Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαβήματα διαμαρτυρίας της Αθήνας στους διεθνείς οργανισμούς για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.
- Μετά τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ουάσιγκτον αντέδρασε στη συμφωνία Αγκυρας - Ντενκτάς.
- Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η υπάλληλος των σούπερμάρκετ Αλιμέντα που πυροβολήθηκε από ληστή, ο οποίος άρπαξε ενάμισι εκατ. δρχ.
- Ασύλληπτοι παραμένουν οι επτά κακοποιοί που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κέρκυρας.
- Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της εφτάχρονης Παναγιώτας Καρλάφτη που πέθανε από μηνιγγίτιδα σε κατασκήνωση.
- Αλλες 18 εικόνες εκλάπησαν από εκκλησία της Αλβανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαβήματα διαμαρτυρίας της Αθήνας στους διεθνείς οργανισμούς για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους διεθνείς οργανισμούς προέβη, η Ελλάδα για τις τουρκικές κινήσεις που έχουν σχέση με τη συμφωνία Αγκυρας - Ντενκτάς για σύνδεση ψευδοκράτους-Τουρκίας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις συνέπειες των κινήσεών της στην ευρωπαϊκή της πορεία και έκανε λόγο για εκβιασμούς, που δεν θα περάσουν και οι οποίες δεν συμβάλλουν στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μετά τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ουάσιγκτον αντέδρασε στη συμφωνία Αγκυρας - Ντενκτάς.

Στο μεταξύ, μετά τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, την υπογραφή της συμφωνίας αποδοκίμασε και η Ουάσιγκτον, εκτιμώντας ότι αυτή δεν βοηθάει στις συνομιλίες για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Τη Δευτέρα αρχίζει λίγο έξω από το Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η υπάλληλος των σούπερμάρκετ Αλιμέντα που πυροβολήθηκε από ληστή, ο οποίος άρπαξε ενάμισι εκατ. δρχ.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η 35χρονη Στασινή Αδαμοπούλου, διευθύντρια του σούπερ μάρκετ "ΑΛΙΜΕΝΤΑ", της Κυψέλης στην Αθήνα, στο οποίο έγινε ληστεια. Ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε το θύμα στο πόδι και αφού άρπαξε 1.500.000 δραχμές εξαφανίστηκε με φορτηγάκι κλειστού τύπου, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμένο αργότερα κοντά στην περιοχή και όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι επτά κακοποιοί που δραπέτευσαν από τις φυλακές Κέρκυρας.

Ακαρπες είναι μέχρι στιγμής οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη των επτά επικίνδυνων κακοποιών που δραπέτευσαν από τις φυλακές της Κέρκυρας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλες τις πιθανές εξόδους του νησιού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών. Σημειώνεται ότι αλλοι οκτώ δραπέτες που απέδρασαν έχουν συλληφθεί.

Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της εφτάχρονης Παναγιώτας Καρλάφτη που πέθανε από μηνιγγίτιδα σε κατασκήνωση.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος της επτάχρονης Παναγιώτας Καρλάφτη, που πέθανε από οξεία μορφής μηνιγγίτιδα, ενώ βρισκόταν στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Πρόνοιας, έξω από την Καλαμάτα. Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της μικρής, μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλαν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού.

Αλλες 18 εικόνες εκλάπησαν από εκκλησία της Αλβανίας.

Αλλες 18 εικόνες εκλάπησαν από την εκκλησία της Παναγιάς, στο χωριό Βοτούτσα του Μπερατιού. Την είδηση έφεραν στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μπερατιού, διευκρινίζοντας ότι οι δεκαοχτώ εικόνες στεγάζονταν, για λόγους ασφαλείας, σε αποθήκη της αστυνομίας, μόλις 50 μέτρα μακρυά από την εκκλησία. Τις εικόνες άρπαξαν μέρα μεσημέρι άγνωστοι, χωρίς οι σκοπιές να μπορέσουν να τους εμποδίσουν. Δύο από τις κλαπείσες εικόνες είναι ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, αφού ανάγονται στο 16ο αιώνα. Ετσι, μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα, από τις εκκλησίες του Μπερατιού κλάπηκαν 28 συνολικά, εικόνες ανεκτίμητης αξίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, στον τελικό των 200 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου μετά από μιά εκπληκτική προσπάθεια με χρόνο 20.32 καταρρίπτοντας γιά μία ακόμη φορά το ατομικό του ρεκόρ. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ατο Μπόλντον, από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο, με 20 δευτερόλεπτα 4 εκατοστά, το ασημένιο ο Φράνκι Φρέντερικς από τη Ναμίμπια με 20.23 και το χάλκινο ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα με 20.26.

Με ένα εκπληκτικό άλμα στην τρίτη του προσπάθεια στον τελικό του τριπλούν ο Χρήστος Μελέτογλου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε γιά 16 ολόκληρα χρόνια, με 17 μέτρα και 12 εκατοστά. Η παλιά επίδοση, την οποία είχε ισοφαρίσει ο Μελέτογλου στα προκριματικά, ήταν 17.04μ και την είχε σημειώσει στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1981, που έγιναν στο Σαράγεβο ο Δημήτρης Μίχας.

Η ιστορική ομάδα της Ηπείρου ΠΑΣ Γιάννενα κινδυνεύει να υποβιβαστεί από τη Γ' στη Δ' εθνική κατηγορία φέτος, μετά το έγγραφο που έστειλε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ. Η ΦΙΦΑ αναφέρει ότι η ομάδα των Ιωαννίνων δεν έχει πληρώσει στο Γερμανό προπονητή, Τϊμο Τσανλάιτερ 3.900.000 δραχμές που του οφείλει και αν δεν καταβάλλει το χρεός της το συντομότερο χρονικό διάστημα, στη νέα σεζόν θα πρέπει να αγωνίζεται μιά κατηγορία πιό κάτω.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,00, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 194,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,83 και την ECU προς 312,46 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή ημέρα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 1639, 44 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,65%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης απεκόμισε σημαντικά κέρδη 3,02%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,4 δισ. δραχμές. Με σημαντική άνοδο 170 δραχμών έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ στις 6.445 δραχμές. Και νέα υποχώρηση κατά 1,3 δραχμές σημείωσε σήμερα η ισοτιμία του δολλαρίου και έκλεισε στο fixing στις 292,55 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστούν και αύριο οι σποραδικές καταιγιδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι κα στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 34 και 20 με 31 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 8 August 1997 - 20:38:14 UTC