Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νεκρός ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους, που κατέπεσε χθες κοντά στη Σκύρο.
- Στο 60% φθάνει η αποτυχία στην έκθεση των υποψηφίων της τέταρτης δέσμης, σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία.
- Η πορεία των εθνικών μας θεμάτων συζητήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Ανεστάλη η απεργία των δήμων και κοινοτήτων μετά από συμφωνία που επετεύχθη με το υπουργείο Εσωτερικών.
- Οι τρόποι συγκράτησης του πληθωρισμού εξαιτίας της αλματώδους ανόδου του δολαρίου εξετάσθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη.
- Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε η Γιαννακοπούλου, που κρίθηκε προφυλακιστέα για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη.
- Εκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών.
- Απαγορευμένη ζώνη η περιοχή γύρω από το Καλλιμάρμαρο την Παρασκευή λόγω της έναρξης του ΑΘΗΝΑ 97.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νεκρός ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους, που κατέπεσε χθες κοντά στη Σκύρο.

Νεκρός είναι τελικά ο 28χρονος υποσμηναγός Ιωακείμ Παντελάκης, του μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ 2000 που κατέπεσε χθες κοντά στη Σκύρο, όπως διαπιστώθηκε από ευρήματα που περισυνέλεξαν τα σωστικά μέσα το μεσημέρι. Ο άτυχος Παντελάκης έχασε τη ζωή του την ώρα που εκτελούσε διατεταγμένη επιχείρηση αναχαιτίσεως στο Αιγαίο και η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκίδα.

Στο 60% φθάνει η αποτυχία στην έκθεση των υποψηφίων της τέταρτης δέσμης, σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία.

Λαιμητόμος απεδείχθη για άλλη μία χρονιά η έκθεση, για χιλιάδες υποψήφιους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι μαθητές σε όλες τις δέσμες έγραψαν χειρότερα από πέρυσι στην Εκθεση, με μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας στην τέταρτη δέσμη που έφθασε στο 60% Επίσης χειρότερα από πέρυσι έγραψαν οι μαθητές στα Μαθηματικά της πρώτης δέσμης και στην Ιστορία της τρίτης. Καλύτερες όμως, είναι οι επιδόσεις στη Φυσική της πρώτης και της δεύτερης δέσμης, στα Αρχαία της Τρίτης, στα Μαθηματικά και στην Ιστορία της τέταρτης δέσμης.

Η πορεία των εθνικών μας θεμάτων συζητήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία των εθνικών μας θεμάτων, με έμφαση τα ελληνοτουρκικά, συζητήθηκαν στην εφ'όλης της ύλης σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, του αναπληρωτή του Γιώργου Παπανδρέου και του υφυπουργού Γιάννου Κρανιδιώτη.Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης των ελλήνων και τούρκων εμπειρογνωμόνων. Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν έχει δοθεί ακόμα η ελληνική απάντηση στο δεύτερο τουρκικό υπόμνημα, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση η διαδικασία θα συνεχισθεί μέσω της ανταλλαγής επιστολών.

Ανεστάλη η απεργία των δήμων και κοινοτήτων μετά από συμφωνία που επετεύχθη με το υπουργείο Εσωτερικών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι δήμοι και οι κοινότητες της χώρας, καθώς οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ μετά την συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λάμπρο Παπαδήμα, ανέστειλαν την κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να τους διαθέσει τα 5 από 7,5 δις δραχμές, για να καλύψουν το κόστος εφαρμογής του νέου μισθολογίου, καθώς και τα 6 δις που προορίζονται για το ειδικό επίδομα των 18.000 δρχ, το οποίο θα δοθεί στους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι τρόποι συγκράτησης του πληθωρισμού εξαιτίας της αλματώδους ανόδου του δολαρίου εξετάσθηκαν σε κυβερνητική σύσκεψη.

Η εξασφάλιση του υγειούς ανταγωνισμού στην αγορά, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληρωθισμός εξαιτίας της αλματώδους ανόδου του δολαρίου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, υπό την προεδρία του Γιάννου Παπαντωνίου και τη συμμετοχή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε η Γιαννακοπούλου, που κρίθηκε προφυλακιστέα για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη.

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε η 42χρονη Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα για την δολοφονία του 60χρονου αρχιμανδρίτη, Ανθιμου Ελευθεριάδη στη Νέα Σμύρνη, μετά την απολογία της στον ανακριτή. Εξερχόμενη από το γραφείο του ανακριτή, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου είπε οτι έχει μετανοιώσει και οτι τα πραγματικά θύματα είναι ο σύζυγός της και το 17χρονο παιδί της.

Εκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

Το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές, ήταν το αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε το πρωί η ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοψηφία των Ιεραρχών φέρεται να συγκλίνει με το πόρισμα των ελεγκτων, που διαπιστώνουν περιπτώσεις ατασθαλιών και κακής διαχείρισης, ενώ ομάδα Μητροπολιτών αμφισβητεί την αξιοπιστία των ορκωτών λογιστών. Η συνεδρίαση θα συνεχισθεί για τις δύο επόμενες ημέρες.

Απαγορευμένη ζώνη η περιοχή γύρω από το Καλλιμάρμαρο την Παρασκευή λόγω της έναρξης του ΑΘΗΝΑ 97.

Εκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για την Παρασκευή, 1η Αυγούστου ημέρα έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου. Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι την λήξη της τελετής, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία, αλλά και η στάθμευση αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους γύρω από το Καλλιμάρμαρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ποδόσφαιρο παραμένει το πιό δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που διενήργησε εταιρία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό του ΟΠΑΠ. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησης των ερωτηθέντων με ποσοστό 35,3%, ενώ ακολουθεί το μπάσκετ με 33,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο στίβος με 8,6%. Το ποδόσφαιρο το προτιμούν κυρίως οι άνδρες (56,9%), ενώ το μπάσκετ οι γυναίκες (41,5%). Οσον αφορά την δημοφιλέστερη ομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Ολυμπιακός με ποσοστό 28,7% και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με ποσοστό 19,8%, η ΑΕΚ με 10,6% και ο ΠΑΟΚ με 8,3%.

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η ΑΕΚ στο Ρουμάνο διεθνή της Μπενφίκα Νίκας Παντούρου, καθώς η προτασή της είναι η καλύτερη που έχει γίνει στους παράγοντες της πορτογαλικής ομάδας. Μάλιστα, η αθηναϊκή ΠΑΕ έστειλε ήδη τα συμβόλαια του παίχτη στην Πορτογαλία και τώρα περιμένει να επιστραφούν υπογεγραμμένα. Οι τραπεζικές εγγυήσεις που έχουν ζητηθεί από την ΑΕΚ δεν υπάρχουν, αλλά η ΠΑΕ θεωρεί ότι εάν υπάρξει πρόβλημα στην αποπληρωμή των τριών δόσεων - από 200 χιλιάδες δολάρια η κάθε μία - τότε επεμβαίνει η ΟΥΕΦΑ.

Την απόφαση του να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που αρχίζει την Παρασκευή στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα, ο Αιθίοπας χρυσός Ολυμπιονίκης των 10.000 μέτρων Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ. "Στην Αθήνα θα είμαι αρχηγός της ομάδας της Αιθιοπίας και θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Παρά τις δύσκολες συνθήκες αποφάσισα να αγωνισθώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκεμπρεσιλασιέ. Οπως είναι γνωστό, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αγωνισθεί στο ΑΘΗΝΑ 97, γιατί ο ελαστικός τάπητας του Ολυμπιακού Σταδίου είναι πολύ σκληρός και δεν ευνοεί τους αθλητές των μεγάλων αποστάσεων.

Μία ακόμη μεταγραφή ανακοίνωσε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για την απόκτηση του 16χρονου διεθνούς σέντερ (με τις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων), Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος αγωνιζόταν πέρσι στον Κύδωνα Χανίων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,79, γαλλικό φράγκο προς 47,08, λίρα Αγγλίας προς 475,69, ελβετικό φράγκο προς 192,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,85, τη λίρα Κύπρου προς 541,66 και την ECU προς 313,21 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τη σημαντική άνοδο των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κάτω από το "φράγμα" των 1600 μονάδων, κλείνοντας στις 1592,01 μονάδες με απώλειες 1,94%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 11,8 δισ. δρχ. Σημαντική πτώση 115 δρχ. σημείωσε η μετοχή του ΟΤΕ και έκλεισε στις 6.265 δρχ. Διορθωτική υποχώρηση 0,44% παρουσίασε το δολάριο εναντι της δραχμής μετά την αλματώδη άνοδο των πέντε προηγούμενων ημερών. Εκλεισε στο fixing στις 287,14 δρχ. και θα πωλείται αύριο προς 291, 45 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ' όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 18 με 34 βαθμούς, στο Ιόνιο 20 με 32 και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα βροχής, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 1997 - 19:01:08 UTC