Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου.
- Ασύληπτοι οι τέσσερις Αλβανοί που σκότωσαν χθες γουνέμπορο και το γιό του, στην Καστοριά.
- Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς στο Μοντρέ.
- Στο αυτόφωρο το ανύπαντρο ζευγάρι που εγκατέλειψε το 15μηνο παιδί τους.
- Στον ανακριτή ο υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ Δημήτρης Παπαδημητρίου, που λήστεψε την Εθνική Τράπεζα στα Ιλίσια.
- Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της IAAF, Πρίμο Νεμπιόλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου καί μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζοάο Χαβελάνζε,έρχεται σήμερα στην Αθήνα.
- Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του διεθνή επιθετικού του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, έκανε η διοίκηση της αγγλικής Εβερτον.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου με επίκεντρο την Τήνο, την Πάρο και την Παναγία Σουμελά. Παράλληλα, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, απηύθυνε μηνύματα για την σημερινή ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Χιλιάδες κάτοικοι των αστικών πόλεων τις εγκατέλειψαν χθες λόγω του εορταστικού τριημέρου, ενώ η έξοδος από την Αθήνα εκτιμάται ότι ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Μεγάλη ήταν και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ η Ολυμπιακή προγραμμάτισε έκτακτα δρομολόγια.

Ασύληπτοι οι τέσσερις Αλβανοί που σκότωσαν χθες γουνέμπορο και το γιό του, στην Καστοριά.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι τέσσερις Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι χθες το απόγευμα, σκότωσαν στην Καστοριά, το γουνέμπορο Σάββα Γιλατζίδη και τον 24χρονο γιό του Ανέστη. Οι δράστες νωρίτερα έδεσαν και φίμωσαν τα δύο θύματα μαζί με τον άλλο γιό του Ζιγλατζίδη, τους σκέπασαν με πολλές γούνες και τους εγκατέλειψαν. Ο πατέρας και ο ένας γιός πέθαναν από ασφυξία, ενώ ο άλλος γιός κατάφερε να απελευθερωθεί. Την ίδια ώρα σε αιματηρή συμπλοκή περιπόλου Ελλήνων καταδρομέων με Αλβανούς μαφιόζους στο Γράμμο, σκοτώθηκε ένας κακοποιός.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς στο Μοντρέ.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς, στο Μοντρέ, παρά τις έντονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την άρση του τόσο από τα Ηνωμένα Εθνη όσο και από τρίτες χώρες. Ο τουρκοκύπριος εκπρόσωπος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, απορρίπτει το έγγραφο Κόρντοβεζ ως βάση συνέχισης των διακοινοτικών συνομιλιών. Ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών ολοκληρώνεται σήμερα.

Στο αυτόφωρο το ανύπαντρο ζευγάρι που εγκατέλειψε το 15μηνο παιδί τους.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελειοδικείο Αθηνών παραπέμφθηκε να δικαστεί το νεαρό ανύπαντρο ζευγάρι, που φέρεται ότι εγκατέλειψε αβοήθητο το 15 μηνών παιδί του, σε πάρκο της περιοχής Πετρουπόλεως Αττικής. Πρόκειται για τον 20χρονο Νικόλαο Βλάχο και τη 19χρονη Νίκη Αναστασοπούλου, εναντίον των οποίων ο Εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής, κ. Μανώλης Ρασιδάκης, άσκησε δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής και τους παρέπεμψε σε δίκη.

Στον ανακριτή ο υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ Δημήτρης Παπαδημητρίου, που λήστεψε την Εθνική Τράπεζα στα Ιλίσια.

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 33χρονος υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο οποίος λήστεψε την Εθνική Τράπεζα στα Ιλίσια και πήρε 4,5 εκατομμύρια δραχμές. Χθες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και απέδωσε την ενέργειά του αυτή, στην απόγνωσή του, λόγω των χρεών του σε τοκογλύφους και στα χαρτιά που έπαιζε.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της IAAF, Πρίμο Νεμπιόλο.

Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε χθες ο ιταλός πρόεδρος της IAAF, Πρίμο Νεμπιόλο, ο οποίος απάντησε με πρωτοφανείς εκφράσεις στα όσα είχε πει γιαυτόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ έκανε λόγο και για υστερία των Ελλήνων. Για τον κ.Πάγκαλο, είπε ότι προέβη στις δηλώσεις αυτές για να βγει και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου καί μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζοάο Χαβελάνζε,έρχεται σήμερα στην Αθήνα.

Μιά από τις πιό ισχυρές προσωπικότητες του Παγκόσμιου αθλητισμού,ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου καί μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζοάο Χαβελάνζε, έρχεται σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την ελληνική υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στον δεύτερο αγώνα της για τον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σεβίλη, κέρδισε 7-6 την αντίστοιχη της Ουγγαρίας. Ετσι πλέον η εθνική μας είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της και την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Αντίθετα, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον δεύτερο αγώνα της, ηττήθηκε 7-6 από την αντίστοιχη της Ρωσίας.

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του διεθνή επιθετικού του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, έκανε η διοίκηση της αγγλικής Εβερτον.

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του διεθνή επιθετικού του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, έκανε η διοίκηση της αγγλικής Εβερτον. Μάλιστα οι "εφοπλιστές", αναφέρουν στο φαξ που έστειλαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι είναι διατεθειμένοι να δώσουν στον "δικέφαλλο του βορά", 900 εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να αποκτήσουν τον Βρύζα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 463,76, ελβετικό φράγκο προς 193,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,33, τη λίρα Κύπρου προς 541,60 και την ECU προς 313,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, καθώς οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στα νησία 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αθήνα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 με 30 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 15 August 1997 - 7:00:13 UTC