Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Από 400 μέχρι 2.800 δρχ, αυξάνονται κατά μέσο όρο τα εισιτήρια εσωτερικού της Ολυμπιακής από τη Δευτέρα.
- Αυλαία και τυπικά των Γενικών Εξετάσεων με τα μαθηματικά της τέταρτης δέσμης. Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.
- Κλειστά και την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή τα φαρμακεία, ενώ οι φαρμακοποιοί απειλούν με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.
- Στην αντεπίθεση ο ΣΕΒ, σχετικά με δημοσίευμα που φέρει το Σύνδεσμο να προτείνει ριζική αλλαγή των εργασιών σχέσεων.
- Νέα πενθήμερη απεργία των δασικών υπαλλήλων.Πυρκαγιές στο Αντίρριο και την Ιστιαία.
- Να περιέλθει στην τακτική δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του λοχία Σπύρου Ρωμιόπουλου, ζήτησε η οικογένειά του από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
- Ερωτική τραγωδία με δύο νεκρούς στου Γκύζη. Δράστης και αυτόχειρας ο Αθανάσιος Κουτσογιαννάκης που σκότωσε την 35χρονη ερωμένη του Παναγιώτα Βαλτετσινιώτη.
- Επίθεση ενόπλων Αλβανών σε σπίτι στη Λάρισα. Τραυμάτισαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Ενας νεκρός και δύο τραυματίες σε άλλη επίθεση εναντίον ομοεθνών τους στην Πάτρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο αντιμετωπίζει η εθνική μας την Πολωνία για το Ευρομπάσκετ. - Ο πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ για διοργάνωση Μουντομπάσκετ το 1998.
- Αισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ ο νέος πρόεδρος Αλέξης Κούγιας.
- Την Κυριακή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από 400 μέχρι 2.800 δρχ, αυξάνονται κατά μέσο όρο τα εισιτήρια εσωτερικού της Ολυμπιακής από τη Δευτέρα.

Αυξημένες περίπου 7% κατά μέσο όρο, θα είναι από την προσεχή Δευτέρα οι τιμές των εισιτηρίων εσωτερικού της Ολυμπιακής, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας. Η δραχμική αύξηση είναι από 400 μέχρι 2.800 δραχμές. Σημειώνεται ότι τα εισιτήρια εσωτερικού της Ολυμπιακής είναι καθηλωμένα στην ίδια τιμή από το 1995.

Αυλαία και τυπικά των Γενικών Εξετάσεων με τα μαθηματικά της τέταρτης δέσμης. Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Με τα μαθηματικά, στα οποία διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης, έπεσε και τυπικά η αυλαία των γενικών εξετάσεων, στα μαθήματα κορμού. Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που θα ολοκληρωθούν στις 9 του μηνός.Τα θέματα των μαθηματικών χαρακτηρίσθηκαν σαφή μεν αλλά δύσκολα, καθώς είχαν περισσότερους από δύο τρόπους αντιμετώπισης. Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν στο τέλος του μηνός.

Κλειστά και την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή τα φαρμακεία, ενώ οι φαρμακοποιοί απειλούν με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Κλειστά θα είναι την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή τα φαρμακεία, καθώς οι φαρμακοπιοί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα απειλούν να προχωρήσουν στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αν δεν εξοφληθούν τα χρέη τους. Στο μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι τις 9 Ιουλίου η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής, ενώ στην κινητοποίηση μετέχουν και οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Στην αντεπίθεση ο ΣΕΒ, σχετικά με δημοσίευμα που φέρει το Σύνδεσμο να προτείνει ριζική αλλαγή των εργασιών σχέσεων.

Ο ΣΕΒ προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο με ανοιχτό μυαλό, έτοιμος να αποδεχθεί όλες τις προτάσεις που θα συμβάλουν στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αυτό δήλωσε ο προεδρος του Συνδέσμου, με αφορμή δημοσίευμα που παρουσιάζει θέσεις του ΣΕΒ, στις οποίες προτείνεται ριζική αλλαγή των εργασιακών σχεσεων.Ο κ.Στράτος έκανε λόγο για σκόπιμη και επιλεκτική σταχυολόγηση παλαιοτέρων προτάσεων του ΣΕΒ.

Νέα πενθήμερη απεργία των δασικών υπαλλήλων.Πυρκαγιές στο Αντίρριο και την Ιστιαία.

Εμμένουν οι δασικοί στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο μέχρι την προσεχή Τρίτη, με αίτημα την πρόσληψη εποχικού προσωπικού και την αύξηση των αποδοχών τους.Την ίδια ώρα η Μετεωρολογική προβλέπει για το Σαββατοκύριακο καύσωνα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν του 40 βαθμούς, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένοι οι κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιών. Δύο φωτιές που σημειώθηκαν στο Αντίρριο και την Ιστιαία, αντιμετωπίσθηκαν από πυροσβεστικά αεροσκάφη και την πυροσβεστικμ υπηρεσία.

Να περιέλθει στην τακτική δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του λοχία Σπύρου Ρωμιόπουλου, ζήτησε η οικογένειά του από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Να περιέλθει στην τακτική δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του λοχία Σπύρου Ρωμιόπουλου, ζήτησε η οικογενειά του, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν παρεμβαίνει στο ανακριτικό έργο και ότι απλά δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για τη διελεύκανση της υπόθεσης. Σημείωσε ωστόσο, ότι υπάρχει αντιγνωμία μεταξύ της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του κράτους και της ομάδας των καθηγητών που διενήργησαν την τρίτη νεκροψία.

Ερωτική τραγωδία με δύο νεκρούς στου Γκύζη. Δράστης και αυτόχειρας ο Αθανάσιος Κουτσογιαννάκης που σκότωσε την 35χρονη ερωμένη του Παναγιώτα Βαλτετσινιώτη.

Ερωτική τραγωδία με δύο νεκρούς, σημειώθηκε στην περιοχή του Γκύζη. Δράστης και αυτόχειρας είναι ο Αθανάσιος Κουτσογιαννάκης, 45 ετών, ο οποίος σκότωσε με καραμπίνα την κουνιάδα του και πρώην ερωμένη του, Παναγιώτα Βαλτετσινιώτη, 35 ετών και στη συνέχεια με το ίδιο όπλο έδωσε τέλος στη ζωή του. Με ισχυρό σοκ νοσηλεύεται ο φίλος της κοπέλας, Δημήτρης Κοτσάκης, 33 χρόνων, που ήταν παρών την ώρα του εγκλήματος.

Επίθεση ενόπλων Αλβανών σε σπίτι στη Λάρισα. Τραυμάτισαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Ενας νεκρός και δύο τραυματίες σε άλλη επίθεση εναντίον ομοεθνών τους στην Πάτρα.

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η δράση αλβανικών συμμοριών στην Ελλάδα. Ενοπλοι Αλβανοί μασκοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του Γεωργίου Καμίλη,έξω από τη Λάρισα με σκοπό τη ληστεία και τραυμάτισαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Μάλιστα ο 24χρονος γιός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ.Αλλη συμμορία επετέθη με καλάσνικοφ εναντίον ομοεθνών τους στο χωριό Λιμνοχώρι Αχαϊας και σκότωσε ένα άτομο ενώ τραυμάτισε άλλα δύο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο αντιμετωπίζει η εθνική μας την Πολωνία για το Ευρομπάσκετ.

Στη βροχερή Βαρκελώνη βρίσκεται η αποστολή της εθνικής μας ομάδας των ανδρών, όπου αρχίζει αύριο η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ '97. Οι διεθνείς μας μετά τη διήμερη ανάπαυλα αντιμετωπίζουν αύριο στις πέντε το απόγευμα την Πολωνία, σε αγώνα νόκ-άουτ για τα προημιτελικά. Στο μεταξύ, συνεχίζεται το χάος στο στάδιο Σαν Τζόρντι της Βαρκελώνης, αφού λίγες ώρες πρίν την έναρξη των αγώνων της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ '97 δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Ο πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ για διοργάνωση Μουντομπάσκετ το 1998.

Τη βεβαιότητά του για την επιτυχία της διοργάνωσης του 13-ου Μουντομπάσκετ απο την Ελλάδα, το οποίο θα γίνει 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 1998, εξέφρασε ο Ισπανός πρόεδρος της Ευρωπαίκής Ζώνης της ΦΙΜΠΑ, Ερνέστο Σεκούρα Ντε Λούνα, σήμερα, μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσία δημοσιογράφων από όλες τις χώρες της Ευρώπης, επισήμων της ΦΙΜΠΑ, διαιτητών και άλλων επισήμων, σε ειδική τελετή που έγινε στη Βαρκελώνη. Ο Σεκούρα ντε Λούνα τόνισε ακόμη, ότι το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ ανεβαίνει συνεχώς και η Ελλάδα συγκαταλέγεται πιά μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του αθλήματος στον κόσμο, κάτι που υποδηλώνει και η μέχρι στιγμής πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.

Αισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ ο νέος πρόεδρος Αλέξης Κούγιας.

Αισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ, αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα ποδοσφαιριστή της ομάδας να φύγει και έτοιμος να τα βάλει με όποιον θα προσπαθήσει να θίξει τα συμφέροντα του συλλόγου, παρουσιάστηκε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας, στην πρώτη συνάντησή του με δημοσιογράφους.Θα βάλω στο συμβούλιο της ΠΑΕ μεγάλες προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, που θα βοηθούν οικονομικά την ομάδα και δεν θα κάνουν το κοροϊδο όταν είναι να πληρώσουν, δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Την Κυριακή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών.

Με τη συμμετοχή 250 κολυμβητών και κολυμβητριών από 47 σωματεία όλης της χώρας θα διεξαχθεί Παρασκευή με Κυριακή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,52 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,07, γαλλικό φράγκο προς 47,49, λίρα Αγγλίας προς 469,27, ελβετικό φράγκο προς 190,87, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,35, τη λίρα Κύπρου προς 542,88 και την ECU προς 314,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και η εξασθένηση των βοριάδων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σ'ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στ'ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 38 βαθμούς και στο Αιγαίο 22 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 βαθμούς. Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 36 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 3 July 1997 - 18:00:20 UTC