Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη για ελληνοτουρκικά.
- Συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς με Χόλμπρουκ.
- Απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ.
- Απεργούν φαρμακοποιοί-νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παντούρου πιθανόν στην ΑΕΚ.
- Ο Τσούρσιτς στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη για ελληνοτουρκικά.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο θα επισκεφθεί στις 11.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να τον ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη και το απόγευμα θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το μεσημέρι και ο πρόεδρος του Συνασπισμού,Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς με Χόλμπρουκ.

Στο Μοντρέ της Ελβετίας θα συνεχισθούν από τις 11 Αυγούστου οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς.Σήμερα οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς θα έχουν ξεχωριστές συνομιλίες με τον προεδρικό απεσταλμένο, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.Το περιεχόμενο του τροποποιημένου εγγράφου,που δόθηκε απο τον ΟΗΕ στους δύο ηγέτες θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, στις 24 του μηνός.

Απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ.

Την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ φέρεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι,με το νέο καθεστώς:ενοποιούνται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και το ΕΠΕΤ (τέλη πινακίδων).Εισάγεται ο θεσμός της προγραμματισμένης ετήσιας απόσυρσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.Καθιερώνεται εξαγωγικό κίνητρο για όσους πωλούν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά τους σε τρίτες χώρες (εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης).Επιβάλλεται φόρος μεταβίβασεις στις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Απεργούν Φαρμακοποιοί-νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.

Μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν την απεργία τους οι φαρμακοποιοί και οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα.Αύριο η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.Απο σήμερα ξεκινά και η 48ωρη απεργία των γιατρών στο ΙΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παντούρου πιθανόν στην ΑΕΚ.

Ενα βήμα πριν από την απόκτηση του 27χρονου Ρουμάνου ποδοσφαιριστή Παντούρου, βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο διεθνής παίκτης, τις προσεχείς ώρες αναμένεται να μεταβεί στην Πορτογαλία, προκειμένου να εξασφαλίσει και την συγκατάθεση της Μπενφίκα, στην οποία ανήκει, ώστε να δοθεί δανεικός στην ``Ενωση``.

Ο Τσούρσιτς στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Ο Σέρβος επιθετικός ποδοσφαιριστής της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρσιτς, βρίσκεται και πάλι στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας του Ολυμπιακού μετά το ``ναυάγιο`` της απόκτησης του Γάλλου Νταβίντ Ζινολά από τη Νιούκαστλ. Ο Τσούρσιτς σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να ``μετακομίσει`` στον ελληνικό σύλλογο, για το λόγο αυτό εκπρόσωποι της διοίκησης του Ολυμπιακού θα έχουν νέες επαφές με την Αστον Βίλα, προκειμένου ο παίκτης να ενταχθεί στη δύναμη της ``ερυθρόλευκης`` ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,20, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 192,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,21, τη λίρα Κύπρου προς 541,36 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα σε όλη τη χώρα.Το απόγευμα όμως στα βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει.Οι άνεμοι θα έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 18 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 έως 33 και στα νησιά απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική, ενω στη Θεσσαλονίκη θα συννεφιάσει τοπικά μόνο το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 22 έως 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 14 July 1997 - 10:58:31 UTC