Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πυρκαγιές
- Σύνοδος ΝΑΤΟ
- Κυπριακό
- Νοσοκομειακοί γιατροί
- Γενικές εξετάσεις
- ΠΑΣΟΚ - Δημοτικές εκλογές

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αναταραχή στην ΑΕΚ - Ιστιοπλοϊκοί αγώνες

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πυρκαγιές

Τη συνδρομή της Ευρωπαικής Ενωσης για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ζήτησε η κυβέρνηση. Σε ύφεση βρίσκονται τα περισσότερα μέτωπα της φωτιάς στο Σέιχ Σού, όπου έχουν ήδη καεί 15.000 στρέμματα δάσους. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στο Αχλαδοχώρι Καλαμάτας και στο Δερβένι Αρκαδίας.

Σύνοδος ΝΑΤΟ

Με θέμα τη διεύρυνση προς ανατολάς αρχίζουν σήμερα στη Μαδρίτη οι διήμερες εργασίες της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Ομως αγεφύρωτη παραμένει η διάσταση απόψεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους. Στο περιθώριο της συνόδου ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση γνωριμίας του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεσούτ Γιλμάζ.

Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Κύπριος Πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, για να πάρει μέρος στις κρίσιμες απευθείας συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Την ερχόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί στο συμβούλιο των υπουργών την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης έξι χωρών, μεταξύ των οποίων ειναι και η Κύπρος.

Νοσοκομειακοί γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της απεργίας των γιατρών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Στο χορό των απεργιών μπαίνουν στις 15 Ιουλίου και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενω νέα 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης για το φάρμακο.

Γενικές εξετάσεις

Με το μάθημα της Αρμονίας το πρωί και των Γερμανικών το απόγευμα συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, που ολοκληρώνονται αύριο με το μάθημα υπαγόρευσης μουσικού κειμένου.

ΠΑΣΟΚ - Δημοτικές εκλογές

Προγραμματική σύγκληση με όλες τις δυνάμεις, που συμφωνούν στην ενίσχυση και την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών του Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης το φθινόπωρο του 1998. Στις 18 και 19 του μηνός στο Ναύπλιο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Η σύνοδος θα είναι αφιερωμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναταραχή στην ΑΕΚ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ, όταν οι παίκτες και ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας έφθασαν στο γήπεδο προκειμένου ν' αναχωρήσουν στη συνέχεια για τους Θρακομακεδόνες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, γρονθοκοπήθηκε από θερμόαιμους οπαδούς της ``Ενωσης``, οι οποίοι του φώναζαν να φύγει από την ομάδα, γιατί τον θεωρούν άνθρωπο του μεγαλομετόχου, Μιχάλη Τροχανά.

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες

Αλλη μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ του 1999, ανέλαβε η Ελλάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,91, γαλλικό φράγκο προς 47,11, λίρα Αγγλίας προς 469,11, ελβετικό φράγκο προς 191,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,54, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 314,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί 19 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 33 και 21 με 30 αντίστοιχα θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 1997 - 6:00:16 UTC