Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σκάει ο τζίτζικας, απεργούν κι οι γιατροί
- Υπό έλεγχον οι πρώτες πυρκαγιές
- Ανοίγει η υπόθεση Κολά στο Αργυρόκαστρο
- Ανέβασε δέκατα ο πληθωρισμός
- Μη δίνεις ούτε τ'αγγέλου σου νερό...
- Ψαρόκολλα στα Α.Φ.Μ.
- Σήμερα οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρόβα μεταλλίου στο μπάσκετ - Προκρίθηκαν στο παγκόσμιο οι πολίστριές μας
- Συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Μοντάλι
- Απ'τον Απόλλωνα στην ΑΕΚ
- ΠΑΣ Γιάννενα : Η φτώχεια τρώει τον παρά
- Οριστικά Ιταλιάνος ο Ρίβερς

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σκάει ο τζίτζικας, απεργούν κι οι γιατροί

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών απο τον καύσωνα, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει σήμερα και τους 40 βαθμούς. Οι δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής διαθέτουν κλιματισμένους χώρους για την υποδοχή ατόμων που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Ομως μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία "Ευαγγελισμός", "Σωτηρία" και "Γενικό Κρατικό Νίκαιας", λόγω της απεργίας των γιατρών.

Υπό έλεγχον οι πρώτες πυρκαγιές

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί η πυρκαγιές στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και στο Μεγάλο Πεύκο. Εχουν κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης. Χθες, οι δασικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους για δέκα ημέρες.

Ανοίγει η υπόθεση Κολά στο Αργυρόκαστρο

Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του βορειοηπειρώτη φρουρού, Χρήστου Κολά, στο προξενείο μας στο Αργυρόκαστρο, ζητεί ο Εισαγγελέας, Χρήστος Κολιοκώστας. Ο Κολάς, ο οποίος δολοφονήθηκε προ ημερών, έξω απο το προξενικό κτίριο, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του επικεφαλής της φρουράς, υπαστυνόμου, Νικολάου Μαρκάκη, για την οποία κατηγορείται ο αστυφύλακας, Δημήτριος Τζαβέλας.

Ανέβασε δέκατα ο πληθωρισμός

Στο 5,5% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, έναντι 5,4% που ήταν τον Μάϊο. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κυρίως στην άνοδο των τιμών των οπωροκηπευτικών.

Μη δίνεις ούτε τ'αγγέλου σου νερό...

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη του τσιγγάνου, Δημήτρη Κυριμόπουλου, ο οποίος απέδρασε απο αυτοκίνητο της ασφάλειας, στο Αιγάλεω. Ο Κυριμόπουλος ζήτησε νερό από τον αστυνομικό, ο οποίος σταμάτησε σε περίπτερο να αγοράσει ένα μπουκάλι, αφήνοντας όμως τα κλειδιά στο τιμόνι και το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ο κακοποιός όμως, παρά το γεγονός ότι φορούσε χειροπέδες, διέφυγε με το περιπολικό, το οποίο αργότερα εγκατέλειψε.

Ψαρόκολλα στα Α.Φ.Μ.

Τροπολογία που προβλέπει την απόκτηση νέου αριθμού φορολογικού μητρώου απο όλους τους πολίτες, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Η τροπολογία αφορά και τις έγγαμες γυναίκες και τους ανήλικους, εφόσον διενεργούν πράξεις φορολογικού ενδιαφέροντος. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρύς, σε σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι 100 χιλιάδες άτομα χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο αριθμούς φορολογικού μητρώου.

Σήμερα οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο

Στο γραμμικό σχέδιο διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι, οι οποίοι μετέχουν στις γενικές εξετάσεις για τα μαθήματα ειδικής αξιολόγησης.

@ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόβα μεταλλίου στο μπάσκετ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ισπανίας. Το εθνικό μας συγκρότημα νίκησε 72-62 στα προημιτελικά το αντίστοχο της Πολωνίας και πέρασε πανηγυρικά στις ``4`` της διοργάνωσης. Ετσι τώρα διεκδικεί με αξιώσεις μετάλλιο και σήμερα στα ημιτελικά θ' αντιμετωπίσει τη Γιουγκοσλαβία η οποία στον άλλο προημιτελικό νίκησε 75-60 τη Λιθουανία. Στον άλλο ημιτελικό αγώνα θα παίξουν η Ρωσία με την Ιταλία. Η Ρωσία στα προημιτελικά κέρδισε 70-67 τη γηπεδούχο Ισπανία και η Ιταλία 66-43 την Τουρκία.

Προκρίθηκαν στο παγκόσμιο οι πολίστριές μας

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέρθ αφού σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Νανσί, νίκησε 10-7 την αντίστοιχη της Γαλλίας. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την 5η θέση της διοργάνωσης με αντίπαλο το αντίστοιχο του Καναδά.

Συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Μοντάλι

Ο Ιταλός προπονητής Βόλεϊ, Τζιάν Πάολο Μοντάλι, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο ξένος προπονητής υπέγραψε στο Μιλάνο το νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την πειραϊκή ομάδα. Ετσι έκλεισε για τον Ολυμπιακό το θέμα προπονητή, ενώ ο Μοντάλι θα έλθει στην Αθήνα αρχές Αυγούστου.

Απ'τον Απόλλωνα στην ΑΕΚ

Δύο παίκτες του Απόλλωνα Αθήνας έκλεισε η ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Χρήστο Κεφαλά και Θοδωρή Αλέξη οι οποίοι αποτελούν προσωπικές επιλογές του νέου προέδρου της ``Ενωση``, Αλέξη Κούγια. Ο Κεφαλάς είχε συμφωνήσει με τον Ιωνικό, αλλά τελικά έδωσε τα χέρια με τον Αλέξη Κούγια για 55 εκατομμύρια δραχμές και τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο πρόκειται να υπογράψει σήμερα.

ΠΑΣ Γιάννενα : Η φτώχεια τρώει τον παρά

Με υποβιβασμό στην Δ' εθνική κατηγορία από τη νέα σεζόν κινδυνεύει ο ΠΑΣ Γιάννενα, επειδη δεν έχει πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στον πρώην προπονητή της ομάδας, Τίμο Τσανλάιτερ. Με έγγραφο που έφτασε στην ΕΠΟ, η ΦΙΦΑ αναφέρει ότι θα δώσει μια τελευταία προθεσμία 10 ημερών στην ομάδα των Ιωαννίνων προκειμένου να πληρώσει τα 4 εκ. δραχχμές που οφείλει στον Τσανλάιτερ, διαφορετικά την επόμενη περίοδο θα υποβιβαστεί.

Οριστικά Ιταλιάνος ο Ρίβερς

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, Ντέιβιντ Ρίβερς, θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του στην Ιταλία, αφού συμφώνησε με την Τιμσίστεμ Μπολόνια για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ο πρώην πλέον άσος του Ολυμπιακού θα εισπράτει για κάθε χρόνο συνεργασίας με την ιταλική ομάδα 475 εκ. δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,41, λίρα Αγγλίας προς 471,56, ελβετικό φράγκο προς 190,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,71, τη λίρα Κύπρου προς 542,68 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με αύξηση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο από 23 έως 38 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 20 έως 40 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός και ασθενείς άνεμοι προβλέπονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα αγγίξει τους 40 βαθμούς, με τις παράκτιες περιοχές ωστόσο, κατά 3 με 4 βαθμούς δροσερότερες, ενώ στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 5 July 1997 - 9:00:21 UTC