Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,06/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε πύρινο κλοιό η Θεσσαλονίκη απο τη μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου.
- Σε εξέλιξη άλλες έξι πυρκαγιές σε Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Λάρισα και Εύβοια.
- Καμίνι οι περισσότερες περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο στους 41 βαθμούς. Δροσιά υπόσχεται από αύριο η Μετεωρολογική.
- Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι αναρχικοί στα Εξάρχεια, οι οποίοι προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε καταστήματα.
- Στη Μαδρίτη αύριο ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Δεν αποκλείεται συνάντησή του με το Μεσούτ Γιλμάζ.
- Στη Νέα Υόρκη ο Γλαύκος Κληρίδης για τις απευθείας συνομιλίες με το Ραούφ Ντενκτάς.
- Σε ισχύ από αύριο οι νέες τιμές των εισιτηρίων εσωτερικού της Ολυμπιακής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη Ρωσία, αντιμετωπίζει στις 20:15 η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, για το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Γουγκοσλαβία-Ιταλία διεκδικούν απόψε το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε πύρινο κλοιό η Θεσσαλονίκη απο τη μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν μέχρι αργά το βράδυ ισχυρές δυνάμεις της δασικής και πυροσβεστικής υπηρεσίας για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στο δάσος Σέϊχ Σού της Θεσσαλονίκης, ο ουρανός της οποίας καλύφθηκε από μάυρο σύννεφο καπνού. Η φωτιά έχει τρία μέτωπα ,στο Ρετζίκι, στο Φιλίππειο και στο Ωραιόκαστρο και απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Ηδη έχουν καεί τρία σπίτια, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Φιλίππειο, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το Πανόραμα.

Σε εξέλιξη άλλες έξι πυρκαγιές σε Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Λάρισα και Εύβοια.

Στο μεταξύ, μαίνονται οι δύο πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις, στις κοινότητες Αμάραντο Κόνιτσας και Νεγράδες Ιωαννίνων, οι οποίες έχουν ήδη αποτεφρώσει απο 2000 στρέμματα πευκοδάσους. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας, ενώ φωτιές ξέσπασαν στις περιοχές της Καλαμπάκας, της Λάρισας και της Ευβοίας.

Καμίνι οι περισσότερες περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο στους 41 βαθμούς. Δροσιά υπόσχεται από αύριο η Μετεωρολογική.

Πραγματικό καμίνι ήταν πολλές περιοχές της χώρας,καθώς το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 41 βαθμούς, ενώ η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει σταδιακή υποχώρηση του καύσωνα. Στην Αθήνα το θερμόμετρο έφθασε τους 40 βαθμούς.Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν περίπου 10 άτομα με συμπτώματα θερμοπληξίας, ενώ δεκάδες ήταν και τα περιστατικά με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Η τροχαία πήρε έκτακτα μέτρα καθώς συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ η επιστροφή των εκδρομέων. Σε 225 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το διήμερο σε όλη τη χώρα, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν.

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι αναρχικοί στα Εξάρχεια, οι οποίοι προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε καταστήματα.

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα περίπου 20 νεαρών με ρόπαλα και βόμβες μολότωφ προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ προπυλάκισαν και περαστικούς. Από την αστυνομία συνελήφθησαν 10 άτομα που προσήχθησαν στην ασφάλεια, για να διαπιστωθεί αν ενέχονται στα επεισόδια αυτά.

Στη Μαδρίτη αύριο ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Δεν αποκλείεται συνάντησή του με το Μεσούτ Γιλμάζ.

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να πάρει μέρος,την Τρίτη,στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα που αφορούν τη Συμμαχία. Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Σημίτης δεν αποκλείεται να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον τούρκο ομολογό του Μεσούτ Γιλμάζ.

Στη Νέα Υόρκη ο Γλαύκος Κληρίδης για τις απευθείας συνομιλίες με το Ραούφ Ντενκτάς.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει και ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης για να πάρει μέρος στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθούν 9 με 13 του μηνός, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Την Τρίτη ο Αμερικανός διαπραγματευτής ,Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,θα συναντηθεί διαδοχικά με τους κυρίους Κληρίδη και Ντεντκτάς.

Σε ισχύ από αύριο οι νέες τιμές των εισιτηρίων εσωτερικού της Ολυμπιακής.

Από αύριο θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές των εισιτηρίων εσωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως αποφάσισε η διοίκηση της εταιρίας. Οι τιμές των εισιτηρίων αυξάνονται κατά μέσο όρο 7%, ενώ η δραχμική αύξηση κυμαίνεται από 400 μέχρι 2.800 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη Ρωσία, αντιμετωπίζει στις 20:15 η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, για το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τη Ρωσία, αντιμετωπίζει στις 20:15 η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, στην προσπάθειά της να κατακτήσει, το χάλκινο έστω μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τον αγώνα θα μεταδώσει η ΕΤ-1. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική μας χθες αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας από τη Γιουγκοσλαβία με σκορ 80-88, ενώ η Ρωσία έχασε από τη μεθοδική Ιταλία με σκορ 67-65.

Γουγκοσλαβία-Ιταλία διεκδικούν απόψε το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Την πρωτιά στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, διεκδικούν Γιουγκοσλάβοι και Ιταλοί, σε αγώνα που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,78, γαλλικό φράγκο προς 47,41, λίρα Αγγλίας προς 471,56, ελβετικό φράγκο προς 190,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,71, τη λίρα Κύπρου προς 542,68 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των βοριάδων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά στα Κεντρικά και Βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα Βόρεια Ηπειρωτικά θα κυμανθεί 19 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 21 με 35 και στο Αιγαίο 24 με 34 βαθμούς.Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να εκδηλωθεί καταιγίδα στα γύρω ορεινά,οι άνεμοι θα είναι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20 με 32 βαθμούς.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 6 July 1997 - 18:14:54 UTC