Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,05/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καμίνι η Αθήνα με το θερμομέτρο στου 40 βαθμούς.Πάνω από 120 άτομα στα νοσοκομεία.
- Υπό έλεγχο η φωτιά στους πρόποδες του Υμηττού, σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στα Ιωάννινα.
- Στον Εβρο και πάλι ο πατέρας του λοχία Σπύρου Ρωμιόπουλου για να διερευνήσει ο ίδιος τις συνθήκες θανάτου του γιου του.
- Διάσταση απόψεων Βάσως Παπανδρέου και ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
- Νταλίκα με σπασμένα τα φρένα παρασύρει εννέα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Γαλάτσι.
- Ακαρπες οι έρευνες για τη σύλληψη του τσιγγάνου Δημήτρη Κυριμόπουλου που κατάφερε να διαφύγει με όχημα της ασφάλειας.
- Ενας 23χρονος στρατιώτης, το νέο θύμα της ηρωίνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη Γουγκοσλαβία αντιμετωπίζει στις 9.30 το βράδυ η εθνική ομάδα μπάσκετ για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ '97.
- Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει αύριο η Λιθουανία.
- Την έκτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα ποδηλασίας στο ομαδικό Πουρσουίτ του Παγκοσμίου κυπέλλου Πίστας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καμίνι η Αθήνα με το θερμομέτρο στου 40 βαθμούς.Πάνω από 120 άτομα στα νοσοκομεία.

Ερημη πόλη θύμιζε το μεσημέρι η πρωτεύουσα, καθώς οι Αθηναίοι με κάθε μέσο την εγκατέλειπαν, αναζητώντας λίγη δροσιά σε κάποια κοντινή παραλία. Η κατάσταση στην Αθήνα ήταν το μεσημέρι αφόρητη, καθώς το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να δεχθεί δεκάδες κλήσεις και να μεταφέρει 120 άτομα στα νοσοκομεία με αναπνευτστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Δυσάρεστα όμως είναι και τα νέα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία προβλέπει νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας για αύριο, που θα φθάσει ή θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς. Πολλά άτομα που είχαν ανάγκη κατέφυγαν στις μεγάλες κλιματιζόμενες της Νομαρχίας και των Δήμων.Ανάλογη εικόνα παρουσίασε και η Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 37 βαθμούς, ενώ 41 βαθμούς είχαν το Αργος, η Λάρισα και το Αγρίνιο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στους πρόποδες του Υμηττού, σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στα Ιωάννινα.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε θαμνώδη έκταση στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή Ανω Παπάγου. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς πήραν μέρος δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Ζωτικό και Νεγράδες Ιωαννίνων, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στις φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, στο Μαυροβούνι Θήβας, στη Μεγαλόπολη και στο Αργοστόλι.

Στον Εβρο και πάλι ο πατέρας του λοχία Σπύρου Ρωμιόπουλου για να διερευνήσει ο ίδιος τις συνθήκες θανάτου του γιου του.

Στον Εβρο βρίσκεται και πάλι ο πατέρας του λοχία Σπύρου Ρωμιόπουλου, προκειμένου όπως είπε να ερευνήσει ο ίδιος την περιοχή, μήπως μπορέσει να βγάλει συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου του γιου του. Ο κ.Ρωμιόπουλος δήλωσε ότι αν το πόρισμα των έξι ιατροδικαστών που έκαναν την τρίτη νεκροψία, αποδίδει το θάνατο σε παθολογικά αίτια, τότε θα ζητήσει νέα εκταφή του πτώματος του γιου του και τέταρτη νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστές του εξωτερικού.

Διάσταση απόψεων Βάσως Παπανδρέου και ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Διάσταση απόψεων μεταξύ της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για το θέμα απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διαπιστώθηκε στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ΑΣΤΕΡΑ της Βουλιαγμένης. Η κυρία Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για την προσαρμογή της Ελλάδας στη σχετική κοινοτική οδηγία, ώστε να μπορέσει η ΔΕΗ να ανταπεξέλθει στο σκληρό ανταγωνισμό, του 2001. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε την άποψη ότι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ευνοεί τους ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας, υπονομεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Νταλίκα με σπασμένα τα φρένα παρασύρει εννέα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Γαλάτσι.

Εννέα σταθμευμένα αυτοκίνητα παρέσυρε το πρωί νταλίκα στο Γαλάτσι, στην Αθήνα. Το ατύχημα έγινε όταν ο οδηγός της νταλίκας Κωνσνταντίνος Δημητράς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στο σύστημα των φρένων. Απο την πρόσκρουση της νταλίκας προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας.

Ακαρπες οι έρευνες για τη σύλληψη του τσιγγάνου Δημήτρη Κυριμόπουλου που κατάφερε να διαφύγει με όχημα της ασφάλειας.

Ακαρπες έχουν αποβεί μέχρι στιγμής οι ενέργειες της αστυνομίας, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τσιγγάνου, Δημήτρη Κυριμόπουλου, ο οποίος κατάφερε χθες να διαφύγει με πρωτοφανή τρόπο, οδηγώντας αυτοκίνητο της ασφάλειας. Οι έρευνες εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή Εξαμύλλια Κορίνθου όπου βρέθηκε το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε, αφού προηγουμένως εγκατέλειψε το αυτοκίνητο της ασφάλειας και σε αυτό βρέθηκε το υπηρεσιακό περίστροφο του αστυφύλακα.

Ενας 23χρονος στρατιώτης, το νέο θύμα της ηρωίνης.

Ενας στρατιώτης, είναι το νέο θύμα των ναρκωτικών. Πρόκειται για το Διονύση Προβατά, 23 ετών, που βρέθηκε νεκρός σε γιαπί στην περιοχή Νέων Λιοσίων και ο θάνατός του αποδίδεται σε υπερβολική δόση ηρωίνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη Γουγκοσλαβία αντιμετωπίζει στις 9.30 το βράδυ η εθνική ομάδα μπάσκετ για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ '97.

Στη Βαρκελώνη είναι σήμερα στραμμένο το βλέμμα του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας, καθώς η εθνική μας ομάδα μπάσκετ δίνει κρίσιμο αγώνα στις 9.30 με αντίπαλο τη Γιουγκοσλαβία για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ '97. Το εθνικό μας συγκρότημα, που μετρά 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εάν νικήσει τους Γιουγκοσλάβους περνά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Ρωσίας - Ιταλίας, που θα διεξαχθεί στις 11.30 το βράδυ.

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει αύριο η Λιθουανία

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει αύριο η Λιθουανία, η οποία επικράτησε σε αγώνα κατάταξης της Πολωνίας με 76-55. Για τις θέσεις 9- 10, το Ισραήλ νίκησε 91-84 τη Γαλλία και γις τις θέσεις 11-12 η Κροατία επέβλήθη 100-93 της Γερμανίας.

Την έκτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα ποδηλασίας στο ομαδικό Πουρσουίτ του Παγκοσμίου κυπέλλου Πίστας.

Την έκτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα της ποδηλασίας στο ομαδικό Πουρσουίτ του Παγκοσμίου κυπέλλου Πίστας που διεξάγεται στο Εθνικό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας στο Μαρούσι, με 4.32.475. Η ομάδα μας αποτελείτο από τους Βασίλη Αναστόπουλο, Βασίλη Γιαννιώση, Παναγιώτη Λέκκα και Ελπιδοφόρο Πατουρίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,41, λίρα Αγγλίας προς 471,56, ελβετικό φράγκο προς 190,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,71, τη λίρα Κύπρου προς 542,68 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθούν και αύριο οι υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος εκτός από την Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη, όπου το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, αλλά από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 41 και στο Αιγαίο 24 με 38 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το απόγευμα και από τα δυτικά. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 40 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 23 με 36 βαθμούς.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 5 July 1997 - 17:21:28 UTC