Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη νότιο Αλβανία. Δύο Βορειοηπειρώτες στα χέρια απαγωγέων.
- Βατά και αναμενόμενα τα θέματα Φυσικής και Αρχαίων για τους υποψηφίους που διαγωνίσθηκαν σήμερα.
- Παρατηρήσεις του πρωθυπουργού σε υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν παρέστησαν στις εκδηλώσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
- Φρικιαστικό έγκλημα με θύμα μια 24χρονη κοπέλα στο Καρλόβασι της Σάμου.
- Αυξημένους φόρους θα πληρώσουν το 1998 οι φορολογούμενοι εξαιτίας των νέων αυξημένων εμπορικών αμοιβών.
- Παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα για τα όσα μεταδίδονται σχετικά με την πορεία των ερευνών που αφορούν το θάνατο του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη νότιο Αλβανία. Δύο Βορειοηπειρώτες στα χέρια απαγωγέων.

Σαρανταοκτώ ώρες απομένουν από την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία και το ερώτημα είναι, εάν η χώρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι του εκδημοκρατισμού ή στην αφετηρία μίας νέας πολιτικής κρίσης, με άγνωστα αποτελέσματα. Η κατάσταση στο νότο είναι ανεξέλεγκτη εξαιτίας των ενόπλων συμμοριών που λυμαίνονται στην περιοχή, ενώ οι δραστηριότητες της πολυεθνικής δύναμης προστασίας, η οποία αποτελείται από 7.000 άνδρες, περιορίζεται στο ελάχιστο. Χθες, άγνωστοι άνοιξαν πυρ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του προέδρου Μπερίσα στην πόλη Λούσνιε, νότια των Τιράνων, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν αρκετά άτομα, ενώ στα χέρια απαγωγέων βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Αργυροκάστρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,Θεόδωρος Μπεζιάνης, καθώς και ο βορειοηπειρώτης, Βασίλης Κρεμμύδας, οι απαγωγείς των οποίων ζητούν 50 και 40 εκατ. δραχμές αντίστοιχα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φάτος Νάτο πραγματοποίησε το πρωί προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία των Τιράνων, κατά την διάρκεια της οποίας ο Νάνο δήλωσε οτι αυτός και οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεσμεύθηκαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και να αναγκάσουν τον Μπερίσα να εγκαταλείψει την εξουσία, αμέσως μετά τις εκλογές.

Βατά και αναμενόμενα τα θέματα Φυσικής και Αρχαίων για τους υποψηφίους που διαγωνίσθηκαν σήμερα.

Αναμενόμενα, βατά και ενδιαφέροντα χαρακτηρίσθηκαν τα θέματα της Φυσικής και των Αρχαίων, στα οποία διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης και της τρίτης αντίστοιχα, τρίτη μέρα των γενικών εξετάσεων. Τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης που θα διαγωνισθούν στην Ιστορία. Το ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στην έκθεση, καθώς αρκετοί βαθμολογητές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτιμούν ότι η πλειοψηφία των μαθητών θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 15, γεγονός που οφελεί όσους έχουν κατοχυρώσει βαθμολογία στην έκθεση.

Παρατηρήσεις του πρωθυπουργού σε υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν παρέστησαν στις εκδηλώσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Εντονη κριτική σε υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που απουσίασαν από τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, άσκησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.Επίσης ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες των μελών της κυβέρνησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο και να μην υπάρξει χαλάρωση. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τα δύο νομοσχέδια για το ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το μισθολόγιο των διδασκόντων στα ΑΕΙ.

Φρικιαστικό έγκλημα με θύμα μια 24χρονη κοπέλα στο Καρλόβασι της Σάμου.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της Σάμου, από το φρικιαστικό τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η 24χρονη Κωνσταντίνα Χαλέπη, που βρέθηκε κρεμασμένη σε κεραία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία, η κοπέλα βιάσθηκε και κτυπήθηκε βάναυσα. Στο νησί μεταβαίνουν ιατροδικαστές για να κάνουν νεκροτομή, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις ερευνές προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι θετικό για τον εντοπισμό των δραστών.

Αυξημένους φόρους θα πληρώσουν το 1998 οι φορολογούμενοι εξαιτίας των νέων αυξημένων εμπορικών αμοιβών.

Αυξημένους φόρους κατά 30 έως 40%, κατά μέσο όρο, θα πληρώσουν το 1998 οι φορολογούμενοι, εξαιτίας των νέων αυξημένων εμπορικών αμοιβών, ενώ σε οριακές περιπτώσεις η επιβάρυνση να φθάσει το 70%. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η νέα εμπορική αμοιβή καθορίσθηκε σε 2.400.000 δρχ, από 2.100.000 που ήταν σήμερα, ενώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, η αμοιβή ανέρχεται σε 3.120.000 δρχ, από 2.730.000 που ήταν σήμερα. Εντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άσκησαν κορυφαία στελέχη της ΠΑΣΚΕ.

Παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα για τα όσα μεταδίδονται σχετικά με την πορεία των ερευνών που αφορούν το θάνατο του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου.

Την παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα προκάλεσαν πληροφορίες που μεταδίδονται για την πορεία των ερευνών, σχετικά με το θάνατο του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου. Οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιοποιείται γύρω από την υπόθεση, δεν πηγάζει από τις ανακριτικές αρχές,σημειώνει ο εισαγγελέας και προσθέτει ότι η δημοσιογραφική αντιμετώπιση της υπόθεσης, δημιουργεί την ψευδή εντύπωση ότι οι ανακριτικές αρχές αφήνουν να διαρρέουν στοιχεία και εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία του ανακριτικού έργου, γεγονός που συντηρεί ένα νοσηρό κλίμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ένα τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο του Αλβέρτη νίκησε η εθνική μας τη Βοσνία με 78-76 και τερμάτησε πρώτη και αήττητη στον πρώτο γύρο για τον Α' Ομιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ισπανία. Στο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με 42-34, ενώ κατά διαστήματα η διαφορά είχε φτάσει και 20 πόντους. Στο δεύτερο, όμως, ημίχρονο η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη χαλάρωσε και έμεινε πίσω στο σκορ, ακόμα και 7 πόντους, τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι. Επόμενος αγώνας της ελληνικής ομάδας θα είναι την προσεχή Κυριακή με τη Λιθουανία, που θα κρίνει ίσως και το αν η ομάδα μας θα φτάσει στην πρώτη θέση του επόμενου ομίλου της.

Ο Γιουγκοσλάβος Βλάνταν Μιλόγεβιτς, είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού από το εξωτερικό. Ο 26χρονος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, που αγωνίστηκε στην Καλαμάτα και τον Απόλλωνα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φθάσει τα 150-200 εκατομμύρια δραχμές.

Χάος επικρατεί στην ΑΕΚ μετά την ανακοίνωση του μεγαλομετόχου Μιχάλη Τροχανά ότι η μεταβίβαση της ομάδας στον Αγγλο πολυεκατομμυριούχο και πρόεδρο της Νιούκαστλ, σερ Τζον Χολ δεν πραγματοποιήθηκε. Τώρα, όλοι περιμένουν τις εξελίξεις, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν προειδοποιήσει τον μεγαλομέτοχο ότι αν δεν φύγει θα πάρουν σκληρά μέτρα εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τροχανάς προσπαθεί να βρει χρήματα για τις άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, ενώ δεν αποκλείεται να στραφεί και στην εκχώρηση του ονόματος της ΑΕΚ σε κάποια εταιρία...

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,27, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 462,57, ελβετικό φράγκο προς 192,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,11, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 314,34 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1507,67 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,48%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μικρή άνοδο 0,49%. Απο τους επιμέρους δείκτες με άνοδο 1,44% και 1,16% αντιστοίχως έκλεισαν οι μετοχές των Ασφαλειών και των Διαφόρων Επιχειρήσεων. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν πτωτικά. Νέα υποχώρηση κατα 95 δρχ. σημείωσε η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ και έκλεισε στις 6.205 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα κυμανθεί 20 με 32 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 18 με 34 και στο Αιγαίο 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 και 20 με 33 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 27 June 1997 - 19:00:14 UTC