Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.
- Θα προσδώσουμε στους αγώνες ένα νέο πνεύμα,διαβεβαίωσε ο Κ.Σημίτης.
- Την ανάληψη χαιρέτησαν Ν.Δ. και ΔΗΚΚΙ. Επιφυλάξεις απο Συνασπισμό.
- Ανοδος του χρηματιστηρίου προβλέπει η Salomon Brothers.
- Δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 1998 ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ.
- Αποχώρησε η Τουρκία απο ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε,η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών,αντιμετωπίζει την Σλοβενία,για τα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου 1998.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων,επικράτησε 3-1 της αντίστοιχης της Σλοβενίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Ελλάδα, που τους γέννησε, είναι πλέον γεγονός. Η Αθήνα αναδείχθηκε διοργανώτρια πόλη, με 66 ψήφους έναντι 41 της Ρώμης. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της Αθήνας ως διοργανώτριας πόλης, ένα ξέφρενο πανηγύρι στήθηκε στους δρόμους της Αθήνας με επίκεντρο την Ομόνοια και το Ζάππειο αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, αλλά και στην Κύπρο, στην Αυστραλία και όπου αλλού ζουν ομογενείς μας.

Θα προσδώσουμε στους αγώνες ένα νέο πνεύμα,διαβεβαίωσε ο Κ.Σημίτης.

Η απόφαση της ΔΟΕ δικαιώνει τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι η ανάθεση της Ολυμπιάδας του 2004 δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιάς επταετούς προσπάθειας. Με τη λέξη "κερδίσαμε" χαιρέτησε ο πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης την μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Οι Ολυμπιακοί αγώνες, είπε, είναι για μας μια ευκαιρία, να τους προσδώσουμε, ένα νέο πνεύμα, θυμίζοντας τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας. Αποτελούν, πρόσθεσε, για τον τόπο μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

Την ανάληψη χαιρέτησαν Ν.Δ. και ΔΗΚΚΙ. Επιφυλάξεις απο Συνασπισμό.

Συναισθήματα τιμής,μεγάλης χαράς αλλά και μεγάλης ευθύνης δημιουργεί η απόφαση της ΔΟΕ για την ανάθεση στην Αθήνα της Ολυμπιάδας του 2004,τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής. Την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων χαιρέτησε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ.Τσοβόλας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία τους.Ο Συνασπισμός υπενθυμίζει τις αντιρρήσεις του για την ανάληψη της Ολυμπιάδας, εκτιμώντας τις δυσμενείς παρενέργειες και συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η επιλογή.

Ανοδος του χρηματιστηρίου προβλέπει η Salomon Brothers.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα, όπου διεθνείς χρηματιστηριακές εταιρίες προβλέπουν να ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Η έκθεση της Salomon Brothers προβλέπει ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών να αγγίξει τα επίπεδα των 1850 μονάδων.

Δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 1998 ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ.

Η δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας,που θέλει πρώτο ρόλο στα Βαλκάνια και μιας σύγχρονης κοινωνίας,που δημιουργεί και παίρνει πρωτοβουλίες είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης εγκαινιάζοντας την 62η ΔΕΘ. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε επίσης τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται για την ενίσχυση του ρόλου της Βορειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδειχθεί σε Μητρόπολη των Βαλκανίων. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε το 1998 μία δύσκολη χρονιά.

Αποχώρησε η Τουρκία απο ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

Η Τουρκία αποχώρησε,διαμαρτυρόμενη, από άσκηση του ΝΑΤΟ που θα γίνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο τέλος του μήνα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε,η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών,αντιμετωπίζει την Σλοβενία,για τα προκριματικά του παγκόσμιου κυπέλλου 1998.

Το πρώτο από τα δύο κρίσιμα βήματα που καλείται να πραγματοποιήσει για να βρεθεί στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου 1998, είναι έτοιμη να κάνει σήμερα το βράδυ,στην Λιουμπλιάνα, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, που αντιμετωπίζει την Σλοβενία. Η εθνική μας χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη για να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση, η οποία θα κριθεί πλέον στον αγώνα με την Δανία, που θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων,επικράτησε 3-1 της αντίστοιχης της Σλοβενίας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων, σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Λιουμπλιάνα ,επικράτησε 3-1 της αντίστοιχης της Σλοβενίας. Τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (23`-πέναλτι, 37`) και Αντζας (63`), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπλούτκ (52`-πέναλτι).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,87, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 14,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,02, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 27 βαθμούς, στα δυτικά 16 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 18 μέχρι 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 17 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 6 September 1997 - 7:00:14 UTC