Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονη κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Ελληνική αντίδραση στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
- Περιοδεία Τσοχατζόπουλου στην Υπερκαυκασία.
- Περιοδεία στην Κορυτσά πραγματοποιεί ο Ελληνας πρέσβης.
- Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ρόδου.
- Ακυβέρνητο ελληνικό πλοίο νότια της Κρήτης.
- Συνεδριάζει το απόγευμα στο Ναύπλιο η ΚΕ ΠΑΣΟΚ.
- Συμφωνία για τις τιμές σούπερ μάρκετ-βιομηχανιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εϊσλι "βλέπει" ο Ολυμπιακός.
- Νέα νίκη της ΑΕΚ.
- Συνεχίζει τις νίκες η εθνική ομάδα μπάσκετ των ελπίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη κινητικότητα στο Κυπριακό.

Διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση θα έχει η Κυπριακή ενόψει του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς στην Ελβετία τον ερχόμενο μήνα.Στη Λευκωσία βρίσκονται για συνομιλίες αντιπροσωπεία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον υπεύθυνο σχεδιασμού του κ. Κρέγκ,ο ΓΓ της ΔΕΕ Χοσέ Κουτιλέϊρο και ο απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών για το Κυπριακό Βλαντιμίρ Τζιζόφ.

Ελληνική αντίδραση στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Φαινόμενα που αντιστρατεύονται το πνεύμα που αναδύεται από τη συμφωνία της Μαδρίτης, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πρόσφατες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.Κριτική στη συμφωνία άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.Οικονόμου, Παπαθεμελής, Κηπουργός και Βερυβάκης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

Περιοδεία Τσοχατζόπουλου στην Υπερκαυκασία.

Με την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν ολοκληρώνει σήμερα ο Υπουργός 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος την τετραήμερη περιοδεία του στην Υπερκαυκασία. Ο 'Ελληνας Υπουργός μετέβη στο Μπακού από την Τιφλίδα,όπου υπέγραψε Πρωτόκολλο Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γεωργίας. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις καλούνται τώρα να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση του στρατού και ιδίως του Πολεμικού Ναυτικού της Γεωργίας.

Περιοδεία στην Κορυτσά πραγματοποιεί ο Ελληνας πρέσβης.

Διήμερη επίσκεψη-περιοδεία στην περιοχή της Κορυτσάς, πραγματοποιεί απο σήμερα κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, με επικεφαλής τον ελληνα πρέσβη κ.Κωνσταντίνο Πρεβεδουράκη. Απο χθές επαναλειτουργεί και το Γενικό Προξενείο μας στο Αργυρόκαστρο. Απο την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.

Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ρόδου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,που έγινε αισθητή στη Ρόδο, σημειώθηκε στις 04.45 τα ξημερώματα.Η δόνηση προερχόταν απο απόσταση 440 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Ακυβέρνητο ελληνικό πλοίο νότια της Κρήτης.

Το ελληνικό φορτηγό πλοίο ``Κόμετ`` πλέει απο χθές αργά το βράδυ ακυβέρνητο 180 ναυτικά μίλια νότια - νοτιοανατολικά της Κρήτης, ύστερα απο έκρηξη που σημειώθηκε στο μηχανοστάσιό του.Η φωτιά που προκλήθηκε απο την έκρηξη σβήστηκε απο το ίδιο το πλήρωμα,12 Ελληνες και 14 αλλοδαπούς, οι οποίοι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Συνεδριάζει το απόγευμα στο Ναύπλιο η ΚΕ ΠΑΣΟΚ.

Το απόγευμα αρχίζουν στο Ναύπλιο οι διήμερες εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ,στην οποία θα συζητηθούν το σχέδιο ``Καποδίστριας`` που αφορά τη συνένωση μικρών δήμων και κοινοτήτων,καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθήσει το Κίνημα στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.Στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το οποίο θα εξετάσει την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Συμφωνία για τις τιμές σούπερ μάρκετ-βιομηχανιών.

Το πάγωμα των τιμών στα τρόφιμα μέχρι το τέλος του έτους αποφάσισαν οι βιομηχανίες τροφίμων και οι ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, μετά τις συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εϊσλι "βλέπει" ο Ολυμπιακός.

Ακόμη πιο κοντά στο Αμερικανό Εϊσλι βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ο ξένος άσος, την απόκτηση του οποίου καλοβλέπουν οι``ερυθρόλευκοι`` αρνήθηκε πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας του με τους Γιούτα Τζαζ, ανοίγοντας έτσι τον ... δρόμο στην διοίκηση της ομάδας του Πειραιά σε μια ενδεχόμενη συμωνία.Ωστόσο, ακούστηκε και το όνομα του Αμερικανού Τζόε Ντουμάρς των Ντιτρόϊτ Πίστονς.Χθές υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ο Φράνκο Νάκιτς έναντι 250 εκατομμυρίων δραχμών.

Νέα νίκη της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Γερμανία, όπου και προετοιμάζεται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, επικράτησε 7-1 της ερασιτεχνικής Ρόταρχ Εργκεν. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Κοπιτσής (πέναλτι), Μπατίστα, Κασάπης, Μαρτσέλο, Κεφαλάς, Γκρέταρσον και Αλέξης. Ο τεχνικός της ``Ενωσης`` δοκίμασε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, εκτός του Κωστή.

Συνεχίζει τις νίκες η εθνική ομάδα μπάσκετ των ελπίδων.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων, κερδίζοντας 91-57 την αντίστοιχη της Εσθονίας, σε αγώνα που έγινε στο Γιάμπολ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,45, γαλλικό φράγκο προς 47,21, λίρα Αγγλίας προς 477,23, ελβετικό φράγκο προς 193,19, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,54, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 314,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με πιθανότητα σποραδικών βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 εως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 εως 34 και στα νησιά απο 21 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 33 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 30 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 18 July 1997 - 11:00:03 UTC