεργάζεται στις παρούσες εκλογές με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας (ΣΚΑ) σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες. Συγκεκριμένα, το Σοσιαλιστικό Κομμα δεν κατεβάζει υποψήφιούς του (υπέρ της ΕΑΔ) σε δύο μονοεδρικές του νομού Κορυτσάς και σε μία των Αγίων Σαράντα, ενώ σε μία μονοεδρική της Σκόδρας, η ΕΑΔ και το ΣΚΑ θα έχουν κοινό υποψήφιο. Ο οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ, επιδιώκει μέσω της ΕΑΔ την εκλογή πέντε υποψηφίων της, σε τρεις έδρες των Αγίων Σαράντα και του Δελβίνου και σε δύο του Αργυροκάστρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, στον Α` Ομιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τζιρόνα της Ισπανίας, καθώς επεβλήθη με 74-52 (39-23) της αντίστοιχης της Τουρκίας. Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά και ήταν πάντα μπροστά στο σκορ, ενώ αρίστευσε στα αμυντικά της καθήκοντα. Ετσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α` Ομιλο.

Στη Στεφανέλ Μιλάνο θα συνεχίσει την καριέρα του, ο διεθνής γκάρντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιγάλας, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Λουτσιάνο Καπικιόνι. Ο παίκτης, σύμφωνα πάντα με το μάνατζερ του, θα εισπράξει για συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων, περίπου 550 εκατομμύρια δραχμές.

Στην πρώτη της ουσιαστικά μεταγραφή για τη νέα αγωνιστική περίοδο, προχώρησε η ΑΕΚ. Το κιτρινόμαυρο ΤΑΚ, απέκτησε τον 22χρονο Δανό σέντερ Μάϊκ Αντερσεν (2.13μ.), ο οποίος αγωνιζόταν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Ρόντ Αϊλαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης θα εισπράξει 300.000 δολλάρια για συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Μεσογειακό τουρνουά ποδοσφαίρου κατέκτησε η εθνική μας ομάδα, αφού κέρδισε 1-0 την αντίστοιχη της Ισπανίας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Φότζια της Ιταλίας. Το τέρμα της ελληνικής ομάδας πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο 86ο λεπτό της συνάντησης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,95 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,26, γαλλικό φράγκο προς 47,48, λίρα Αγγλίας προς 460,01, ελβετικό φράγκο προς 191,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,46, τη λίρα Κύπρου προς 541,40 και την ECU προς 313,99 δραχμές.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε μεγαλη άνοδο σε ποσοστό 2,98% και έκλεισε στις 1543,54 μονάδες. επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 22,1 δισ. δρχ. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ έκλεισε στις 6.450 μειωμένη κατά 50 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με ηλιοφάνεια στα νότια και συννεφιά στην κεντρική, βόρεια και ανατολική χώρα, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 και 18 με 30 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 1997 - 18:00:16 UTC