Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνοτουρκικές σχέσεις
- Αντιδράσεις για κοινό ανακοινωθέν
- Παραβιάσεις στο Αιγαίο
- Πυρκαγιές
- Απευθείας συνομιλίες για Κυπριακό
- Απεργίες γιατρών - φαρμακοποιών
- Βαλκάνια - Ελληνες επιχειρηματίες
- Πρόστιμο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη στο μπάσκετ - Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος Σημίτη - Ντεμιρέλ, θα διεξαχθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε οτι δεν τέθηκε θέμα 12 μιλίων στις επαφές της Μαδρίτης και το ανακοινωθέν ανοίγει μια νέα προοπτική στις διμερείς σχέσεις. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Ισμαίλ Τζέμ, ο οποίος τόνισε οτι τις προσεχείς μέρες μπορεί να υπάρξουν και άλλες συγκεκριμένες εξελίξεις.

Αντιδράσεις για κοινό ανακοινωθέν

Με κείμενό τους 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για το κοινό ανακοινωθέν. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε οτι το ανακοινωθέν δημιουργεί σοβαρότατη ανησυχία, για το κατά πόσον καλύπτει τα εθνικά συμφέροντα.Αντίθετα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ακολουθείται σήμερα οτι είχε συμφωνηθεί το 1992 απο τους πολιτικούς αρχηγούς. Το ΚΚΕ ομως διέψευσε ως αναληθή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Το κοινό ανακοινωθέν χαιρέτησε ο Συνασπισμός, ενω έντονες επικρίσεις διατύπωσαν το ΔΗΚΚΙ και η ΠΟΛΑΝ.

Παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και μία παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν χθες απο τέσσερις σχηματισμούς των δύο αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας. Τα τουρκικά "φάντομ" αναχαιτίστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις απο ελληνικά "μιράζ". Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στον εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου και Χίου, ενώ η παραβίαση έγινε σε βάθος 6 μιλίων μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πυρκαγιές

Υπο μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Ηλεία, ενω σε ύφεση ειναι στη Χαλκιδική, στο Ξυλόκαστρο και στην Ιο. Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Γενικός Γραμματέας Δασών Ηλίας Μπεργιάτος. Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Σέιχ Σου.

Απευθείας συνομιλίες για Κυπριακό

Την Κυριακή ολοκληρώνονται στη Νέα Υόρκη οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ. Χθες οι δύο πολιτικοί ενημερώθηκαν γύρω απο το περιεχόμενο των προτάσεων του ΟΗΕ. Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησε κατ'αρχήν σήμερα να συστήσει να αρχίσει ο ενταξιακός διάλογος με την Κύπρο και άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Οριστική όμως απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Τρίτη στο Στρασβούργο.

Απεργίες γιατρών - φαρμακοποιών

Μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα συνεχίσουν την απεργία τους οι γιατροί των κρατικών νοσοκομείων Αττικής, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Κλειστά θα ειναι σήμερα σε ολη τη χώρα τα φαρμακεία, ενώ στην περιοχή της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την προσεχή Τετάρτη. Το κοινό εξυπηρετείται από τα ολικώς διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Βαλκάνια - Ελληνες επιχειρηματίες

Η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα, για την προώθηση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στα γραφεία του ΣΕΒ, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αλέκος Μπαλτάς, το ΔΣ του ΣΕΒ και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών, που δραστηριοποιούνται στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόστιμο

Ποινή 100 εκατ. επέβαλε στον ΑΝΤΕΝΑ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και αναστολή λειτουργίας του σταθμού για δέκα λεπτά κάθε μεσημέρι επί πέντε μέρες, εξαιτίας της προβολής της εκπομπής ΚΕΝΤΡΙ, από την οποία προ ενός μηνός είχε προκληθεί η αυτοκτονία ενός πολίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη στο μπάσκετ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ελπίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά, που έγινε στο Ιέρ. Το εθνικό μας συγκρότημα στον τελικό νίκησε 66- 62 την αντίστοιχη της Γαλλίας.

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πράγα, αφού κέρδισε και την ισχυρή ομάδα της Ολλανδίας με 10-6. Ετσι η εθνική μας που έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θ' αντιμετωπίσει σήμερα τη Γερμανία και αύριο το Καζακστάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,84, γαλλικό φράγκο προς 47,28, λίρα Αγγλίας προς 472,99, ελβετικό φράγκο προς 192,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,20, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' ολόκληρη τη χώρα αλλά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 35 και στα νησιά 21 με 33 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 35 και 20 με 32 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 11 July 1997 - 7:00:13 UTC