Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για το "Αθήνα '97".
- Προβληματισμός στην κυβέρνηση απο την άνοδο του δολαρίου.
- Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στα Τίρανα στις 5 Αυγούστου.
- Συνάντηση Κληρίδη Ντενκτάς στη Λευκωσία.
- Αύριο οι βαθμοί των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις.
- Τον Οκτώβριο ο νέος διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. - Ελληνικές διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για το "Αθήνα '97".

Σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για την ομαλή διεξαγωγή του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου,που αρχίζει την Παρασκευή στο Ολυμπιακό Στάδιο.Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια.Περισσότεροι απο 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε επίμαχα σημεία σε όλη την Αθήνα.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση απο την άνοδο του δολαρίου.

Ανησυχία αλλά και στάση αναμονής επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, από την άνοδο του δολαρίου.Εάν συνεχισθεί, όπως προβλέπουν πολλοί ειδικοί, θα συμπαρασύρει σε άνοδο και τον πληθωρισμό και θα διευρύνει το ήδη διογκωμένο ισοζύγιο πληρωμών. Σημαντική επίπτωση αναμένεται να υπάρξει κυρίως στις τιμές των καυσίμων.Αύριο θα συνεδριάσει το οικονομικό επιτελείο υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στα Τίρανα στις 5 Αυγούστου.

Η λαθρομετανάστευση,η πάταξη της δραστηριότητας της αλβανικής μαφίας και η ανόρθρωση της οικονομίας και της διοίκησης της Αλβανίας είναι στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν στο άμεσο μέλλον η Αθήνα και τα Τίρανα.Ο υπουργός Εξωτερικών κ.Πάγκαλος θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 5 Αυγούστου και τον ίδιο μήνα την Αθήνα ο Αλβανός ομόλογός του. Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Ρωμαίος. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κ.Σκανδαλίδης έθεσε τα θέματα αυτά στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα.

Συνάντηση Κληρίδη Ντενκτάς στη Λευκωσία.

Το θέμα των αγνοουμένων και οι συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων θα τεθούν απο τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με το Ραούφ Ντενκτάς στο σπίτι του εκπροσώπου του ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϊσέλ στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς ενδέχεται να έχουν και άλλες συναντήσεις πριν το νέο γύρο των απευθείας συνομιλιών τους στην Ελβετία τον επόμενο μήνα.

Αύριο οι βαθμοί των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις.

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των γενικών εξετάσεων μπαίνει αύριο με την ανάρτηση σε όλα τα Λύκεια της χώρας των βαθμολογιών τους.Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις βάσεις όλων των σχολών που θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, προβλέπεται μικρή πτωτική τάση στην πρώτη και τέταρτη δέσμη, περίπου κατά 50 μόρια λόγω της έκθεσης και των μαθηματικών και σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι στην δεύτερη και τρίτη δέσμη.

Τον Οκτώβριο ο νέος διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο.

Τον Αύγουστο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το διορισμό στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, 2.500 ατόμων. Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή το αργότερο το Νοέμβριο.Ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προαναγγέλλει την κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου και τη σύνδεση του μισθού με το βαθμό του δημοσίου υπαλλήλου.Επίσης εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων απο το κέντρο στην περιφέρεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

``Αν τρέξω την τέλεια κούρσα, δεν μπορεί να με νικήσει κανένας αθλητής στον κόσμο``,δήλωσε ο Ντόνοβαν Μπέϊλι, ο γρηγορότερος αθλητής του κόσμου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 9.84,φτάνοντας στην Αθήνα .

Ελληνικές διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η ελληνική ομάδα 4χ400μ. των εφήβων (Μουστακίδης, Λέσσης Οικονομίδης, Ιακωβάκης), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, με 3 λεπτά 8 δεύτερα 29 εκατοστά, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.Στην ίδια διοργάνωση, ο Γιάννης Μπαρλής στη σφυροβολία κατετάγη 4-ος με 69.36, στο τριπλούν ο Κώστας Ζαλαγκίτης ήταν 5-ος με 16.31, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Σταμάτης Λένης ήταν 6-ος με 16.17μ. Επίσης η Στέλλα Κλωνιζάκη πήρε την 7η θέση στον τελικό του ακοντισμού με 49 μέτρα 46 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158, 62, γαλλικό φράγκο προς 47,06, λίρα Αγγλίας προς 484,56, ελβετικό φράγκο προς 192,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,40, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την Eυρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ΕCU) προς 313,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός προβλέπεται αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βορειοδυτικούς ανέμους και κανονικές θερμοκρασίες, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους και θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 28 July 1997 - 7:00:13 UTC