Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καταργείται η επετηρίδα των καθηγητών.
- Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό φορτηγού που δεν σταμάτησε για έλεγχο.
- Αναπαράσταση εγκλήματος που διέπραξε ο 'Ακης Πάνου.
- Απαγχονισμένοι βρέθηκαν στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλού δύο κρατούμενοι.
- Στον εισαγγελέα πατέρας που τραυμάτισε το γιό του με μαχαίρι.
- Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στους υπεύθυνους της ΠΥΡΚΑΛ.
- Δεύτερη ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καταργείται η επετηρίδα των καθηγητών.

Καταργείται σταδιακά από του χρόνου η επετηρίδα διορισμού των εκπαιδευτικών και καθιερώνεται η πρόσληψή τους κατόπιν εξετάσεων. Στις ριζικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, περιλαμβάνεται η καθιέρωση -από φέτος- ενιαίου τύπου λυκείου για τους μαθητές της πρώτης τάξης, και η λειτουργία -μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου- τριάντα νέων προγραμμάτων επιλογής στα Πανεπιστήμια στα οποία μπορούν να εγγράφονται χωρίς εξετάσεις άτομα κάθε ηλικίας. Από το φθινόπωρο επίσης θα αρχίσει να λειτουργεί και το ανοιχτό πανεπιστήμιο με έδρα την Πάτρα.

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό φορτηγού που δεν σταμάτησε για έλεγχο.

Νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού, έπεσε ο 26χρονος Ηλίας Μέξης, οδηγός φορτηγού, έξω απο το Τμήμα Μεταγωγών Πειραιά. Ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος, ο οποίος συνελήφθη, έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει το αυτοκίνητο που εκινείτο αντικανονικά στην οδό Νοταρά και πυροβόλησε όταν ο Μέξης αγνόησε το σήμα και τον εγκλώβισε ανάμεσα στο όχημά του και σε σταθμευμένο περιπολικό.

Αναπαράσταση εγκλήματος που διέπραξε ο 'Ακης Πάνου.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η αναπαράσταση του εγκλήματος που διέπραξε ο μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε στο εξοχικό του σπίτι, στην κοινότητα Λεύκη της Ξάνθης, το φίλο της 20χρονης κόρης του Ελευθερίας, Σωτήρη Γιαλαμά, 31 ετών.

Απαγχονισμένοι βρέθηκαν στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλού δύο κρατούμενοι.

Απαγχονισμένοι βρέθηκαν στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού, οι Γιώργος Μακρίδης και Αντώνης Δαγκλής. Οι κρατούμενοι είχαν κρεμαστεί από λωρίδες σεντονιών που ήταν δεμένες στα σίδερα του παραθύρου του κελιού τους. Ο Μακρίδης ήταν προφυλακισμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο Δαγκλής είχε καταδικασθεί 12 φορές ισόβια για ανθρωποκτονίες και βιασμούς ιερόδουλων.

Στον εισαγγελέα πατέρας που τραυμάτισε το γιό του με μαχαίρι.

Δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης κατά ανήλικου άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εναντίον του λογιστή, Αθανάσιου Μπαντή, 45 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία της συζύγου του, τραυμάτισε με μαχαίρι, στη μέση, το 12χρονο γιο του. Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας, ο Μπαντής συμπεριφερόταν βάναυσα στο γιο του, τον οποίο γρονθοκοπούσε και χτυπούσε με τη ζώνη του.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στους υπεύθυνους της ΠΥΡΚΑΛ.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο διευθυντής του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο, Παναγιώτης Φλώρος και ο διευθυντής ασφαλείας του εργοστασίου, Ηλίας Κοκκινοβασίλης, που φέρονται υπεύθυνοι για την έκρηξη στην οποία σκοτώθηκε ο συντηρητής, Βασίλης Χατζηδήμας και να τραυματισθούν άλλοι έξι εργάτες. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες κατά συρροήν από αμέλεια.

Δεύτερη ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα.

Δεύτερη σε ασφάλεια έρχεται η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, σύμφωνα με το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης των Γάλλων ασφαλιστών. Πιο ασφαλής ευρωπαϊκή χώρα είναι η Πορτογαλία με 2 καταγγελίες κλοπής ανά 1.000 κατοίκους. Ακολουθεί η Ελλάδα με 4 καταγγελίες, ενώ τρίτη έρχεται η Ισπανία με έξι. Στη χειρότερη θέση βρίσκονται η Βρετανία με 27 καταγγελίες και η Ολλανδία με 37. Το Κέντρο δεν έδωσε στατιστικά στοιχεία για την Ιταλία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μία επιτυχία γιά τα Ελληνικά χρώματα ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του 6ου παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου ``Αθήνα '97``, αφού η πρωταθλήτρια του τριπλούν 'Ολγα Βασδέκη προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τη δική της πανελλήνια επίδοση. Η Βασδέκη "πέταξε" με την δεύτερη προσπάθεια της, στα 14.49μ. σπάζοντας κατά ένα εκατοστό την δική της Πανελλήνια επίδοση από τον Ιούνιο του 1996.

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας 'Αγγελος Παυλακάκης στο 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, αφού κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 100 μέτρων τερματίζοντας δεύτερος στην β' προκριματική σειρά με 10 δευτερόλεπτα 22 εκατοστά. Το πρωϊ ο Παυλακάκης νίκησε στα προκριματικά τον Καναδό ``χρυσό`` Ολυμπιονίκη Ντόνοβαν Μπέιλι με χρόνο 10.11, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στον ...δρόμο του Αγγελου Παυλακάκη και η Κατερίνα Θάνου, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, αφού τερμάτισε 3η στην πρώτη σειρά των προημιτελικών με 11 δευτερόλεπτα 19 εκατοστά. Η Θάνου είχε τον ίδιο χρόνο με την Αμερικανίδα Κρίστι Γκέινς, η οποία, όμως, έμεινε τέταρτη μετά από την εξέταση του φώτο φίνις. Την πρώτη θέση στην σειρά της Θάνου πήρε η Ουκρανή Ζάνα Πιντούσεβιτς με 10.90 και την δεύτερη η Νιγηριανή Τσιόμα Αζουνούα με 11.14.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,31, γαλλικό φράγκο προς 46,96, λίρα Αγγλίας προς 479,68, ελβετικό φράγκο προς 193,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,93, τη λίρα Κύπρου προς 540,58 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 312,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές αναμένονται για την Κυριακή στη βορειοανατολική Ελλάδα, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 ως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 ως 33 και στα νησιά από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός αύριο θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 22 ως 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 2 August 1997 - 18:09:02 UTC