Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,19/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρηξη βόμβας στο γραφείο του Στέλιου Παπαθεμελή στο Σύνταγμα χωρίς θύματα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες.
- Εκτακτη σύσκεψη την Πέμπτη έχει συγκαλέσει ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την υστέρηση που εμφανίζουν τα έσοδα του κράτους.
- Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας της Μαδρίτης.
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, για το θέμα της επετηρίδας. Δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
- Διπλωματικκή εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης για την Τουρκική αδιαλλαξία στο Κυπριακό, ξεκινούν Αθήνα και Λευκωσία.
- Φρένο στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη νέα χωματερή στην Ανατολική Αττική, βάζει το Συμβούλιο Επικρατείας.
- Την ίδρυση υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού ζήτησαν οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων της Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηξη βόμβας στο γραφείο του Στέλιου Παπαθεμελή στο Σύνταγμα χωρίς θύματα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες.

Η οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στο γραφείο του πρώην υπουργού δημόσιας τάξης, Στέλιου Παπαθεμελή, στο Σύνταγμα. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς μεσολάβησαν μόλις 15 λεπτά από την προειδοποίηση μέχρι την έκρηξη, αλλά η αστυνομία κατάφερε να εκκενώσει το κτίριο. Ο κ. Παπαθεμελής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για την τρομοκρατία. Την επίθεση καταδίκασαν η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εκτακτη σύσκεψη την Πέμπτη έχει συγκαλέσει ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την υστέρηση που εμφανίζουν τα έσοδα του κράτους.

Εκτακτη σύσκεψη για την Πέμπτη, έχει συγκαλέσει ο υπουργός εθνικής οικονομίας, προκειμένου να εξετασθεί η πορεία των εσόδων του κράτους, που εμφανίζουν υστέρηση σε σχέση με τους προβλεπόμενους στόχου. Για αδυναμία να κλείσει τη νέα μαύρη τρύπα, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, για ναυάγιο του προϋπολογισμού και αποτυχία της οικονομικής πολιτικής κάνει λόγο ο Συνασπισμός, ενώ η Πολιτική Ανοιξη μιλάει για νέα φορολογική επίθεση για να καλυφθεί το άνοιγμα του προϋπολογισμού.

Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας της Μαδρίτης.

Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, απήυθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την αναχωρησή του από τη Χίο, Οι δύο λαοί, δεν έχουν άλλη επιλογή από την ειρήνη και οι ηγέτες τους δεν έχουν τίποτα ρεαλιστικότερο να προσφέρουν από την ειρήνη, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο οποίος ευχήθηκε το πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης να διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών έως ότου επιλυθούν όλα τα εκκρεμή προβλήματά τους.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, για το θέμα της επετηρίδας. Δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Χωρίς να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων των καθηγητών, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ,όπου εξετάσθηκε η απόφαση του υπουργού παιδείας για κατάργηση της επετηρίδας. Εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ δήλωσαν ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν συνελεύσεις στις τοπικές ΕΛΜΕ, ενώ επανέλαβαν την ανάγκη πραγματοποίησης διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Διπλωματικκή εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης για την Τουρκική αδιαλλαξία στο Κυπριακό, ξεκινούν Αθήνα και Λευκωσία.

Διπλωματική εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης για την Τουρκική αδιαλλαξία στο Κυπριακό, ξεκινούν Αθήνα και Λευκωσία. Παράλληλα θα γίνουν παραστάσεις στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η αρνητική στάση της Τουρκίας. Την ίδια ώρα τα μέλη συμβουλίου ασφαλείας ενημερώνονται από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, για τα αποτελέσματα των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς στο Μοντρέ.

Φρένο στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη νέα χωματερή στην Ανατολική Αττική, βάζει το Συμβούλιο Επικρατείας.

Δυσφορία έχει προκαλέσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να ανασταλεί οποιανδήποτε εργασία για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην ανατολική Αττική. Το Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε δεκτή αίτηση των αρχών του Αυλώνα, της Κερατέας και του Γραμματικού και ζητά να ανασταλεί οποιαδήποτε εργασία, μέχρι την εκδίκαση των κυρίως προσφυγών των θιγομένων περιοχών.

Την ίδρυση υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού ζήτησαν οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων της Αυστραλίας.

Την ίδρυση υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού, με εξουσία και μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών του Ελληνισμού της διασποράς, ζήτησαν οι πρόεδροι της ελληνικών κοινοτήτων Μελβούρνης, Αδελαϊδας και Σίδνεϊ, σε εκδήλωση που έγινε με θέμα "Το μέλλον του Ελληνισμού της Αυστραλίας". Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δεν έχει αποδώσει τα αναμενώμενα και πρότεινε να ενισχυθούν οι πολιτιστικές σχέσεις του Ελληνισμού της Αυστραλίας με την Ελλάδα και με τα άλλα κέντρα του Απόδημου Ελληνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Νίκη Ξάνθου εντυπωσίασε πάλι καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση επτά μέτρων και τριών εκατοστών, σε διεθνές μήτινγκ, που έγινε στην Μπελινζόνα της Ελβετίας. Η δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια με το άλμα αυτό κατετάγη πρώτη, αφήνοντας πίσω της την ιταλίδα Μέι. Η παλιά επίδοση ήταν 7.01 μέτρα και την είχε σημειώσει στις 8 Ιουνίου του 1996 στα Χανιά κατά την διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ Βενιζέλεια.

Την Αθήνα προτιμούν στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι τηλεθεατές του μεγάλου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC γιά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς σε τηλεφωνική δημοσκόπηση και στο ερώτημα ποιά από τις πέντε υποψήφιες πόλεις πρέπει να διοργανώσει τους Αγώνες, το 62 % προτίμησε την Αθήνα, το 18 % το Κέιπ Τάουν, το 8 % το Μπουένος Αϊρες, το 6 % την Στοκχόλμη και το 5 % την Ρώμη.

Ο Στέλιος Λανδράκης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, μετά την αποπομπή του Μάκη Γερμανάκου. Οι σύμβουλοι της ΕΠΟ κλήθηκαν να επιλέξουν για τον αντικαταστάτη του, ανάμεσα στον κ. Λανδράκη και τον κ. Νικάκη. Ο τελευταίος, όμως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Κώστα Τριβέλλα, έκανε γνωστό ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,98, γαλλικό φράγκο προς 47,19, λίρα Αγγλίας προς 469,23, ελβετικό φράγκο προς 192,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,85, τη λίρα Κύπρου προς 538,96 και την ECU προς 312,91 δραχμές.

Καθοδική πορεία ακολούθησαν και σήμερα οι τιμές των μετοχών με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 1613,02 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,61%. Η αξία των συναλλαγών ήταν βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και έφθασε τα 11,9 δισεκατομμύρια δραχμές. Με σημαντική άνοδο 2,19% έκλεισε σήμερα η ισοτιμία του δολλαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος, μετά τη σημαντική υποχώρηση των προηγούμενων ημερών. Οι εμπορικές τράπεζες θα πωλούν αύριο το δολλάριο προς 291,975 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός απο το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία απο 20 μέχρι 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί τοπική βροχή, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει 17 με 27 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 1997 - 19:00:13 UTC