Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
- Συναντήσεις Χόλμπρουκ με Κληρίδη και Ντενκτάς
- Συνέντευξη Κασουλίδη
- Κοινωνικός διάλογος
- Διαβεβαιώσεις για κρέας
- Κλειστά τα φαρμακεία
- Υπουργικό Συμβούλιο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ευρωμπάσκετ - Αθήνα - 13ο Μουντομπάσκετ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Σε εξέλιξη ειναι οι διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για τα ΜΟΕ στο Αιγαίο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Επίσης τόνισε οτι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να εξετάσει τις προτάσεις της Τουρκίας πριν τοποθετηθεί. Η Αγκυρα δήλωσε οτι θα εφαρμόσει μονομερώς εως και 15 Αυγούστου το μορατόριουμ στις ασκήσεις και πτήσεις αεροσκαφών στο Αιγαίο. Η Ελλάδα χαρακτήρισε ως "κίνηση εντυπωσιασμού" την τουρκική πρόταση και κατήγγειλε την Αγκυρα για υπαναχώρηση απο τις συμφωνίες για μορατόριουμ καθ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Συναντήσεις Χόλμπρουκ με Κληρίδη και Ντενκτάς

Την ερχόμενη Τρίτη, μία μόλις ημέρα πριν απο την έναρξη των απευθείας συνομιλιών ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου στο Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα έχει στη Νέα Υόρκη, κατ'ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς.Χθές, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό να εργαστούν σκληρά με απώτερο στόχο μια συνολική διευθέτηση για δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Συνέντευξη Κασουλίδη

``Το μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον,η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αλλά και η ανάγκη για σταθετότητα στην ανατολική Μεσόγειο είναι οι τρείς παράγοντες που δημιουργούν ελπίδες οτι αυτή τη φορά μπορεί και να υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.Αυτό τονίζει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ λίγες μέρες πριν απο την έναρξη των συνομιλιών Κληρίδη- Ντενκτάς στη Ν. Υόρκη.Στη συνέντευξή του ο κ. Κασουλίδης επισημαίνει ``ο Ντενκτάς θ αλλάξει την αρνητική του στάση και τακτική μονο αν το θελήσουν οι στρατηγοί της Αγκυρας.Η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορει να αποδεχθεί δύο κράτη στην Κύπρο.Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έχει σκοπό να παρουσιάσει νέους τρόπους προσέγγισης των προβλημάτων.Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δνε πρόκειται να εφαρμόσει μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στη Βοσνία, γιατί πρόκειται για εντελώς διαφορετικό πρόβλημα.Υπάρχουν ελπίδες οτι αυτή τη φορά θα υπάρξει πίεση πρςο την Τουρκία. Οι S-300 αποτελούν την απάντηση στην προσπάθεια της Τουρκία να καταστήσει όμηρο την Κύπρο. Στην κρίση των Ιμίων οι Κύπριοι έζησαν έναν εφιάλτη``.

Κοινωνικός διάλογος

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, με δηλώσεις του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ απέρριψε το σύνολο σχεδόν των προτάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου". Στις αντιπροτάσεις της η ΓΣΕΕ ζητά επένδυση των κερδών της βιομηχανίας, 35ωρο, αύξηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης, ενίσχυση του ΟΑΕΔ, εφαρμογή της 35ετίας για πλήρη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας, σταδιακή αύξηση των αποζημιώσεων των εργατών, ώστε να εξισωθούν με αυτές των υπαλλήλων, διατήρηση του σημερινού ορίου των απολύσεων κ.α.

Διαβεβαιώσεις για κρέας

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη οτι διοχετεύθηκαν και στην ελληνική αγορά ποσότητες απο το παράνομα εξαχθέν βρετανικό κρέας. Αυτό ανέφεραν στις Βρυξέλλες εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που σημείωναν ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία οι ποσότητες του βρετανικού κρέατος, που παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί εξαιτίας της ασθένειας των τρελλών αγελάδων, εξήχθησαν παράνομα σε άλλες χώρες, διοχετεύθηκαν κυρίως στο Βέλγιο και την Ολλανδία χωρίς να διαθέτουν στοιχεία για άλλες χώρες.

Κλειστά τα φαρμακεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί. Την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11 Ιουλίου θα κλείσουν και πάλι τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Παράλληλα απειλούν να προχωρήσουν στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αν δεν εξοφληθούν τα χρέη τους. Στο μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι και την επόμενη Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής, ενώ στην κινητοποίηση μετέχουν και οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει την πορεία του κυβερνητικού έργου. Επίσης θα συνεδριάσει και η Κυβερνητική Επιτροπή για προετοιμασία ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωμπάσκετ

Με στόχο την είσοδο στην τετράδα η εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα την αντίστοιχη της Πολωνίας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ '97, στη Βαρκελώνη.

Αθήνα - 13ο Μουντομπάσκετ

Τη βεβαιότητά του για την επιτυχία της διοργάνωσης του 13-ου Μουντομπάσκετ απο την Ελλάδα, το οποίο θα γίνει 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 1998, εξέφρασε ο Ισπανός πρόεδρος της Ευρωπαίκής Ζώνης της ΦΙΜΠΑ, Ερνέστο Σεκούρα Ντε Λούνα. Ο Σεκούρα ντε Λούνα τόνισε ακόμη, ότι το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ ανεβαίνει συνεχώς και η Ελλάδα συγκαταλέγεται πιά μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του αθλήματος στον κόσμο, κάτι που υποδηλώνει και η μέχρι στιγμής πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,52 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,07, γαλλικό φράγκο προς 47,49, λίρα Αγγλίας προς 469,27, ελβετικό φράγκο προς 190,87, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,35, τη λίρα Κύπρου προς 542,88 και την ECU προς 314,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και η εξασθένηση των βοριάδων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, που θα είναι αίθριος σ'ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 20 εως 38 βαθμούς και στο Αιγαίο απο 22 εως 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 23 εως 36 βαθμούς. Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 21 εως 36 βαθμούς Κελσίου.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 4 July 1997 - 7:00:19 UTC