Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις για δηλώσεις Ετσεβίτ και εκδηλώσεις στα κατεχόμενα.
- Αυστηρά μέτρα για την πάταξη της δράσης αλβανών ενόπλων στη μεθόριο
- Πέντε νομοσχέδια του υπ. Παιδείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
- Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το 1998.
- Πυρκαγιές σε Τέμπη, Εδεσσα,Χανιά και Φθιώτιδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κλήρωση για το ποδοσφαιρικό κύπελλο Ελλάδος.
- Ηττα της εθνικής μας ομάδας νεανίδων σε τουρνουά μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις για δηλώσεις Ετσεβίτ και εκδηλώσεις στα κατεχόμενα.

Με χαμηλούς τόνους στις προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ αντέδρασαν οι ΗΠΑ για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά,όπως είπε χαρακτηριστικά,ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς.Ο κ. Μπέρνς διαβεβαίωσε ωστόσο οτι θα μεταφέρουν ιδιωτικά τις απόψεις τους στην τουρκική κυβέρνηση.Αντίθετα έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε οτι η διακήρυξη για ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, επηρεάζει αρνητικά το κλίμα που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Αυστηρά μέτρα για την πάταξη της δράσης αλβανών ενόπλων στη μεθόριο

Η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των ελληνοαλβανικώνσυνόρων ιδιαίτερα στη Φλώρινα και την Καστοριά,ώστε ώστε να αντιμετωπισθεί η εγκληματική δράση ένοπλων αλβανών μέσα στο ελληνικό έδαφος αποφασίσθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Πέντε νομοσχέδια του υπ. Παιδείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Πέντε συνολικά νομοσχέδια που αφορούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα προωθηθούν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.Το πρώτο απο αυτά που αφορά την επαγγελματική εξέλιξη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων κατατέθηκε ήδη και η συζήτησή του αρχίζει σήμερα.Χθές ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο αρμόδιος υπουργός Γεράσιμος Αρσένης είχαν πολύωρη συνάντηση .

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το 1998.

Οι γενικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής του 1998 είναι το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Γιαννου Παπαντωνίου. Οι γενικές αυτές κατευθύνσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου προϋπολογισμού. Κεντρική κατεύθυνση για το 1998 θα είναι η μείωση του πληθωρισμού στο 2,5% και στο στόχο αυτό θα συγκλίνουν όλες οι άλλες πολιτικές (τιμολογιακή, εισοδηματική, φορολογική,συναλλαγματική κλπ).

Πυρκαγιές σε Τέμπη, Εδεσσα,Χανιά και Φθιώτιδα.

Για τέταρτη συνεχή μέρα καίγεται η όμορφη κοιλάδα των Τεμπών. Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει εκατοντάδες στρέμματα σε ένα απο τα πιο όμορφα δάση της χώρας μας.Επίσης,σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο Γραμματικό Εδεσσας,στα Βουτά Χανίων και στον Παλαμά Φθιώτιδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλήρωση για το ποδοσφαιρικό κύπελλο Ελλάδος.

Την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 12.00 όρισε η ΕΠΟ την κλήρωση του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδας. Οπως είναι γνωστό στην κληρωτίδα θα μπουν ομάδες της Β` και Γ` Εθνικής κατηγορίες, ενώ ομάδες της Α` Εθνική θα μπουν από τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης (19 Οκτωβρίου).

Ηττα της εθνικής μας ομάδας νεανίδων σε τουρνουά μπάσκετ.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των νεανίδων, στον δεύτερο αγώνα της για το τουρνουά ``Ολυμπιακές Ημέρες`` που διεξάγεται στη Λισαβόνα, ηττήθηκε με 64- 51 από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,32, γαλλικό φράγκο προς 47,14, λίρα Αγγλίας προς 479,46, ελβετικό φράγκο προς 193,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,88, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ' όλη τη χώρα εκτός από τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι και μετά το μεσημέρι κατά τόπους ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 18 εως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 20 εως 36 και στα νησιά απο 22 εως 33 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 35 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθόυν τοπικές νεφώσεις οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 1997 - 11:07:01 UTC