Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναστολή της απεργίας αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
- Με προσωπικό ασφαλείας από αύριο τα νοσοκομεία όλης της χώρας, εξαιτίας της απεργίας των ειδικευόμενων γιατρών.
- Σκληρό μήνυμα κατά των καρεκλοκένταυρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
- Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι όμηρος της τουρκικής πολιτικής, δηλώνει ο Χανς Βαν ντεν Μπρουκ για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε..
- Στόχος μας η μείωση του πληθωρισμού κάτω από το 3% για την πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ, δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Συνεχίζεται η αντιπαράθεση βιομηχάνων τροφίμων και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ.
- Οι δηλώσεις Αρσένη για τα ελληνοτουρκικά είναι ήδη γνωστές και δεν πρόκειται για εσωκομματική αντιπολίτευση, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων,αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά την διάρκεια συνεδριασής του. Σε ανακοίνωσή του τόνισε οτι με την απόφαση αυτή, βαρύνεται πλέον η κυβέρνηση, η οποία εάν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της, τότε οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.Οσον αφορά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, η συνεδρίασή του οποίου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, έχει ήδη προταθεί η αναστολή της απεργίας, η τελική απόφαση όμως θα παρθεί αργά μετά από ψηφοφορία.

Με προσωπικό ασφαλείας από αύριο τα νοσοκομεία όλης της χώρας, εξαιτίας της απεργίας των ειδικευόμενων γιατρών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν αύριο τα νοσοκομεία εξαιτίας της 48ωρης απεργίας των γιατρών. Στο μεταξύ, το επίμαχο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ ψηφίσθηκε επί της αρχής από την Βουλή με 54 ψήφους υπέρ και 39 κατά. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας και κάλεσε τους γιατρούς να λύσουν την απεργία τους, αναλογιζόμενοι τους ασθενείς.

Σκληρό μήνυμα κατά των καρεκλοκένταυρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνδιάσκεψη αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή γλώσσα κατά του παλαιοκομματισμού, χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την διάρκεια ομιλίας του στη συνδιάσκεψη των αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.Ο κ.Σημίτης έκανε μία γενική αναφορά στην πορεία της οικονομίας,επισήμανε οτι έχει τελειώσει πια η εποχή των παχιών αγελάδων, υποστηρίζοντας οτι πολλοί στο συνεταιριστικό χώρο, εξαρτώνται από την ελεημοσύνη της πολιτείας. Από την πλευρά του, ο γγ του ΕΓ Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσιασε επτά προτάσεις για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιρισμών.

Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι όμηρος της τουρκικής πολιτικής, δηλώνει ο Χανς Βαν ντεν Μπρουκ για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε..

Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι όμηρος της τουρκικής πολιτικής, δήλωσε ο κοινοτικός επιτρόπος Χανς βαν ντε Μπρουκ, για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου, μετά την επικύρωση της διακυβερνητικής.Η Αγκυρα θα απαντήσει σκληρά, στην περίπτωση που η ένταξη της Κύπρου αποδυναμώσει τη θέση των τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Στόχος μας η μείωση του πληθωρισμού κάτω από το 3% για την πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ, δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ως τον πιο κρίσιμο προϋπολογισμό για την πορεία της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, τον προϋπολογισμό του 1998.Ο υπουργός επανέλαβε οτι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και τόνισε οτι στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η μείωση του πληθωρισμού κάτω του 3% από 5,5% που είναι σήμερα.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση βιομηχάνων τροφίμων και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ.

Συνεχίζεται η διένεξη βιομηχάνων τροφίμων και ιδιοκτητών σούπερ- μάρκετ για τις τιμές των προϊόντων.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, ερωτηθείς είπε οτι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του ανταγωνισμού και κάλεσε τους μεγαλέμπορους να αντιληφθούν οτι πρέπει και αυτοί να συμβάλουν στην πτώση των τιμών.

Οι δηλώσεις Αρσένη για τα ελληνοτουρκικά είναι ήδη γνωστές και δεν πρόκειται για εσωκομματική αντιπολίτευση, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Δεν πρόκειται για εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά για λεπτομερή διατύπωση των ήδη γνωστών του σκέψεων για τα ελληνοτουρκικά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, για την επιστολή που έστειλε χθες ο υπουργός Παιδείας στον πρωθυπουργό, στην οποία εξέφραζε την αντίθεσή του στη συμφωνία της Μαδρίτης. Σκληρή γλώσσα κατά της κυβερνητικής πολιτικής,κυρίως στα ελληνοτουρκικά, χρησιμοποίησε σε συνέντευξή του εφ'όλης της ύλης ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ.Τσοβόλας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν εκατοντάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού, έφτασε σήμερα στην Αθήνα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων, ο Αμερικανός γκάρντ των Λος Αντζελες Λέϊκερς Μπάϊρον Σκοτ. Ο παίχτης, αύριο το πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα είναι διετούς διάρκειας και θα κοστίσει περίπου 750 εκατομμύρια δραχμές.

Στην τελική ευθεία μπήκαν πλέον οι προσπάθειες της ΑΕΚ για την απόκτηση του Ρουμάνου διεθνή επιθετικού της Μπενφίκα Νίκας Παντούρου. Η αθηναϊκή ΠΑΕ με φαξ που έστειλε σήμερα στην πορτογαλική ομάδα, ζητά να της δοθεί δανεικός για ένα χρόνο ο 27χρονος ποδοσφαιριστής.Επίσης, η Ενωση εστειλε σήμερα στον Βραζιλιάνο ταλαντούχο επθετικό Μαρτσέλο Ντουρμόντ τα εισιτήρια, προκειμένου να πάει και αυτός στο Τέργκενζε και να δοκιμαστεί απο το Ντουμίτρι Ντουμιτρίου. Εάν ο 19χρονος παίχτης, που αγωνίζοταν στη Φλαμένγκο, πείσει με την αξία του τον Ντουμιτρίου, θα αποκτηθεί αμέσως.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το ΤΑΚ Ολυμπιακός, όσον αφορά τις κατηγορίες, που εκτόξευσε εναντίον του ο Δημήτρης Παπανικολάου και απάντησε με ανακοίνωση στον διεθνή μπασκετμπολίστα. Οπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση, ο παίχτης σχεδίαζε εδώ και καιρό τη φυγή του από τον Ολυμπιακό, ενώ επισημαίνει πως δεν θα επιτρέψει σε κανένανα σπιλώσει με παραπλανητικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς το όνομα της ομάδας. Στο μεταξύ, στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Θύμιος Μπακατσιάς, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του για τρία ακόμα χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,34, γαλλικό φράγκο προς 47,17, λίρα Αγγλίας προς 479,54, ελβετικό φράγκο προς 193,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,73, τη λίρα Κύπρου προς 543,04 και την ECU προς 314,56 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των Κατασκευών και των Βιομηχανιών. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε στις 1572,87 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,10%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 17,7 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αρχικά ο καιρός αύριο σ'όλη τη χώρα, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ισχυροί με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 32 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 23 με 31 και 20 με 27 βαθμούς Κελσίου θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 1997 - 18:00:16 UTC