Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,31/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παγκόσμια συγκίνηση για τον τραγικό θάνατο της πριγκίπησας Νταϊάνα, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.
- Ανακοινώνονται αύριο από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.Την Τετάρτη αποφασίζει η ΟΛΜΕ εάν θα προχωρήσει την Πέμπτη σε 24ωρη απεργία.
- Με τον πρωθυπουργό συναντάται αύριο το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος φέρεται να έχει στείλει επιστολή παραίτησής του.
- Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Λαμπίρι Αιγίου.Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κοκάρι Σάμου.
- Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το Σαββατοκύριακο.
- Συνεχίζονται τα έργα στο τμήμα της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο υπέστη καθίζηση από τα έργα του Μετρό.
- Για την Μοζαμβίκη και όχι την Κύπρο, προορίζονταν τα πυρηνικά απόβλητα.Ερευνες διεξάγουν οι κυπριακές αρχές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παγκόσμια συγκίνηση για τον τραγικό θάνατο της πριγκίπησας Νταϊάνα, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της πριγκίπισας Νταϊάνα η οποία έχασε τα ξημερώματα τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στο Παρίσι. Στο δυστύχημα σκοτώθηκε και ο πολυεκατομμυριούχος φίλος της Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός της, ενώ τραυματίσθηκε σοβαρά ο σωματοφύλακας της.Το δυστύχημα σημειώθηκε μέσα σε τούνελ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς η Μερσεντές στην οποία επέβαινε το ζευγάρι, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από φωτογράφους οι οποίοι τους ακολουθούσαν με μοτοσυκλέτες, προσέκρουσε με σφοδρή ταχύτητα σε σιδερένια κολόνα που χωρίζει τις δύο κατευθύνσεις της σήραγγας. Οι γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει και ανακρίνουν επτά φωτορεπόρτερς, ενώ στο Παρίσι μεταβαίνει ο πρίγκηπας Κάρολος για να συνοδεύσει στο Λονδίνο τη σωρό της πρώην συζύγου του. Στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,δήλωσε ότι ο ιδιωτικός βίος των ανθρώπων πρέπει να περιφρουρείται και να γίνεται σεβαστός από όλους.

Ανακοινώνονται αύριο από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.Την Τετάρτη αποφασίζει η ΟΛΜΕ εάν θα προχωρήσει την Πέμπτη σε 24ωρη απεργία.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θα δοθεί αύριο το πρωί από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα ανακοινώσει τις βάσεις των σχολών για την εισαγωγή στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των επιτυχόντων, τα οποία μέχρι την Τρίτη θα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια όλης της χώρας. Ομως η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με προβλήματα, καθώς η ΟΛΜΕ προτείνει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη. Η τελική απόφαση για την απεργία θα ληφθεί την Τετάρτη από τις τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών.

Με τον πρωθυπουργό συναντάται αύριο το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος φέρεται να έχει στείλει επιστολή παραίτησής του.

Με τον πρωθυπουργό θα συναντηθεί αύριο στις 10 το πρωί, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρης Καστανίδης, ο οποίος φέρεται να έχει στείλει επιστολή παραίτησης με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι επικρίθηκε από τον κ. Σημίτη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το απόγευμα ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι μέχρι την αυριανή συνάντηση δεν θα προβεί σε καμία δήλωση, ενώ όσον αφορά με το αν υπάρχει πεδίο εξεύρεσης συνεννόησης με τον κ. Σημίτη, είπε ότι όλοι εργαζόμαστε για την αδιατάραχτη λειτουργία της κυβέρνησης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Λαμπίρι Αιγίου.Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κοκάρι Σάμου.

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Λαμπίρι Αιγίου του νομού Αχαϊας. Εκαψε δύο αγροικίες, εκατοντάδες στρέματα πευκοδάσους ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές.Στις προσπάθειες κατάσβεσης εκτός από τις επίγειες δυνάμεις μετείχαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο στην περιοχή Καψαλάκι στο Κοκάρι. Στην κατάσβεση μετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα από την Παρασκευή έως το απόγευμα, έχασαν τη ζωή τους 23 άτομα και 202 τραυματίσθηκαν σε 182 τροχαία σ' ολόκληρη τη χώρα.Η τροχαία έχει τεθεί σε επιφυλακή και διευκολύνει και στις δύο εθνικές οδούς την επάνοδο των εκδρομέων, καθώς η επιστροφή των Αθηναίων αναμένεται να κορυφωθεί αργά το βράδυ.

Συνεχίζονται τα έργα στο τμήμα της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο υπέστη καθίζηση από τα έργα του Μετρό.

Ούτε και σήμερα δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Πανεπιστημίου,που έκλεισε μετά την καθίζηση που σημειώθηκε από τα έργα του Μετρό.Ειδικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες για την ενίσχυση του εδάφους.

Για την Μοζαμβίκη και όχι την Κύπρο, προορίζονταν τα πυρηνικά απόβλητα.Ερευνες διεξάγουν οι κυπριακές αρχές.

Η Μοζαμβίκη και όχι η Κύπρος, φαίνεται να ήταν ο τελικός προορισμός του φορτίου με τα απόβλητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο,το οποίο θα παραλάμβανε τα απόβλητα από χώρα της ανατολικής Ευρώπης,θα περνούσε από την περιοχή της Κύπρου,κατευθυνόμενο-μέσω Σουέζ-στη Μοζαμβίκη. Σχετικά με την υπόθεση, που εξετάζουν οι κυπριακές αρχές,η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτό το διάστημα,δεν υπάρχει πλοίο,που να ταξιδεύει προς τη Μοζαμβίκη ή αλλού και να μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 287,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 69, γαλλικό φράγκο προς 47,45, λίρα Αγγλίας προς 465,54, ελβετικό φράγκο προς 193,14, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,31, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,44, λίρα Κύπρου προς 542,62 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.Μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Για τη Αττική αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 31 August 1997 - 23:50:47 UTC