Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνέντευξη Πάγκαλου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Νέες προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ.
- Οι αλβανοί απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τους πέντε Ελληνες.
- Δηλώσεις υπουργού Μακεδονίας για το Σκοπιανό.
- Συνάντηση Σημίτη-Αρσένη για το νομοθετικό έργο υπ.Παιδείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χρυσό απο το Λάμπρο Παπακώστα.
- Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ η εθνική ελπίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέντευξη Πάγκαλου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

"Μεγάλη πολιτική εξέλιξη" θεωρεί ο υπουργός εξωτερικών κ.Πάγκαλος σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ",το κοινό ανακοινωθέν της Μαδρίτης, γιατί μ'αυτό, ανοίγει ο δρόμος για μια "απ'ευθείας συζήτηση με την Τουρκία για τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες" χωρίς να χρειάζεται πλέον η μεσολάβηση τρίτης δύναμης.Προαναγγέλλει νέες συναντήσεις κορυφής μετά το καλοκαίρι με την τουρκική πλευρά.Σημειώνει,ωστόσο, οτι δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση με την Τουρκία για τα θέματα συνεργασίας πριν λυθεί το ζήτημα της διεκδίκησης της Ιμίων απο την Αγκυρα, με προσφυγή της τουρκικής πλευράς στο Διεθνές Δικαστήριο.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ.

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Ετσεβίτ,σε νέες προκλητικές δηλώσεις του τόνισε οτι η ενσωμάτωση των κατεχομένων με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο.Ο Ετσεβίτ μετείχε στις δηλώσεις, που οργάνωσε το ψευδοκράτος για τη "μαύρη" επέτειο.

Οι αλβανοί απαγωγείς άφησαν ελεύθερους τους πέντε Ελληνες.

Οι πέντε Ελληνες γεωργοί που είχαν απαγάγει ένοπλοι αλβανοί κοντά στο χωριό Διποταμιά Καστοριάς,αφέθηκαν χθές ελεύθεροι.Στους απαγωγείς δεν καταβλήσαν τα λύτρα που ζητούσαν. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, όπου θα εξεταστούν οι εξελίξεις στην Αλβανία, το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και η κατάσταση που δημιουργείται απο τη δράση ενόπλων στη μεθόριο. Απο σήμερα αρχίζει η σταδιακή αποχώρηση και της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που έχει σταλεί στην Αλβανία.

Δηλώσεις υπουργού Μακεδονίας για το Σκοπιανό.

Στόχος της Ελλάδας στις συνομιλίες για την ονομασία των Σκοπίων είναι η ικανοποίηση των γνωστών πάγιων θέσεών της και η διεθνής κοινότητα πρέπει ν' αντιληφθεί οτι δεν δεχόμαστε αμφισβητήσεις ή συγχύσεις γύρω απο την ταυτότητά μας, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος κηρύσσοντας χθές την έναρξη του 7-ου Παγκόσμιου συνέδριου των Παμμακεδονικών Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τόνισε οτι η χώρα μας δεν θα πρέπει στο όνομα της καλής γειτονίας να οδηγείται σε εύκολες λύσεις ή συμβιβασμούς.

Συνάντηση Σημίτη-Αρσένη για το νομοθετικό έργο υπ.Παιδείας.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης για το νομοθετικό έργο του υπουργείου του.Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εξουσία" αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για οκτώ νομοσχέδια,η κατάθεση των οποίων στη Βουλή θα γίνει τον ερχόμενο μήνα και αφορούν μεταξύ άλλων το Εθνικό Απολυτήριο, τη λειτουργία του ανοιχτού πανεπιστημίου,το πρόγραμμα σπουδών επιλογής και το μισθολόγιο των καθηγητών ΑΕΙ, ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσό απο το Λάμπρο Παπακώστα.

Ο Λάμπρος Παπακώστας ήταν ο αθλητής που ``έκλεψε την παράσταση`` στην τρίτη και τελευταία ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου, αφού ο Κραδιτσιώτης άλτης, υπερέβη πολύ άνετα τα δύο μέτρα και 29 εκατοστά, κατακτώντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο.Ο πρωταθλητής μας έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού ``έχασε`` για ελάχιστα εκατοστά τα 2.33μ και γενικά ήταν εντυπωσιακός στα άλματα του. Από τις υπόλοιπες επιδόσεις ξεχώρισαν τα 13.79 του Σταμάτη Μάγου στα 110 μέτρα με εμπόδια, καθώς επίσης και τα 63.38 μέτρα της Τασούλας Κελεσίδου στην δισκοβολία.

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ η εθνική ελπίδων.

Αήττητη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, που διεξάγονται στην πόλη Γιάμπολ της Βουλγαρίας, η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων.Στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της για την διοργάνωση, νίκησε την ομάδα των γηπεδούχων με 100-75 και πήρε την πρώτη θέση και φυσικά την πρόκριση στα τελικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,25, λίρα Αγγλίας προς 479,08, ελβετικό φράγκο προς 193,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,12, τη λίρα Κύπρου προς 544,91 και την ECU προς 314,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 21 έως 35 και στα νησιά απο 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνεόυν ασθενείς εως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 23 έως 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 21 July 1997 - 11:09:16 UTC