Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάκριση διεκδικού ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στα 200 μέτρα και ο Χρήστος Μελέτογλου στο τριπλούν. Ο Μαραθώνιος γυναικών και ανδρών το Σαββατοκύριακο.
- Αντίθετες οι ΗΠΑ στη συμφωνία σύνδεσης Τουρκίας - ψευδοκράτους
- Μέλη του Κογκρέσου σε Αθήνα και Λευκωσία
- Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στη κατάργηση της επετηρίδας
- Μήνυση για θάνατο 7χρονης
- Καταγγελία για κακοποίηση απο αστυνομικούς
- Αντιδράσεις για αύξηση βουλευτικής αποζημίωσης
- Ασύλληπτοι οι 8 δραπέτες των φυλακών Κέρκυρας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας OPTIMIST το 1999.
- Ο Αμερικανός, Ελμερ Μπένετ, είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του συμπατριώτη του Ντέιβιντ Ρίβερς στον Ολυμπιακό.
- Ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα στην Ιταλία, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Παντοβα.
- Ματαιώθηκαν οι φιλικοί αγώνες της ΑΕΚ .

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάκριση διεκδικού ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στα 200 μέτρα και ο Χρήστος Μελέτογλου στο τριπλούν. Ο Μαραθώνιος γυναικών και ανδρών το Σαββατοκύριακο.

Εντονη είναι η Ελληνική παρουσία σήμερα 7η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.Το ενδιαφέρον επικεντρώνουν ο εντυπωσιακός Γιώργος Παναγιωτόπουλος, που προκρίθηκε χθες και ειναι ο πρώτος Ελληνας αθλητής στην ιστορία, που θα πάρει μέρος στον τελικό των 200 μέτρων και ο Χρήστος Μελέτογλου στο τριπλούν ανδρών, που θα επιδιώξει διάκριση. Στα προκριματικά αγωνίζονται η ``ασημένια`` Ολυμπιονίκης μας Νίκη Μπακογιάννη στο ύψος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος στην σφαιροβολία, ο Παναγιώτης Παπούλιας στα 5000 μέτρα και ο Σταύρος Τσίτουρας στο επί κοντώ. Η ελληνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρα γυναικών "ρίχνεται" στην μάχη των ημιτελικών. Ελπίδες για διάκριση "επενδύει" η χώρα μας στην 4η Ολυμπιονίκη του μήκους Νίκη Ξάνθου και στη Μιρέλα Μανιάνι - Τζελίλη στον ακοντισμό.Το Σαββατοκύριακο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία κάθε τροχοφόρου απο τις 6 το πρωί εως τη 1 μετά το μεσημέρι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Μαραθώνιου δρόμου ανδρών - γυναικών κατά μήκος της διαδρομής απο το Μαραθώνα εως το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αντίθετες οι ΗΠΑ στη συμφωνία σύνδεσης Τουρκίας - ψευδοκράτους

Αρνητικά αντέδρασαν οι ΗΠΑ στη συμφωνία σύνδεσης της Τουρκίας με το ψευδοκράτος του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νέος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμι Ρούμπιν, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως "μη χρήσιμη", προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ "δεν θα ήθελαν να δουν βήματα που δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική διαδικασία του ΟΗΕ ή που κινούνται προς την κατεύθυνση της μόνιμης διαίρεσης της νήσου". Η Λευκωσία προέβη σε διαβήματα προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον ΟΗΕ σχετικά με την συμφωνία Αγκυρας - Ντενκτάς.

Μέλη του Κογκρέσου σε Αθήνα και Λευκωσία

Ηγετικά στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου, που κατέχουν θέσεις - κλειδιά στις επιτροπές εθνικής ασφάλειας, πόρων, τραπεζικών οργανισμών, επιστημών κ.α., θα επισκεφθούν από τις 20 ως τις 28 Αυγούστου, την Ελλάδα και την Κύπρο για να ενημερωθούν για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και τα οποία θα έχουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στη κατάργηση της επετηρίδας

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι καθηγητές, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Ανθόπουλο, για το θέμα κατάργησης της επετηρίδας. Ο κ. Ανθόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου για την επετηρίδα, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Τσούλιας, προανήγγειλε νέο κύκλο κινητοποιήσεων των καθηγητών, επιρρίπτοντας παράλληλα τις ευθύνες στο υπουργείο.

Μήνυση για θάνατο 7χρονης

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν οι γονείς της 7χρονης Παναγιώτας Καρλάφτη, που πέθανε απο οξεία μηνιγγίτιδα, ενώ βρισκόταν το τελευταίο δεκαήμερο στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Πρόνοιας, έξω από την Καλαμάτα. Ο υφυπουργός Πρόνοιας, Θεόδωρος Κοτσώνης, εκτιμά οτι ο θάνατος της 7χρονης προήλθε απο οξεία μορφήμηνιγγίτιδας η οποία όμως δεν μεταδίδεται και με εντολή του έκλεισε η κατασκήνωση, προκειμένου να απολυμανθεί.

Καταγγελία για κακοποίηση απο αστυνομικούς

Τη διένεργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου ύστερα από τις καταγγελίες του 48χρονου, Ευάγγελου Αγαπητάκη, ότι βασανίσθηκε και κακοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου. Ο Αγαπητάκης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, στην οποία εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα.

Αντιδράσεις για αύξηση βουλευτικής αποζημίωσης

Συνεχίσθηκαν και χθες οι αντιδράσεις για την ενέργεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ψηφίσουν την τροπολογία για την αύξηση της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία εξομοιώνεται πλέον με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου. Τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου αντέδρασαν στην τροπολογία αυτή, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης ότι διόγκωσαν το θέμα.

Ασύλληπτοι οι 8 δραπέτες των φυλακών Κέρκυρας

Ασύλληπτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι οκτώ από τους 16 κρατούμενους, που απέδρασαν από τις φυλακές της Κέρκυρας. Μεταξύ των δραπετών είναι και οι τρείς κακοποιοί Καλτσάς, Χερβαντίδης και Αδαμαντίδης, ενώ μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων είναι και ο επικίνδυνος κρατούμενος και κατάδικος, Κωσταντίνος Σαμαράς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλες τις πιθανές εξόδους του νησιού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας OPTIMIST το 1999.

Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση ανέλαβε η χώρα μας. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας OPTIMIST του 1999. Ετσι, υλοποιείται πλέον ο βασικός στόχος της Ελλληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, να γίνει η χώρα μας κέντρο διεθνών ιστιοπλοικών διοργανώσεων.

Ο Αμερικανός, Ελμερ Μπένετ, είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του συμπατριώτη του Ντέιβιντ Ρίβερς στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, Ελμερ Μπένετ, είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του συμπατριώτη του Ντέιβιντ Ρίβερς στον Ολυμπιακό. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σήμερα στα οικονομικά ανταλλάγματα, πού είναι 500.000 δολλάρια.

Ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα στην Ιταλία, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Παντοβα.

Ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Ιταλία, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Παντοβα.Σε φιλικό παιγνίδι που έγινε στη Βέροια, η τοπική ομάδα, νίκησε 3-2 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ ο ΠΑΟΚ που προετοιμάζεται ενόψει του αγώνα του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εναντίον της σλοβακικής Σπάρτακ Τρνάβα νίκησε τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας με 4-2.

Ματαιώθηκαν οι φιλικοί αγώνες της ΑΕΚ .

Ματαιώθηκαν τόσο ο φιλικός αγώνα της ΑΕΚ με την ολλανδική Φέγενορντ που είχε προγραμματιστεί 18 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και το διεθνές τουρνουά που είχε κλείσει η αθηναϊκή ομάδα με την συμμετοχή Παναθηναϊκού και Τορίνο στις 21 του μηνός στο ίδιο στάδιο, επειδή σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ, το οικονομικό κόστος της μετάκλησης των ξένων ομάδων είναι μεγάλο, αλλά και επειδή υπάρχει η εκτίμηση ότι οι φίλαθλοι δεν θα προσέλθουν στο γήπεδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,00, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 194,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,83 και την ECU προς 312,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 35 και στα νησιά 21 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 35 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 8 August 1997 - 7:00:14 UTC