Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονη ειναι και σήμερα η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.
- Ο πρωταθλητής μας στα 200 μέτρα, Γιώργος Παναγιωτόπουλος μετά απο μιά εκπληκτική προσπάθεια, κατέλαβε την πέμπτη θέση.
- Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους διεθνείς οργανισμούς προβαίνει η Αθήνα μετά τη νέα προκλητική ενέργεια της Αγκυρας.
- Συνεχίζεται στην Κέρκυρα το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των άλλων 6 κακοποιών.
- Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί απο την ερχόμενη Δευτέρα ο Μίλαν Μιλουντίνοβιτς.
- Σε εξέλιξη βρίσκονται δυο πυρκαγιές στη Τρίπολη και στη Ζάκυνθο.
- Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η 35χρονη διευθύντρια του σούπερ- μάρκετ ΑΛΙΜΕΝΤΑ, που έγινε ληστεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Καμία νέα περίπτωση ντόπινγκ δεν υπάρχει,δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Τζιόρτζιο Ρενιέρι.
- Ο ΠΑΣ Γιάννενα κινδυνεύει να υποβιβαστεί από τη Γ' στη Δ' εθνική κατηγορία.
- @ Την πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, υπέστη η εθνική μας ομάδα των Νέων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη ειναι και σήμερα η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Εντονη ειναι και σήμερα η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Το απόγευμα η Νίκη Ξάνθου αγωνίζεται στον τελικό του μήκους και θα επιδιώξει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Επίσης στον τελικό του ακοντισμού αγωνίζεται η πρωταθλήτριά μας Μιρέλα Μανιάνι - Τζελίλη, ενω στη μάχη ρίχνονται και οι ομάδες των ανδρών στα 4 επι 400 και στα 4 επί 100. Απο το πρωί άρχισαν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου διεξάγεται ο Μαραθώνιος δρομος των γυναικών. Οι ίδιες παρεμβάσεις θα γίνουν και αύριο το πρωί κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου των ανδρών.

Ο πρωταθλητής μας στα 200 μέτρα, Γιώργος Παναγιωτόπουλος μετά απο μιά εκπληκτική προσπάθεια, κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Χθες ο πρωταθλητής μας στα 200 μέτρα, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό μετά απο μια εκπληκτική προσπάθεια καταρρίπτοντας για μια ακόμη φορά το ατομικό του ρεκόρ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ατο Μπόλτον απο το Τρινιτάντ. Επίσης ο πρωταθλητής μας στο άλμα τριπλούν, Χρήστος Μελέτογλου, κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό, ενω έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Αντίθετα αποκλείστηκαν απο τον τελικό του ύψους η ασημένια ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, ο Νότης Παπούλιας στα 5000 μέτρα, ο Κώστας Παπαδόπουλος στη δισκοβολία, ο Σταύρος Τσίτουρας στο επι κοντώ και η ομάδα 4 επι 100 των γυναικών.

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους διεθνείς οργανισμούς προβαίνει η Αθήνα μετά τη νέα προκλητική ενέργεια της Αγκυρας.

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους διεθνείς οργανισμούς προβαίνει η Αθήνα μετά τη νέα προκλητική ενέργεια της Αγκυρας σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με το ψευδοκράτος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς τη γείτονα χώρα και τόνισε οτι οι τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, τις οποίες χαρακτήρισε εκβιαστικές δεν συμβάλλουν στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δυο χωρών. Μεθαύριο Δευτέρα αρχίζει στο Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ Κληρίδη - Ντενκτάς.

Συνεχίζεται στην Κέρκυρα το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των άλλων 6 κακοποιών.

Συνεχίζεται στην Κέρκυρα το ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων 6 κακοποιών, οι οποίοι δραπέτευσαν απο τις φυλακές του νησιού. Χθες συνελήφθη ενας ακόμη δραπέτης των φυλακών. Πρόκειται για έναν Αλβανό βαρυποινίτη, ο οποίος θεωρείται ως ο πλέον επικίνδυνος απο τους δραπέτες. Στην ανακρίτρια προσήχθησαν χθες οι 5 συληφθέντες κακοποιοί, εναντίον των οποίων εχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί απο την ερχόμενη Δευτέρα ο Μίλαν Μιλουντίνοβιτς.

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας πραγματοποιεί απο την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Μίλαν Μιλουντίνοβιτς, μετά απο σχετική πρόσκληση του ομολόγου του, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δυο πυρκαγιές στη Τρίπολη και στη Ζάκυνθο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δυο πυρκαγιές στην κοινότητα Κόμη της Τρίπολης και στην κοινότητα Γύρη στη Ζάκυνθο. Οι δυο φωτιές καίνε θαμνώδη έκταση, ενω στη κατάσβεσή τους παίρνουν μέρος ισχυρες δυνάμεις της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η 35χρονη διευθύντρια του σούπερ- μάρκετ ΑΛΙΜΕΝΤΑ, που έγινε ληστεία.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η 35χρονη Στασινή Αδαμοπούλου, διευθύντρια του σούπερ-μάρκετ ΑΛΙΜΕΝΤΑ της Κυψέλης στην Αθήνα, στο οποίο έγινε χθες ληστεία. Ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε το θύμα στο πόδι και αφού άρπαξε 1,5 εκατομμύριο δραχμές εξαφανίστηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμία νέα περίπτωση ντόπινγκ δεν υπάρχει,δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Τζιόρτζιο Ρενιέρι.

Καμία νέα περίπτωση ντόπινγκ δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα στο 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου Τζιόρτζιο Ρενιέρι, διαψεύδοντας τις έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα και σύμφωνα με τις οποίες μία από τις τρείς αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στο Τριπλούν γυναικών βρέθηκε ντοπαρισμένη. Ετσι τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα ντόπινγκ στο ``Αθήνα '97`` είναι εκείνα του Ουκρανού σφαιροβόλου Αλεξάντρ Μπάγκατς, του Γάλλου εμποδιστή Πασκάλ Μαράν και της πρωταθλήτριας του Τριπλούν από το Καζακστάν, Οξάνα Ζελίνσκαγια.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα κινδυνεύει να υποβιβαστεί από τη Γ' στη Δ' εθνική κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα κινδυνεύει να υποβιβαστεί από τη Γ' στη Δ' εθνική κατηγορία φέτος, μετά το έγγραφο που έστειλε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ. Η ΦΙΦΑ αναφέρει ότι η ομάδα των Ιωαννίνων δεν έχει πληρώσει στο Γερμανό προπονητή, Τϊμο Τσανλάιτερ 3.900.000 δραχμές που του οφείλει και αν δεν καταβάλλει το χρεός της το συντομότερο χρονικό διάστημα, στη νέα σεζόν θα πρέπει να αγωνίζεται μιά κατηγορία πιό κάτω.

@ Την πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, υπέστη η εθνική μας ομάδα των Νέων.

Την πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, υπέστη η εθνική μας ομάδα των Νέων, αφού έχασε 13-5 από την αντίστοιχη της Ουγγαρίας και έτσι κατέλαβε την δεύτερη θέση στον Α' όμιλο της διοργάνωσης. Η εθνική μας που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ουγγαρία, θα παίξει απόψε το βράδυ στα προημιτελικά με την Κροατία και σε περίπτωση νίκης θα περάσει στον τελικό, ενώ αν χάσει θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,00, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 194,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,83 και την ECU προς 312,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα,εκτός από τα κεντρικά και βόρεια όπου το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Δυτικά μέτριοι και στα Ανατολικά ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 17 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αθήνα, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι Βορειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου. Ιδιες σχεδόν καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 9 August 1997 - 6:00:23 UTC