Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνικές επιτυχίες στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
- Διακοπές Σημίτη "συντροφιά" με εσωτερικά και εξωτερικά θέματα.
- Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού.
- Δίωξη υπεύθυνων της ΠΥΡΚΑΛ για τη θανατηφόρα έκρηξη.
- Απολογείται τη Δευτέρα ο Ακης Πάνου για το φόνο του Σωτήρη Γιαλαμά.
- Επτά νεκροί σε τροχαία το διήμερο.
- Δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε βάρος του αστυνομικού που σκότωσε οδηγό φορτηγού στον Πειραιά.
- Τραυματίστηκαν τρία άτομα απο έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών στο Μαραθώνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εχασαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός σε φιλικούς που έγιναν στην Ιταλία, από τη Λάτσιο και τη Πάρμα αντίστοιχα.
- Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο διεθνές τουρνουά της Βουδαπέστης, έχασε 8-6 απο την Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνικές επιτυχίες στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Δυναμική η ελληνική παρουσία στη χθεσινή, πρώτη μέρα,του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο ΟΑΚΑ.Η πρωταθλήτριά μας του τριπλούν Ολγα Βασδέκη, προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Αγγελος Παυλακάκης και η Κατερίνα Θάνου προκρίθηκαν στα 100 μέτρα και το απόγευμα αγωνίζονται στα ημιτελικά.Στην πρωινή διοργάνωση ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης εξασφάλισε συμμετοχή στον τελικό με 83,32 μέτρα.Ενώ δεν προκρίθηκαν οι Κώστας Κουκοδήμος, Δημήτρης Φιλινδράς και Δημήτρης Χατζόπουλος που έλαβαν μέρος στα προκριματικά του μήκους. Επίσης αποκλείσθηκε από την προημιτελική φάση των 400 μέτρων ο πρωταθλητής μας των μεσαίων αποστάσεων Κώστας Μουμουλίδης.

Διακοπές Σημίτη "συντροφιά" με εσωτερικά και εξωτερικά θέματα.

Με τους "φακέλλους" των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα στους τομείς της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής υπο μάλης,θα κάνει διακοπές στη Σίφνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.Η οικονομία και η κοινωνικής πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει την ένταξη στην ΟΝΕ και τις αποφάσεις θα παρουσιάσει στην Εκθεση Θεσσαλονίκης.Στα εξωτερικά θέματα κυριαρχούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό,για το οποίο με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται ο νέος κύκλος επαφών Κληρίδη-Ντενκτάς στην Ελβετία,που αρχίζει στις 11 του μηνός.

Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού.

Δεδομένη είναι η διάθεση της Ελλάδας να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του στρατού της Αλβανίας,διαβεβαίωσε ο πρέσβης της χώρας μας στα Τίρανα Κωνσταντίνος Πρεβεδουράκης στη συνάντηση που είχε χθές με τον υπουργό Αμυνας της Αλβανίας Ζαμπίτ Μπρόκαϊ και τον γραμματέα του Κράτους για την Αμυνα, Περικλή Τέτα.Την Τρίτη θα επισκεφθούν την Αλβανία ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης.

Δίωξη υπεύθυνων της ΠΥΡΚΑΛ για τη θανατηφόρα έκρηξη.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια και σωματικές βλάβες επίσης απο αμέλεια και για έκθεση σε κίνδυνο άσκησε ο εισαγγελέας στο διευθυντή του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο, Παναγιώτη Φλώρο και το διευθυντή ασφαλεία του εργοστασίου, Ηλία Κοκκινοβασίλη για την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συντηρητής, Βασίλης Χατζηδήμας και να τραυματισθούν άλλοι έξι εργάτες.Προανάκριση θα γίνει απο πταισματοδίκη.

Απολογείται τη Δευτέρα ο Ακης Πάνου για το φόνο του Σωτήρη Γιαλαμά.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε απο τον ανακριτή ο μουσικοσυνθέτης,Ακης Πάνου κατηγορούμενος για το θάνατο του 30χρονου φίλου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά.Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε χθές το απόγευμα η αναπαράσταση του εγκλήματος στο εξοχικό του σπίτι στην κοινότητα Λεύκη της Ξάνθης.

Επτά νεκροί σε τροχαία το διήμερο.

Θύματα των τροχών έπεσαν 7 άτομα σε 187 δυστυχήματα και 220 τραυματίστηκαν απο τα οποία 18 σοβαρά,απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε βάρος του αστυνομικού που σκότωσε οδηγό φορτηγού στον Πειραιά.

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος ,43 ετών,ο οποίος σκότωσε χθές τα ξημερώματα τον οδηγό φορτηγού Ηλία Μέξη 26 χρόνων που οδηγούσε αντικανονικά το όχημα έξω απο το τμήμα Μεταγωγών του Πειραιά.Εναντίον του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Τραυματίστηκαν τρία άτομα απο έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών στο Μαραθώνα.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν απο έκρηξη που σημειώθηκε χθές σε αποθήκη στη διάρκεια δοκιμής βεγγαλικών στην παραλία Μαραθώνος Αττικής.Σοβαρά τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης Κωνσταντίνος Καζακόπουλος 59 ετών και ο Γρηγόρης Παυλόπουλος 46 καθώς και ο Ινδός εργάτης Ανσάρ,αγνώστων λοιπών στοιχείων.Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και στον "Ευαγγελισμό".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εχασαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός σε φιλικούς που έγιναν στην Ιταλία, από τη Λάτσιο και τη Πάρμα αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε 3-2 απο την Λάτσιο στον φιλικό αγώνα του που έγινε στο ``Ολύμπικο`` της Ρώμης, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις, με την πολύ καλή εμφάνισή του. Ο Παναθηναϊκός έχασε στον πρώτο δυνατό φιλικό αγώνα της προετοιμασίας του, που έγινε στην ιταλική πόλη Μπόργκο, με 2-0 απο την Πάρμα.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στο διεθνές τουρνουά της Βουδαπέστης, έχασε 8-6 απο την Ιταλία.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον τέταρτο αγώνα της για το διεθνές τουρνουά της Βουδαπέστης, έχασε 8-6 απο την Ιταλία.Η εθνική μας που έχει ως τώρα μια νίκη και τρείς ήττες στο τουρνουά, θ' αντιμετωπίσει σήμερα (Κυριακή) στον τελευταίο αγώνα της, την Γερμανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,31, γαλλικό φράγκο προς 46,96, λίρα Αγγλίας προς 479,68, ελβετικό φράγκο προς 193,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,93, τη λίρα Κύπρου προς 540,58 και την ECU προς 312,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές αναμένονται στη βορειοανατολική Ελλάδα, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 ως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 ως 33 και στα νησιά από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 22 ως 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 3 August 1997 - 8:00:29 UTC