Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ημέρα μνήμης η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται 23 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.
- Πάγωμα στις τιμές των τροφίμων μέχρι το τέλος του '98 συμφώνησαν οι βιομήχανοι τροφίμων και οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ.
- Υπάλληλος της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μέλος κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.
- Σφοδρή επίθεση Κώστα Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τις προμήθειες του δημοσίου.
- Εφθασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τμήμα της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στην Αλβανία.
- Αισιόδοξη η Βάσω Παπανδρέου για σημαντική άνοδο της τουριστικής κίνησης.
- Ολοκλήρωσε την επισκεψή του στην Αρμενία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται 23 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Στην ανάγκη αραγούς ενότητας στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και στα εθνικά μέτωπα, αναφέρθηκαν όλα σχεδόν τα κόμματα για την 23η επέτειο της πτώσης της δικατορίας και της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στο μήνυμα που απηύθυνε τόνισε οτι απαιτείται παραπέρα βελτίωση της οικονομίας και επιτυχής αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε λόγο για τη δημιουργία μίας ισχυρής Ελλάδας, ενώ παρόμοια μηνύματα απηύθυναν όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς και τα κόμματα της Κύπρου.

Πάγωμα στις τιμές των τροφίμων μέχρι το τέλος του '98 συμφώνησαν οι βιομήχανοι τροφίμων και οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ.

Συμφωνία για το πάγωμα των τιμών των τροφίμων μέχρι το τέλος του χρόνου, επετεύχθη μεταξύ βιομηχάνων τροφίμων και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μεταξύ άλλων, αποφάσισαν να συσταθεί μία ομάδα εργασίας, η οποία θα αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες εκπροσώπους του κάθε φορέα, η οποία θα έχει στόχο μέχρι τέλος Αυγούστου να καταθέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης έκθεση - πόρισμα για την επικρατούσα κατάσταση στην ελληνική αγορά.

Υπάλληλος της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μέλος κυκλώματος λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.

Στον Εισαγγελέα Πειραιώς θα οδηγηθούν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, που συνελήφθησαν ως ενεχόμενοι σε κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα λειτουργούσε εδώ και τέσσερα χρονια μέσω της παράνομης εταιρίας, ΠΟΛΥΠΕΤΡΟΛ, που εδρεύει στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη και ανήκει στον 34χρονο Ιωάννη Αναστασιάδη, που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας. Το ποσό της φοροδιαφυγής εκτιμάται οτι ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δραχμές.

Σφοδρή επίθεση Κώστα Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για τις προμήθειες του δημοσίου.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, για το θέμα των προμηθειών του Δημοσίου. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε οτι το υπάρχον καθεστώς είναι αδιαφανές και διάτρητο και πρόσθεσε οτι το κόμμα του δεν μπορεί να συμπράττει στην συντήρηση του καθεστώτος αυτού, δια των εκπροσώπων του στις σχετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Εφθασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τμήμα της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στην Αλβανία.

Το πρώτο τμήμα της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που είχε σταλεί στην Αλβανία, έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το αρματαγωγό ΧΙΟΣ, ενώ άλλοι 80 στρατιώτες πέρασαν οδικώς από την Κακαβιά.Η διαδικασία της επιστροφής όλης της ελληνικής δύναμης θα ολοκληρωθυεί στις 10 Αυγούστου. Την ίδια ώρα, στα ελληνο-αλβανικά σύνορα ενισχύονται οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις για την πάταξη της δράσης των αλβανικών συμμοριών, αλλά και τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης.

Αισιόδοξη η Βάσω Παπανδρέου για σημαντική άνοδο της τουριστικής κίνησης.

Την αισιοδοξία της ότι ο τουρισμός θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο κατά 8 - 10% σε σχέση με πέρσι εξέφρασε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, σε ομιλία της προς τους εκπροσώπους τουριστικών φορέων, στην οποία παρευρέθηκε ο γ.γ. του ΕΟΤ, Νίκος Σκουλάς. Οσον αφορά την απορροφοτητικότητα των κονδυλίων του προγράμματος Τουρισμός και Πολιτισμός, η κυρία Παπανδρέου τόνισε ότι η εξέλιξη είναι ήδη θετική και ανήγγειλε ότι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους φορείς, για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή του.

Ολοκλήρωσε την επισκεψή του στην Αρμενία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατανυχτική, ελληνική, ορθόδοξη λειτουργία εψάλη σήμερα στον αρμενικό ναό του Αγίου Σεργίου, στο Ερεβάν, για την ελληνική κοινότητα της Αρμενίας, που συνέρρευσε στο Ερεβάν για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης των Αρμενίων Καρεκίν ο Α' και η Σύνοδος της Αρμενικής Εκκλησίας παρέστησαν στη λειτουργία που τέλεσε η πατριαρχική ακολουθία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια επισκέφθηκε τη φυλακή του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή των Αρμενίων, ολοκληρώνοντας έτσι την επισκεψή του στην Αρμενία και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει τελικά η εθνική μας ομάδα πόλο των εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Αβάνα, αφού ηττήθηκε τα ξημερώματα από την Ουγγαρία με 7-4 και θα παίξει στον μικρό τελικό με την Αυστραλία. Η εθνική μας στάθηκε πολύ καλά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια δεν τα κατάφερε και κυρίως επιθετικά, αφού η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες για εύκολα γκολ.

"Πόλεμο" στην ΕΠΑΕ κήρυξαν ΑΕΚ και Κούγιας. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι τα απαραίτητα έγγραφα για την υποψηφιότητα του Αλέξη Κούγια απεστάλησαν με συστημένη επιστολή την Παρασκευή 18 Ιουλίου στην ΕΠΑΕ, αφού στις 21-22 Ιουλίου ο Πρόεδρος της ΑΕΚ θα εβρίσκετο στο εξωτερικό. Εφόσον δεν ανακληθεί η απόφαση του ΔΣ η ΑΕΚ θα προσβάλλει την εγκυρότητα των εκλογών της ΕΠΑΕ, απειλεί μέσω της ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Θετικά βρέθηκαν τα πρώτα δείγματα του αθλητή της δισκοβολίας, Σάββα Πανάβογλου, του Ηρακλή και της Κύπριας αθλήτριας του ΑΣΕ Δούκα, Αγνής Χαραλάμπους, όπως ανακοινώθηκε από το εργομετρικό εργαστηριο ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, μετά από εξέταση 60 δειγμάτων αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Στα δύο αυτά δείγματα βρέθηκε ποσότητα καφεϊνης, που είναι ανώτερη απο τα επιτρεπτά όρια.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης εξακολουθούν να βρίσκονται οι πρωταθλητές μας της ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 470, Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης. Σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη της διεθνούς κλάσεως, μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Ελληνες ιστιοπλόοι βρίσκονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα με 3.402 βαθμούς, ενώ ακολουθούν με 3.337 οι Πορτογάλοι Ρόχα και Μπαρέτο (χάλκινοι Ολυμπιονίκες).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,05, λίρα Αγγλίας προς 485,82, ελβετικό φράγκο προς 195,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,90, τη λίρα Κύπρου προς 542,86 και την ECU προς 314,02 δραχμές.

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, στις 1569,15 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1, 68%. Η άνοδος του δείκτη τροφοδοτήθηκε κυρίως απο το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές Τραπεζών και Βιομηχανιών. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 10,7 δισεκ. δρχ. Σημαντική άνοδο 115 δρχ. σημείωσε και η μετοχή του ΟΤΕ κλείνοντας στις 6.380 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και μετά το μεσημέρι ίσως εκδηλωθούν πρόκαιρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το πρωί στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 38 και στα νησιά 23 με 34 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 37 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανό να εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 35 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 24 July 1997 - 20:00:18 UTC