Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνελήφθη η ύποπτη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη.
- Ιστορικό ρεκόρ του δολαρίου έναντι της δραχμής.
- Συμφωνία βιομηχανιών τροφίμων και σούπερ μάρκετ για πάγωμα τιμών.
- Συνέντευξη Σημίτη στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς".
- Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.
- Μικρά τα περιθώρια λύσης του Κυπριακού,δηλώνει ο Κ.Στεφανόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δύο Ελληνες ιστιοπλόοι πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνελήφθη η ύποπτη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη.

Αργά χθές το βράδυ συνελήφθη η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ύποπτη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη.Η Γιαννακοπούλου συνελήφθη εξω απο μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών στην Μάνδρα Αττικής μετά απο τηλεφώνημα στην Αστυνομία απο μοναχή η οποία ειπε οτι περιφέρεται γυναίκα η οποία μοιάζει με την δολοφόνο.

Ιστορικό ρεκόρ του δολαρίου έναντι της δραχμής.

Πάνω από 290 δραχμές θα πωλείται σήμερα το δολάριο, σημειώνοντας και νέο ιστορικό ρεκόρ με τη δραχμή. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος διαμορφώθηκε στο fixing στις 285,75 δρχ, αυξημένη κατά 0,12%, και οι εμπορικές τράπεζες θα πωλούν το δολάριο προς 290,036 δρχ.

Συμφωνία βιομηχανιών τροφίμων και σούπερ μάρκετ για πάγωμα τιμών.

Μέχρι το τέλος του χρόνου παγώνουν οι τιμές στα τρόφιμα μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ βιομηχανιών τροφίμων και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ με τη μεσολάβηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Συνέντευξη Σημίτη στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς".

Σαφή προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρει η Ελλάδα τη διεύρυνση προς Ανατολάς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν οι "14" ασκήσουν βέτο στην ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα.Ο κ. Σημίτης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς" υπογραμμίζει οτι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου θα πρέπει να γίνονται εκ παραλλήλου με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.

Περίπου 450 εκατομμύρια δραχμές ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο απο διαφυγόντες δασμούς σε υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου,που εξιχνιάστηκαν και στις οποίες εμπλέκονται δέκα εταιρίες και δεκαπέντε κρατικοί υπάλληλοι.

Μικρά τα περιθώρια λύσης του Κυπριακού,δηλώνει ο Κ.Στεφανόπουλος.

Η στάση που τηρεί η Τουρκία αλλά και η τουρκοκυπριακή πλευρά, τόσο με λόγους ,όσο και με πράξεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για επιτυχή κατάληξη της πρωτοβουλίας, που είναι σε εξέλιξη για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στη δεξίωση που παρέθεσε χθές στο Προεδρικό Μέγαρο για την 23η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.Την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν για πρώτη φορά ύστερα απο πολλά χρόνια σε κυπριακό έδαφος ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο Ελληνες ιστιοπλόοι πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης εξακολουθούν να βρίσκονται οι πρωταθλητές μας της ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 470, Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης.Σύμφωνα με την επίσημη κατάταξη της διεθνούς κλάσεως, μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Ελληνες ιστιοπλόοι βρίσκονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα με 3.402 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,05, λίρα Αγγλίας προς 485,82, ελβετικό φράγκο προς 195,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,90, τη λίρα Κύπρου προς 542,86 και την ECU προς 314,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και μετά το μεσημέρι ίσως εκδηλωθούν πρόκαιρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 18 εως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 20 εως 38 και στα νησιά απο 23 εως 34 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 37 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανό να εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει απο 20 εως 35 βαθμούς.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 25 July 1997 - 11:18:59 UTC