Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,13/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκε χθές στη Νέα Υόρκη, ο πρώτος γύρος των συνομιλιών Κληρίδη- Ντεκτάς.Στις 11 Αυγούστου ο δεύτερος γύρος στη Γενεύη.
- Τα ελληνοτουρκικά αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.
- Ενα βήμα προς τα εμπρός,αποτελεί η συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ υποστηρίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης,στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
- Μέχρι την Τετάρτη απεργούν φαρμακοποιοί και γιατροί της Αττικής.Αύριο και μεθαύριο θα απεργήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.
- Νομοσχέδιο για τη πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, καταρτίζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
- Με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του προγράμματος συνενώσεων ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, απειλούν κοινοτάρχες της χώρας.
- Περισσότερα απο 2 τρισεκατομμύρια χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες στο Δημόσιο.
- Περιοδεία στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσει απο την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Με τη Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί αύριο στα γραφεία του κόμματος η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της εθνικής μας παίδων επι της Ιταλίας. - Με 4-2 επί της Μπολτφιλάγκιο, επικράτησε η Παναχαϊκή στο κύπελλο ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ.
- Πέμπτη νίκη της εθνικής ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Νικητής στα 100 μέτρα ο Παπαδιάς στο μήτινγκ στίβου "Τοφάλεια"
- Σάρωσε τα μετάλλια η ελληνική ομάδα στίβου εφήβων στο 28-ο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε χθές στη Νέα Υόρκη, ο πρώτος γύρος των συνομιλιών Κληρίδη- Ντεκτάς.Στις 11 Αυγούστου ο δεύτερος γύρος στη Γενεύη.

Με την παράδοση του τελικού εγγράφου που προέκυψε μετά τις παρατηρήσεις των δυο πλευρών έληξε χθες στη Νέα Υόρκη ο πρώτος γύρος των απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στον Κύπριο Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε οτι "το κύριο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος στη Γενέυη απο τις 11 εως τις 16 Αυγούστου" και πρόσθεσε οτι θεωρεί "θέση αρχής οι εκπρόσωποι των χωρών, που έχουν ενεργοποιηθεί στο Κυπριακό να παρευρίσκονται στις συνομιλίες στην Ελβετία". Στις 24 του μηνός θα συνεδριάσει στη Κύπρο το Εθνικό Συμβούλιο ενόψει του δεύτερου γύρου.Αύριο οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Τα ελληνοτουρκικά αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αναμένεται να συζητηθούν και στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει ζητήσει να ενημερώσει η κυβέρνηση τη Βουλή και να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το περιεχόμενο των συμφωνιών, τις συζητήσεις που προηγήθηκαν και τις αμέσως επόμενες κινήσεις, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Ενα βήμα προς τα εμπρός,αποτελεί η συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ υποστηρίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης,στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Σε συνέντευξή του στη ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στη συμφωνία της Μαδρίτης τονίζει οτι δεν αποτελεί 'ούτε ιστορικό βήμα, ούτε καταστροφή. Ειναι σίγουρα ενα βήμα προς τα εμπρός". Αναφερόμενος στις δημόσιες διαφοροποιήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος και της κυβέρνησης καταγγέλει οτι "προτάσουμε το ατομικό απο το συλλογικό και την προσωπική επιδίωξη απο τη συλλογική ευθύνη, με αποτέλεσμα να θάβεται κυριολεκτικά ενα αξιόλογο σε ποιότητα και ποσότητα έργο, που γίνεται σε πολλούς τομείς". Ο κ. Σκανδαλίδης ζητεί παράλληλα περισσότερη αυστηρότητα απο τον Πρωθυπουργό.

Μέχρι την Τετάρτη απεργούν φαρμακοποιοί και γιατροί της Αττικής.Αύριο και μεθαύριο θα απεργήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική. Για την εξυπηρέτηση του κοινού παραμένουν ανοικτά μόνο 15 διακυκτερεύοντα φαρμακεία. Επίσης την ίδια μέρα λήγει και η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής. Αύριο και μεθαύριο θα απεργήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Νομοσχέδιο για τη πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, καταρτίζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Υπάρχει διαφθορά στην Αστυνομία, παραδέχεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Ο κ. Ρωμαίος αποκαλύπτει οτι καταρτίζεται νομοσχέδιο, που στόχο έχει τη πάταξη της διαφθοράς και θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι. Θα προβλέπει την εφαρμογή του πόθεν έσχες για τους αστυνομικούς υπαλλήλους αλλά και την ανάθεση σε εισαγγελείς των ΕΔΕ για σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς.Ο κ. Ρωμαίος ανακοινώνει ακόμη οτι θα πάρουν επίδομα οι αστυνομικοί που θα έρθουν στην Αθήνα για τους Παγκόσμιους Αγώνες Στίβου και απο του χρόνου οι νέοι αστυνομικοί θα στέλνονται όλοι στις τουριστικές περιοχές.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του προγράμματος συνενώσεων ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, απειλούν κοινοτάρχες της χώρας.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κατά του προγράμματος συνενώσεων ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, απειλούν κοινοτάρχες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα κατά γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα.

Περισσότερα απο 2 τρισεκατομμύρια χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες στο Δημόσιο.

Περισσότερα απο 2 τρισεκατομμύρια ειναι το ποσό που χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες στο Δημόσιο, δηλώνει σε συνάντευξή του στην ΑΥΡΙΑΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς.

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσει απο την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσει απο την Τρίτη έως και την Κυριακή 20 του μηνός, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει τις διμερείς σχέσεις με τις χώρες της περιοχής.Κατά την επίσκεψη του κ.Κρανιδιώτη, θα εξεταστεί και η ενεργότερη συμμετοχή της χώρας μας στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Με τη Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί αύριο στα γραφεία του κόμματος η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί αύριο στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να την ενημερώσει για τις θέσεις της στα προβλήματα του κλάδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της εθνικής μας παίδων επι της Ιταλίας.

Με 67-65 επικράτησε επι της Ιταλίας η εθνική μας ομάδα μπάσκετ Παίδων στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Βελγίου.Η ελληνική ομάδα θ' αντιμετωπίσει σήμερα στις 20.00, την Κροατία.

Με 4-2 επί της Μπολτφιλάγκιο, επικράτησε η Παναχαϊκή στο κύπελλο ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ.

Η Παναχαϊκή ``γεύθηκε`` την πρώτη νίκη της στους αγώνες της για το κύπελλο ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ, αφού επικράτησε με 4-2 της Μπολτφιλάγκιο, απο τα Νησιά Φερόες, σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Πάτρας.

Πέμπτη νίκη της εθνικής ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εθνικής μας ομάδας νεανίδων υδατοσφαίρισης σημείωσε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πράγα, αφού επικράτησε με 9-4 του Καζακστάν.Η εθνική μας θα παίξει αύριο με την Ιταλία για τα προημιτελικά.

Νικητής στα 100 μέτρα ο Παπαδιάς στο μήτινγκ στίβου "Τοφάλεια"

Νικητής στα 100 μέτρα του μήτινγκ στίβου ``Τοφάλεια``, που έγινε στο στάδιο της Πάτρας, αναδείχθηκε ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας, Χάρης Παπαδιάς.Την δεύτερη θέση πήρε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος με 10.32 και την τρίτη ο Γιάννης Ζησιμίδης με 10.38. Στο μεταξύ, τα 100 μέτρα γυναικών κέρδισε η Κατερίνα Θάνου με 11.45.

Σάρωσε τα μετάλλια η ελληνική ομάδα στίβου εφήβων στο 28-ο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Τέσσερα χρυσά, 7 ασημένια και 9 χάλκινα μετάλλια, ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στίβου εφήβων - νεανίδων στην πρώτη ημέρα του 28-ου Βαλκανικού πρωταθλήματος, που γίνεται στη Σμύρνη.Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Αρης Γκαβέλας στα 100 μέτρα ο Βάϊος Τίγκας στη σφαιροβολία,ο Μιχάλης Μανουηλίδης στο ύψος και η Ευθυμία Τσίτσικα στο επί κοντώ .

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,20, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 192,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,21, τη λίρα Κύπρου προς 541,36 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να βρέξει στα ορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διεθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 18 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 έως 34 και στα νησιά απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.Αύριο ο καιρός θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.Σχεδόν αίθριος καιρός,με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, προβλέπεται για σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 23 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 13 July 1997 - 14:14:49 UTC