Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάκριση στον ακοντισμό διεκδικεί ο Κώστας Γκατσιούδης. Την τέταρτη θέση στο τριπλούν κατέκτησε η Ολγα Βασδέκη.
- Απεβίωσε τα ξημερώματα ο Γρηγόρης Γιάνναρος.
- Κυβερνητικό κλιμάκιο στα Τίρανα για ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
- Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στις εξαγγελίες Αρσένη.
- Μαύρη λίστα για φοροφυγάδες.
- Θα μεταβεί ο Ντενκτάς στο Μοντρέ για τις απευθείας συνομιλίες.
- Σήμερα απολογείται ο Ακης Πάνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 5-0 νίκησε ο ΠΑΟΚ τη νοτιοαφρικανική Γιόμο Κόσμος. - Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Νεανίδων,έχασε 70-61 από την αντίστοιχη βουλγαρική ομάδα.
- Αήττητη στον δεύτερο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης η εθνική μας ομάδα των Νέων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάκριση στον ακοντισμό διεκδικεί ο Κώστας Γκατσιούδης. Την τέταρτη θέση στο τριπλούν κατέκτησε η Ολγα Βασδέκη.

Ο Κώστας Γκατσιούδης τραβά τα φώτα της δημοσιότητας στη σημερινή τέταρτη μέρα της διοργάνωσης, καθώς αγωνίζεται στον τελικό του ακοντισμού με πολλές ελπίδες για μετάλλιο.Στο μεταξύ, εντυπωσιακή, για μία ακόμα φορά, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τριπλούν, Ολγα Βασδέκη, συγκίνησε χθες το πανελλήνιο με την υπερπροσπαθειά της κατακτώντας τελικά την τέταρτη θέση, με άλμα στα 14,62, που αποτελεί και νεο πανελλήνιο ρεκόρ, μόλις πέντε εκατοστά του μέτρου πιο πίσω από την τρίτη Κοβόροβα από την Ουκρανία. Νωρίτερα, ο Ελληνας πρωταθλητής στο ύψος, Λάμπρος Παπακώστας, με άλμα 2,28, με τη δεύτερη προσπάθειά του κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Απεβίωσε τα ξημερώματα ο Γρηγόρης Γιάνναρος.

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 04.00 τα ξημερώματα μετά απο πολύμηνη ασθένεια ο Γρηγόρης Γιάνναρος, πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Ο Γρήγορης Γιάνναρος σε ηλικία 61 ετών γεννήθηκε στη Σαλμώνη Ηλείας συμμετείχε απο πολύ νωρίς στο Αριστερό Κίνημα της χώρας μας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αθήνα και στη Μόσχα και διετέλεσε επί 10 χρόνια διευθυντής της εφημερίδας "Αυγή". Ο Γρηγόρης Γιάνναρος υπήρξε και αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στα Τίρανα για ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Κυβερνητικό 7μελές κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, μεταβαίνει σήμερα στα Τίρανα με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν ειναι η αποστολή συμβούλων και υλικού για την αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού, η φύλαξη των συνόρων και από αλβανικής πλευράς, ώστε να σταματήσει η δράση των ενόπλων συμμοριών, η φιλελευθεροποίηση της παιδείας αλλά και η οικονομική ενίσχυση, με τη μορφή δανείου προς τη γειτονική χώρα υψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στις εξαγγελίες Αρσένη.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη, για αλλαγές στην εκπαίδευση και την επετηρίδα και απειλούν με κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο. Η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας να ανοίξει εφ όλης της ύλης διάλογο με τους αρμόδιους φορείς. Με τις νέες ρυθμίσεις ευνοείται η παραπαιδεία, υποστηρίζει η ΝΔ, ενώ ο Συνασπισμός κάνει λόγο για κακότεχνη συρραφή υφισταμένων τύπων λυκείου. Η Πολιτική Ανοιξη εκτιμά ότι οι αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Μαύρη λίστα για φοροφυγάδες.

Με στόχο την καταπολέμιση της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει μαύρη λίστα με περίπου 500.000 επιτηδευματίες, που δεν έχουν υποβάλει συγκεντρωτικά στοιχεία και η οποία σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα. Οσοι εκδίδουν πλαστά τιμολόγια θα περιληφθούν σε ειδικό μητρώο, ενώ σε άλλο μητρώο θα ενταχθούν οι λήπτες των τιμολογίων αυτών και μέσω κομπιούτερ θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων. Για τους φοροφυγάδες προβλέπονται πρόστιμα, το συνολικό ύψος των οποίων φτάνει τα 43 δις δρχ.

Θα μεταβεί ο Ντενκτάς στο Μοντρέ για τις απευθείας συνομιλίες.

Ο Ραούφ Ντενκτάς, θα μεταβεί τελικά στο Μοντρέ της ΕλβετίαςK για να συμμετάσχει στο δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, που αρχίζουν στις 11 του μηνός. Οργή και αγανάκτηση προκλήθηκε στην Κύπρο απο την ομολογία του Φαίδωνα Γκιζίκη, ότι αυτός είχε διατάξει την ανατροπή του Μακαρίου και τα κόμματα ζητούν τη σύλληψη και δίκη του Γκιζίκη και των συνεργατών του. Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε οτι τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή μας απο το παρόν και το μέλλον.

Σήμερα απολογείται ο Ακης Πάνου.

Σήμερα τελικά θα απολογηθεί στην τακτική ανακρίτρια Ξάνθης, ο μουσικοσυνθέτης, Ακης Πάνου, για την εν ψυχρώ δολοφονία του φίλου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις της συζύγου του, Αννας και της κόρης του, Ελευθερίας, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε ότι στη δίκη θα είναι μάρτυρας κατηγορίας κατά του πατέρα της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 5-0 νίκησε ο ΠΑΟΚ τη νοτιοαφρικανική Γιόμο Κόσμος.

Εύκολη νίκη με 5-0 σημείωσε στην Τούμπα η ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ επί της Νοτιοαφρικανικής Γιόμο Κόσμος. Τον αγώνα παρακολούθησαν 3.000 θεατές, ενώ τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μαραγκός (2), Ζουμπούλης (30`), Κομίνγκες (70`, 75`) και Χατζηζήσης (76'). Η ΑΕΚ σε φιλικό αγωώνα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, νίκησε 2-1 τον Ηρακλή.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Νεανίδων,έχασε 70-61 από την αντίστοιχη βουλγαρική ομάδα.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Νεανίδων στον τέταρτο αγώνα της για τον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τα παιχνίδια του οποίου διεξάγονται στην πόλη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, έχασε 70-61 από την αντίστοιχη γηπεδούχο ομάδα.

Αήττητη στον δεύτερο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης η εθνική μας ομάδα των Νέων.

Αήττητη στον δεύτερο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα των Νέων, αφού στον τελευταίο της αγώνα για τον πρώτο όμιλο νίκησε και το Ισραήλ με 6-5.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,32, γαλλικό φράγκο προς 46,94, λίρα Αγγλίας προς 481,94, ελβετικό φράγκο προς 193,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,67, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 312,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους, που τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα είναι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 16 εως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 18 εως 34 και στα νησιά απο 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 22 μέχρι 34 βαθμούς στην Αθήνα και 19 με 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 5 August 1997 - 7:00:20 UTC