Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοίγει ο δρόμος για το διορισμό 2.500 ατόμων στο δημόσιο, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο.
- Το ερωτικό πάθος έσπρωξε τη Γιαννακοπούλου στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ελευθεριάδη, όπως η ίδια ομολόγησε.
- Θα προσαρμοσθεί η χώρα μας στις κοινοτικές οδηγίες για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
- Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Κώστας Σημίτης ν'ασκήσει η Ελλάδα βέτο στη διεύρυνση της Ε.Ε. εάν αυτή δεν περιλαμβάνει την Κύπρο.
- Εντατικοί έλεγχοι σ' όλη τη χώρα πραγματοποιούν οι αγορανομικές υπηρεσίες.
- Το όνομα της Μαρίας Κάλλας θα πάρει πλατεία του Παρισιού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για το διορισμό 2.500 ατόμων στο δημόσιο, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο.

Ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό 2.500 ατόμων στο δημόσιο, τους δήμους και τις νομαρχίες, καθώς η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τον Αύγουστο, ενώ ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή το αργότερο τον Νοέμβριο.Με τον διαγωνισμό αυτό θα πληρωθούν περί τις 2.500 θέσεις στο δημόσιο, τους δήμους και τις νομαρχίες, ενώ σύντομα θα εκδοθούν προεδρικά διατάγματα για την πρόσληψη 375 ειδικών επιστημόνων στις 13 περιφέρειες.

Το ερωτικό πάθος έσπρωξε τη Γιαννακοπούλου στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ελευθεριάδη, όπως η ίδια ομολόγησε.

Το ερωτικό πάθος ήταν το κίνητρο της Κατερίνας Γιαννακοπούλου, η οποία ομολόγησε οτι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη, Ανθιμο Ελευθεριάδη, στη Νέα Σμύρνη. Η Γιαννακοπούλου συνελήφθη χθες έξω από μοναστήρι Παλαιοημερολογιτών, στη Μάνδρα Αττικής, μετά από τηλεφώνημα μοναχής στην Αστυνομία. Η Γιαννακοπούλου απέδωσε την πράξη της στο γεγονός ότι το θύμα αποφάσισε να διακόψει πολύχρονη σχέση που είχε μαζί της. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι είχε επιτεθεί εναντίον του και στο παρελθόν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Θα προσαρμοσθεί η χώρα μας στις κοινοτικές οδηγίες για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην ομόφωνη απόφαση να προσαρμοστεί η νομοθεσία στο πλαίσιο της Κοινοτικής Οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, κατέληξε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέχρι το Φεβρουάριο του 1999 πρέπει να ολοκληρωθεί το θεσμικό, οργανωτικό και διοικητικό πλαίσιο που θα διέπει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσθεσε ακόμα οτι η κυβέρνηση κατέληξε στο σύστημα του ενιαίου διαχειριστή,γεγονός που σημαίνει ότι θα παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι η ΔΕΗ διατηρεί το δημόσιο έλεγχο και ότι θα θεσπιστεί ανεξάρτητη αρχή για την επίβλεψη των όρων του ανταγωνισμού.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Κώστας Σημίτης ν'ασκήσει η Ελλάδα βέτο στη διεύρυνση της Ε.Ε. εάν αυτή δεν περιλαμβάνει την Κύπρο.

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να επιτύχει αυτό που θεωρεί δίκαιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, η Ελλάδα να ασκήσει βέτο στη διεύρυνση της κοινότητας με κεντροευρωπαϊκές χώρες, εάν αυτή δεν περιλαμβάνει την Κύπρο. Την ίδια ώρα, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της. Στα κατεχόμενα βρίσκεται ο υπουργός Προεδρίας της Τουρκίας, για συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς, σχετικά με την μερική ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Εντατικοί έλεγχοι σ' όλη τη χώρα πραγματοποιούν οι αγορανομικές υπηρεσίες.

Εντατικούς ελέγχους σ'όλη τη χώρα πραγματοποιούν οι αγορανομικές υπηρεσίες, για να διαπιστώσουν την εφαρμογή των πρόσφατων ρυθμίσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορούν τις ανώτατες τιμές πώλησης των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών και αν εναρμονίζονται αυτές με τις ενδεικτικές τιμές που αναγράφονται στις φιάλες. Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει έλεγχοι σε 500 σημεία πώλησης και διαπιστώθηκαν οχτώ παραβάσεις. Οι εφτά αφορούσαν πώληση εμφιαλωμένων νερών σε τιμή υψηλότερη της ενδεικτικής και μία παράβαση για απόκρυψη προϊόντος. Για τις παραβάσεις αυτές υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Το όνομα της Μαρίας Κάλλας θα πάρει πλατεία του Παρισιού.

Το όνομα της μεγάλης ντίβας Μαρία Κάλλας θα πάρει πλατεία του Παρισιού, που θα εγκαινιάσει στις 11 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Ζαν Τιμπερί, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, όπου έζησε η διάσημη υψίφωνος και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977. Το βράδυ των εγκαινίων, μεγάλα ονόματα του θεάτρου, του χορού και της λυρικής τεχνής θα αποτίσουν φόρο τιμής στην Κάλλας σε ένα θέαμα που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο. Επίσης, την άνοιξη του 1998, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Παρισιού έκθεση αφιερωμένη στους μεγάλους ρόλους του ρεπερτορίου της Κάλλας. Κοστούμια, επιστολές, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες θα θυμίσουν σημαντικές στιγμές από την καλλιτεχνική της πορεία και την προσωπική της ζωή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φουντώνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει, μεταξύ ΕΠΑΕ και ΑΕΚ, με αφορμή την μη έγκριση της υποψηφιότητας του Αλέξη Κούγια για το νέο Δ.Σ της ΕΠΑΕ, το οποίο θα προέλθει μετά τις εκλογές της 30ης Ιουλίου. "Είναι κατάπτυστη η απόφαση αυτή, γιατί έχει σκοπιμότητα. Η ΕΠΑΕ είναι ένα μαγαζί ορισμένων που πλουτίζουν. Είναι πρόκληση οι μεθοδεύσεις ορισμένων. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους", τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. "Εγώ δεν είμαι ο Αγιος Τροχανάς", πρόσθεσε ο Κούγιας. "Εγώ, έχω τον δικό μου τρόπο για να πολεμώ. Και είναι χειρότερος απο τον δικό τους. Ε, να γνωρίζετε, ότι θα τους πολεμήσω με τον τρόπο αυτό. Η ΑΕΚ, λοιπόν, που εκπροσωπεί το 17% των Ελλήνων φιλάθλων, να μην έχει εκπρόσωπο στην ΕΠΑΕ και νά 'χουν ο Αθηναϊκός των 110 εισιτηρίων, ο Απόλλων των 20 εισιτηρίων και άλλες ομάδες", κατέληξε ο Κούγιας.

Μετά από 18 ημέρες παραμονής στη Γερμανία, η ομάδα του Ολυμπιακού επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα, όπου και θα συνεχίσει την προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Ο Αλεξανδρής σε δηλώσεις του τόνισε πως στόχος τώρα είναι ο πρώτος αγώνας του Τσάμπιονς Λιγκ και ότι ένας καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Από την πλευρά του ο Μπάγιεβιτς υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή στόχος των ερυθρολεύκων θα είναι το καλύτερο αγωνιστικό μοντάρισμα, ενώ επεσήμανε για μία ακόμα φορά ότι οι παίχτες του θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο ματς για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Διοίκηση τού ΤΑΚ Ολυμπιακός εξακολουθεί να τηρεί σκληρή γραμμή απέναντι στον νεαρό διεθνή μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου καί σήμερα τού έστειλε εξώδικο με το οποίο τον καλεί να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας γιά τη νέα περίοδο, διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει το ΤΑΚ. Ωστόσο, αμετακίνητος στη θέση του παραμένει καί ο Παπανικολάου, πού είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε τελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, που διεξήχθη στην Αβάνα της Κούβας, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης, καθώς νίκησε στον μικρό τελικό την αντίστοιχη της Αυστραλίας με 9-6.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,62, γαλλικό φράγκο προς 47,06, λίρα Αγγλίας προς 484,56, ελβετικό φράγκο προς 192,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,40, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 313,94 δραχμές.

Σε ιδιαιτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρημαιτστηριου με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά και πάλι το φράγμα των 1600 μονάδων μετά απο εννέα συνεδριάσεις. Εκλεισε στις 1601, 39 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 2,05% ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε υψηλά κέρδη 4,18%. Αυξημένος παρουσιάστηκε σήμερα και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 15,3 δισεκ. δρχ. Τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η τιμή της οποίας σημείωσε άνοδο 1685 δραχμών και έκλεισε στις 37.810 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι αλλά μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 28 βαθμούς, στα δυτικά 20 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 22 με 34 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή και πιθανή καταιγίδα, μέτριους ως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 24 με 34 και 20 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 25 July 1997 - 18:00:38 UTC