Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,28/06/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χαμόγελα και για τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης που διαγωνίστηκαν στην Ιστορία.Ευκολα και αναμενόμενα τα θέματα.
- Συνάντηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης με πρόσκληση του Γιάννου Παπαντωνίου.
- Εγκλημα πάθους και εκδίκησης, κατά τον ιατροδικαστή, η δολοφονία της 24χρονης Κωνσταντίνας Χαλέπη στη Σάμο.
- Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γλαύκος Κληρίδης. Επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ σε Κληρίδη-Ντενκτάς ενόψει των απευθείας συνομιλιών.
- Ανοιχτή διαφωνία του Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή για το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυδοδιοίκησης.
- Ληστεία σε βάρος 70χρονης γυναίκας στο Περιστέρι. Οι δράστες της απέσπασαν 930.000 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Φάνης Χριστοδούλου. Χωρίς τον αρχηγό της η Εθνική μας μπάσκετ αύριο κατα της Λιθουανίας.
- Ο Χρήστος Μυριούνης επιστρέφει στο Περιστέρι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χαμόγελα και για τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης που διαγωνίστηκαν στην Ιστορία.Ευκολα και αναμενόμενα τα θέματα.

Αναμενόμενα και εύκολα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Ιστορίας, που διαγωνίστηκαν, οι υποψήφιοι της τέταρτης δέσμης.Τα θέματα ήταν απο τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Διαφωτισμό, τις διακηρύξεις της Βερόνα και του Λάιμπαχτ, τα αποτελέσματα του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν τη Δευτέρα με τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, τη βιολογία και την Ιστορία αντίστοιχα.

Συνάντηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών στον Αστέρα της Βουλιαγμένης με πρόσκληση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού οργάνου στην κοινότητα που θα χαράσσει την οικονομική πολιτική τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση των σοσιαλιστών υπουργών οικονομικών, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε οτι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για τα κριτήρια του Μάαστριχτ,τα οποία όμως θα πρέπει να είναι ίδια για όλες της χώρες. Ο Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική και την απασχόληση,ενώ ο Ζακ Ντελορ κάλεσε τους σοσιαλιστές είναι να κάνουν τις αναγκαίες προσαρμογές.

Εγκλημα πάθους και εκδίκησης, κατά τον ιατροδικαστή, η δολοφονία της 24χρονης Κωνσταντίνας Χαλέπη στη Σάμο.

Σε έγκλημα πάθους και εκδίκησης απέδωσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Καρακούκης, τη δολοφονία της 24χρονης Κωνσταντίνας Χαλέπη,που βρέθηκε κακοποιημένη και κρεμασμένη σε κεραία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στο Καρλόβασι της Σάμου . Ο ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία και νεκροτομή στο πτώμα της 24χρονης απέκλεισε την περίπτωση βιασμού. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας και ο δολοφόνος αναζητείται στο στενό περιβάλλον της άτυχης κοπέλλας.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γλαύκος Κληρίδης. Επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ σε Κληρίδη-Ντενκτάς ενόψει των απευθείας συνομιλιών.

Συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση θα έχει ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, που φθάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα ενόψει των επικείμενων απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, στις εννέα Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη. Σε επιστολή του προς τους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς ο ΓΓ του ΟΗΕ τονίζει οτι θα είναι συνεχής η προσπάθειά του για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και σημειώνει οτι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχισθούν μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία.

Ανοιχτή διαφωνία του Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή για το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυδοδιοίκησης.

Σαφείς αποστάσεις από την επίσημη θέση της ΝΔ για το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πήρε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, προκαλώντας σύγχυση και αντιδράσεις στην ημερίδα με το θέμα αυτό. Ο κ. Κεφαλογιάννης πρότεινε ο Νομάρχης να διορίζεται και όχι να εκλέγεται, διαψεύδοντας έτσι κατηγορηματικά τον προεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει καμιά απολύτως διαφωνία στη ΝΔ για το θέμα αυτό.

Ληστεία σε βάρος 70χρονης γυναίκας στο Περιστέρι. Οι δράστες της απέσπασαν 930.000 δραχμές.

Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας έγινε στο Περιστέρι, στην Αθήνα. Δύο νεαροί αφού χτύπησαν και φίμωσαν την 70χρονη Κυριακή Χαλκιαδάκη, στο σπίτι της, της απέσπασαν 930 χιλιάδες δραχμές και εξαφανίστηκαν. Η Χαλκιαδάκη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Φάνης Χριστοδούλου. Χωρίς τον αρχηγό της η Εθνική μας μπάσκετ αύριο κατα της Λιθουανίας.

Χωρίς τον αρχηγό της θα παραταχθεί αύριο απέναντι στη Λιθουανία, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, καθώς ο Φάνης Χριστοδούλου αναγκάσθηκε να επιστρέψει εσπευσμένως στην Αθήνα, μετά τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα του. Οι παίκτες της εθνικής μας είχαν σήμερα ρεπό και το πρωί έκαναν ασκήσεις ενώ το απόγευμα παρακολούθησαν βίντεο για τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της Λιθουανίας.

Ο Χρήστος Μυριούνης επιστρέφει στο Περιστέρι

Στο Περιστέρι θα αγωνίζεται στο νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, ο Χρήστος Μυριούνης, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του στην ομάδα του Περιστερίου. Ο ίδιος ο παίκτης εξέφρασε την ικανοποιησή του για την εξέλιξη αυτή και στις δύο το μεσημέρι υπέγραψε στην Ισπανία που βρίσκεται με την εθνική μας, συμβόλαιο μοετούς διάρκειας. Ο Μυριούνης αποκάλυψε ότι είχε προπτάσεις από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, αλλά καί από άλλες ομάδες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,27, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 462,57, ελβετικό φράγκο προς 192,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,11, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 314,34 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1507,67 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,48%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μικρή άνοδο 0,49%. Απο τους επιμέρους δείκτες με άνοδο 1,44% και 1,16% αντιστοίχως έκλεισαν οι μετοχές των Ασφαλειών και των Διαφόρων Επιχειρήσεων. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν πτωτικά. Νέα υποχώρηση κατα 95 δρχ. σημείωσε η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ και έκλεισε στις 6.205 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα ειναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μεχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στο Ιόνιο θα κυμανθεί 23 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 18 με 36 και στο Αιγαίο 22 με 30. Σχεδόν αίθριο καιρό μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 34 και 20 με 34 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 28 June 1997 - 17:00:14 UTC