Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάκριση διεκδικούν ο Κώστας Γκατσιούδης στο ακόντιο και η Ολγα Βασδέκη στο τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο ΟΑΚΑ.
- Συζήτηση εφ όλων των θεμάτων θα έχει το ελληνικό κυβερνητικό κλιμάκιο, που μεταβαίνει αύριο στα Τίρανα.
- Επέστρεψε χθες στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος, που βρισκόταν στην Αλβανία.
- Θετική και δημιουργική θα είναι η ελληνοκυπριακή θέση κατά τις συνομιλίες του Μοντρέ, δήλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης.
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Περιβόλι Δομοκού.
- Δεκαοκτώ νεκροί σε τροχαία σε ολη τη χώρα.
- Απολογείται στην ανακρίτρια Ξάνθης ο συνθέτης Ακης Πάνου.
- Με την κατηγορία ανθρωποκτονίας απο πρόθεση βαρύνεται ο αστυνομικός για το φόνο οδηγού φορτηγού στον Πειραιά.
- Συνελήφθη ναυτικός πράκτορας που εξέδωσε υπεράριθμα εισιτήρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Οριστικά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μοζίρ.
- Η Παναχαϊκή σε φιλικό αγώνα νίκησε 1-0 τον Πανηλειακό.
- Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο αγώνων του Παναθηναϊκού στο τουρνουά της Βιτσέντσα στην Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάκριση διεκδικούν ο Κώστας Γκατσιούδης στο ακόντιο και η Ολγα Βασδέκη στο τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο ΟΑΚΑ.

Στην Ολγα Βασδέκη, κατά πρώτο λόγο καί τον Λάμπρο Παπακώστα, κατά δεύτερο, θα είναι σήμερα στραμένα τα βλέματα των Ελλήνων φιλάθλων πού παρακολουθούν το 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Η Βασδέκη αγωνίζεται στις 18.00 στον τελικό τού τριπλούν καί έχει μεγάλες ελπίδες γιά την κατάκτηση ενός μεταλλίου.Ο Λάμπρος Παπακώστας,μπαίνει στο χορό μετέχοντας στον προκριματικό, πού θα αρχίσει την ίδια ώρα με τον τελικό τού τριπλούν.Αύριο ο Κώστας Γκατσιούδης στο ακόντιο διεκδικεί μια διάκριση συμμετέχοντας στο τελικό του αγωνίσματος.Κατά τη χθεσινή μέρα αμερικανική κυριαρχία σημειώθηκε στα 100 μέτρα ανδρών και γυναικών.

Συζήτηση εφ όλων των θεμάτων θα έχει το ελληνικό κυβερνητικό κλιμάκιο, που μεταβαίνει αύριο στα Τίρανα.

Εξαμελές κυβερνητικό κλιμάκιο υπο τους υπουργούς Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο και Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο, μεταβαίνει αύριο στην Αλβανία, όπου θα έχει συζητήσεις εφ'όλης της ύλης με την αλβανική κυβέρνηση. Αναμένεται να παρουσιασθούν οι ελληνικές θέσεις για το ζήτημα των Αλβανών λαθρομεταναστών και την αναδιοργάνωση του συστήματος φύλαξης των συνόρων απο την αλβανική πλευρά.Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Πασχάλης Μήλιος, χαρακτήρισε την επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στα Τίρανα, ως έκφραση της βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την Αλβανία σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές και την προσπάθειά της να ξεπεράσει την κρίση, στην οποία βρίσκεται.

Επέστρεψε χθες στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος, που βρισκόταν στην Αλβανία.

Επέστρεψε χθες στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος, που συμμετείχε στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία. Σε μία επίσημη τελετή, τους έλληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δήλωσε οτι από τα νέα στοιχεία της πολιτικής εθνικής άμυνας είναι η παρουσία και η ενεργός παρέμβαση της Ελλάδας σε περιοχές όπου κρίνεται η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια.

Θετική και δημιουργική θα είναι η ελληνοκυπριακή θέση κατά τις συνομιλίες του Μοντρέ, δήλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, δήλωσε ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Μοντρέ, κατά τις απευθείας συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα αρχίσουν στις 11 του μηνός, θα είναι θετική και δημιουργική, αλλά τόνισε ότι δεν θα διστάσει να πει όχι σε λύση, που δεν θα διασφαλίζει το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού, όποιο και αν είναι το τίμημα, που θα κληθεί να πληρώσει με τη στάση του. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, έχει συγκαλέσει για σήμερα το λεγόμενο υπουργικό του συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει κατά πόσον θα μεταβεί στο Μοντρέ.

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Περιβόλι Δομοκού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη περιοχή Περιβόλι Δομοκού, όπου καίγονται πουρνάρια.Υπο μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στη Μαλαισίνα Αταλάντης, ενω υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει κοντά στο χωριό Μαρίες Ζακύνθου. Χερσαίες δυνάμεις καταβάλουν προσπάθειες να σβήσουν τις φωτιές, ενω στην προσπάθεια αναμένεται να συμμετάσχουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεκαοκτώ νεκροί σε τροχαία σε ολη τη χώρα.

Βαρύς ηταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στο τριήμερο που πέρασε. Σε 282 τροχαία ατυχήματα σε όλη τη χώρα σκοτώθηκαν 18 άτομα, ενω τραυματίστηκαν 360, απο τα οποία 44 σοβαρά.

Απολογείται στην ανακρίτρια Ξάνθης ο συνθέτης Ακης Πάνου.

Απολογείται σήμερα το μεσημέρι στην τακτική ανακρίτρια Ξάνθης ο συνθέτης Ακης Πάνου, για το φόνο του Σωτήρη Γιαλαμά, φίλου της 20χρονης κόρης του Ελευθερίας. Η Εισαγγελέας Ξάνθης απήγγειλε κατά του Ακη Πάνου κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.

Με την κατηγορία ανθρωποκτονίας απο πρόθεση βαρύνεται ο αστυνομικός για το φόνο οδηγού φορτηγού στον Πειραιά.

Με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος, 43 ετών, ο οποίος το Σάββατο σκότωσε τον οδηγό φορτηγού, Ηλία Μέξη, 26 χρόνων, που οδηγούσε αντικανονικά το όχημα έξω απο το τμήμα Μεταγωγών του Πειραιά.

Συνελήφθη ναυτικός πράκτορας που εξέδωσε υπεράριθμα εισιτήρια.

Από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνελήφθη χθές ο Νικόλαος Χριστοδουλάκης, 28 χρόνων, ναυτικός πράκτορας, διότι εξέδωσε υπεράριθμα εισιτήρια για το σημερινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ "Μήλος Εξπρές" για Κύθνο- Σέριφο-Μήλο, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός πλοίου τρία αυτοκίνητα για τα οποία οι οδηγοί τους είχαν εφοδιαστεί εισιτήρια.Εναντίον του η εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για έκδοση υπεράριθμων εισιτηρίων και τον παρέπεμψε να δικασθεί σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μοζίρ.

Οριστικά στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μοζίρ για την Β' προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Αυγούστου, αφού η ομάδα της Λευκορωσίας αρνήθηκε αλλαγή της έδρας. Υπενθυμίζεται οτι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να γίνει ο πρώτος αγώνας στη Λευκορωσία λόγω του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στην Αθήνα και λήγει 10 Αυγούστου με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το στάδιο για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Η Παναχαϊκή σε φιλικό αγώνα νίκησε 1-0 τον Πανηλειακό.

Η Παναχαϊκή σε φιλικό αγώνα που έγινε χθές στο γήπεδο της Πάτρας νίκησε 1-0 τον Πανηλειακό.Εξάλλου σε άλλα φιλικά παιχνίδια ο Παναργειακός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην έδρα του με τον Εθνικό και η Προοδευτική στο γήπεδο του Κορυδαλλού, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καλλιθέα.

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο αγώνων του Παναθηναϊκού στο τουρνουά της Βιτσέντσα στην Ιταλία.

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο αγώνων του Παναθηναϊκού στο τουρνουά της Βιτσέντσα στην Ιταλία. Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα του έχασε από τη Τζένια 5-4 στα πέναλτι, ενώ στον δεύτερο νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Βιτσέντσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,31, γαλλικό φράγκο προς 46,96, λίρα Αγγλίας προς 479,68, ελβετικό φράγκο προς 193,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,93, τη λίρα Κύπρου προς 540,58 και την ECU προς 312,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θ' αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 ως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 ως 33 και στα νησιά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 22 ως 33 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 4 August 1997 - 7:00:23 UTC