Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προσπάθεια δυσφήμησης της Αθήνας από ξένα μέσα ενημέρωσης, που μετέδωσαν ότι απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η είσοδος θεατών στο Παναθηναϊκό στάδιο.
- Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πύρ εναντίον δύο ελλήνων που ψάρευαν στον Εβρο και οι οποίοι είχαν εντοπίσει πτώμα.
- Ανησυχία στην αγορά από τα κανόνια με τις ακάλυπτες επιταγές και γραμμάτια, πού το πρώτο επτάμηνο του '97 έφτασαν τα 219 δις δρχ.
- Αρχίζει τη Δευτέρα στην Ελβετία ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς.
- Στις οκτώ Δεκεμβρίου θα γίνει τελικά η κατ' έφεση δίκη της γνωστής ομάδας των σατανιστών.
- Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γιουγκοσλάβος υπουργός εξωτερικών για συνομιλίες με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προσπάθεια δυσφήμησης της Αθήνας από ξένα μέσα ενημέρωσης, που μετέδωσαν ότι απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η είσοδος θεατών στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίου Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκέλεσε η νέα προσπάθεια δυσφήμησης της Αθήνας,αυτή τη φορά από τα διεθνή πρακτορεία τα οποία μετέδωσαν ότι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε στο κοινό να μπεί στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γινόταν ο τερματισμός του Μαραθωνίου γυναικών. Ο κ. Αβραμόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα μεταδόθηκαν και απέδωσε το θόρυβο σε σκοπιμότητες που θέλουν να πλήξουν την προσπάθεια της Αθήνας για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.

Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πύρ εναντίον δύο ελλήνων που ψάρευαν στον Εβρο και οι οποίοι είχαν εντοπίσει πτώμα.

Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πύρ εναντίον δύο ελλήνων ερασιτεχνών ψαράδων, που είχαν ρίξει τα δίχτυα τους στον ποταμό Εβρο, κοντά στην περιοχή Λάβαρα Διδυμοτείχου. Οι δύο ψαράδες εντόπισαν στο ποτάμι το πτώμα αγνώστου ανδρός, πιθανότατα λαθρομετανάστη και πριν προλάβουν να κινηθούν,Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να τους απειλούν και πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον τους για εκφοβισμό.

Ανησυχία στην αγορά από τα κανόνια με τις ακάλυπτες επιταγές και γραμμάτια, πού το πρώτο επτάμηνο του '97 έφτασαν τα 219 δις δρχ.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην αγορά, από τη δραματική αύξηση των ακάλυπτων επιταγών και γραμματίων. Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών τα κονόνια στην αγορά αυξήθηκαν το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου κατά 23,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περισυνό διάστημα και έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 219 δις δρχ. Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει με προχειρότητα το θέμα και την καλεί να πάρει δραστικά μέτρα για να μη οδηγηθούν σε μαρασμό χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις.

Αρχίζει τη Δευτέρα στην Ελβετία ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς.

Αρχίζει τη Δευτέρα στο Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Κληρίδη - Ντενκτάς για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που περιμένει οι δύο ηγέτες να καταλήξουν σε κάποια κοινά σημεία.Επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, τα περσινά θύματα του "Αττίλα", τελείται αύριο το πρωί στο μητροπολιτικό ναό στο Παραλίμνι στην Κύπρο. Στο οδόφραγμα της Δερύνειας έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων.

Στις οκτώ Δεκεμβρίου θα γίνει τελικά η κατ' έφεση δίκη της γνωστής ομάδας των σατανιστών.

Στις οχτώ Δεκεμβρίου θα ζωντανέψουν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τα εγκλήματα της συμμορίας των σατανιστών, που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο οταν αποκαλύφθηκαν το Δεκέμβριο του 1993. Σε δεύτερο βαθμό θα δικαστούν οι Ασημάκης Κατσιούλας, Μάνος Δημητροκάλης και Δήμητρα Μαργέτη. Οι δυο πρώτοι έχουν καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια, ενω η Μαργέτη σε κάθειρξη 18 ετών.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Γιουγκοσλάβος υπουργός εξωτερικών για συνομιλίες με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας πραγματοποιεί απο τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Μίλαν Μιλουντίνοβιτς, μετά απο σχετική πρόσκληση του ομολόγου του, Θεόδωρου Πάγκαλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλόνησε την Ελλάδα με την προσπαθειά της η πρωταθλήτρια Νίκη Ξάνθου, η οποία κατέκτησε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για τη χώρα μας. Το γλυκύτατο κορίτσι από τη Ρόδο προσπάθησε έως και την τελευταία της προσπάθεια να δώσει στην Ελλάδα ένα χρυσό, αλλά για λίγους πόντους δεν τα κατάφερε, για να παραμείνει στο ασημένιο άλμα των έξι μέτρων και 94 εκατοστών. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στο ΑΘΗΝΑ 97 μετά το χάλκινο του Κώστα Γκατσιούδη στον ακοντισμό. Το χρυσό μετάλλιο, τελικά, πήρε η Ρωσίδα Γκαλκίνα με 7,05 μέτρα, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ τρίτη ήρθε η Ιταλίδα Μέι.

Η Ελληνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 4Χ100μ ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, αφού τερμάτισε 2η στη σειρά της με 38.74, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους Γενοβέλη, Σμπώκο, Παναγιωτόπουλο και Παυλακάκη, ενώ το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 39.00 από το 1993. Η μεγάλη έκπληξη όμως σημειώθηκε στην α'ημιτελική σειρά, όπου η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, ομάδα των ΗΠΑ ακυρώθηκε και φυσικά αποκλείστηκε.

Η πρωταθλήτριά μας των μεγάλων αποστάσεων Μαρία Πολύζου κατέκτησε την 12η θέση στον Μαραθώνιο δρόμο του 6-ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στη χώρα μας, αφού κάλυψε την κλασσική διαδρομή (Μαραθώνα- Παναθηναϊκό Στάδιο) σε 2 ώρες 39.10. Από ελληνικής πλευράς ακόμη, η Παναγιώτα Νικολακοπούλου ήταν 42η με 2 ώρες 54.03 και η Γεωργία Αμπατζίδου 45η με 2 ώρες 56.58. Την πρώτη θέση πήρε η Χιρόμι Σουζούκι από την Ιαπωνία με 2 ώρες 29.48

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,00, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 194,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,83 και την ECU προς 312,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν αύριο σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ στην Ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες . Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 20 με 31 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, θα επικρατήσουν αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 23 μέχρι 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 19 με 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 9 August 1997 - 18:05:42 UTC