Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συγκρατημένη άνοδος στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.
- Συνάντηση Πάγκαλου - Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
- Αδιόρθωτο χαρακτήρισε η κυβέρνηση τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών.
- Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκεψεις για εθνικά θέματα και οικονομία.
- Κατώτατη σύνταξη 100.000 δρχ προαναγγέλει ο υπουργός Εργασίας.
- Πλαφόν 4% στις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.
- Δόθηκε στην κυκλοφορία ολόκληρη η Πανεπιστημίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ηρακλής απέκλεισε από την δεύτερη αγωνιστική του Β' γύρου του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ,τον ΠΑΟΚ.
- Στην τελική ευθεία έχει μπει το Θέμα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ,τόνισε ο μεγαλομέτοχός της Μιχάλης Τροχανάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συγκρατημένη άνοδος στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Συγκρατημένες ανοδικές τάσεις επικράτησαν χθες στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο γενικός δείκτης τιμών του έκλεισε αυξημένος κατά 1, 49%, αν και στην αρχή της συνεδρίασης είχε σημειώσει άνοδο 7,33%. Στη συνεδρίαση οι συναλλαγές έφτασαν τα 66 δις δρχ.

Συνάντηση Πάγκαλου - Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης του υφυπουργείου Αθλητισμού σε υπουργείο ενόψει της Ολυμπιάδας. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, μετά την συνάντηση, που είχε με την κυρία Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, της ζήτησε να τεθεί επικεφαλής τη Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Εκείνη όμως απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την ανάληψη των αγώνων έστειλαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.

Αδιόρθωτο χαρακτήρισε η κυβέρνηση τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών.

Αδιόρθωτο χαρακτήρισε η κυβέρνηση τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι και απέδωσε σε σκοπιμότητα τις νέες δηλώσεις του περί συνοριακών γραμμών και δύο κυβερνήσεων στην Κύπρο. Ο νέος ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ, χαρακτήρισε "χρήσιμες" τις επαφές του στην Αγκυρα. Οι ΗΠΑ κάλεσαν Αθήνα και Αγκυρα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας να ανεβάζουν τους τόνους και να επιστρέψουν στο θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τη συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη.

Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκεψεις για εθνικά θέματα και οικονομία.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, αλλά και η πολιτική της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου και τον υφυπουργό, Χρήστο Πάχτα για το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και στις 12.30 με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλέκο Παπαδόπουλο, για το σχέδιο "Καποδίστριας".

Κατώτατη σύνταξη 100.000 δρχ προαναγγέλει ο υπουργός Εργασίας.

Αναστέλεται η εφαρμογή του νόμου για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, όπως αναφέρει σε συνέντεξη του στην ΕΞΟΥΣΙΑ ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Στόχος του υπουργείου ειναι η καθιέρωση κατώτερης σύνταξης 100.000 δρχ. Επίσης, μελετάται η επέκταση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνταξιούχους και κάτω των 65 ετών, ενω οι αυξήσεις, που θα δοθούν 01/01/1998 θα ειναι 3,5%.

Πλαφόν 4% στις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Πλαφόν 4% στις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για το σχολικό έτος 1997 - 1998 καθορίζεται με τροπολογία των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, που κατατέθηκε στη Βουλή. Η τροπολογία προβλέπει ότι για κάθε περίπτωση παραβίασης αυτού του ορίου αυξήσεων θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 χιλιάδες δραχμές.

Δόθηκε στην κυκλοφορία ολόκληρη η Πανεπιστημίου.

Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πανεπιστημίου. Τις τελευταίες ημέρες, ο "μετροπόντικας" δεν έχει συναντήσει κανένα πρόβλημα απο σπηλαιώματα στο υπέδαφος της κεντρικής οδού και απέχει 335 μέτρα απο το σταθμό της Ακαδημίας. Η διοίκηση του "Αττικό Μετρό" εκτιμά ότι έως το τέλος του μηνός, ο "μετροπόντικας" θα έχει καλύψει την απόσταση αυτή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ηρακλής απέκλεισε από την δεύτερη αγωνιστική του Β' γύρου του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ,τον ΠΑΟΚ.

Ο Ηρακλής φάνηκε περισσότερο έτοιμος από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής περιόδου στη Θεσσαλονίκη και σε αγώνα που έγινε στο Ιβανώφειο κατάφερε να τον αποκλείσει από την δεύτερη αγωνιστική του Β' γύρου του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, αφού τον νίκησε 61-52. Σε άλλα παιχνίδια της ίδιας διοργάνωσης, το Ηράκλειο νίκησε εκτός έδρας τον Παπάγου με 64-61, ο Σπόρτιγκ επίσης εκτός έδρας 72-48 τον Πειραϊκό και ο Απόλλωνας Πάτρας στην πρωτεύουσα της Αχαίας 93-81 το Περιστέρι. Ετσι στην δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου (13-14/9) θα γίνουν οι εξής συναντήσεις: Εσπερος-Σπόρτιγκ, Ολυμπιακός-Ηρακλής, Ηράκλειο-Απόλλων Πατρών,Μακεδονικός-Αμπελόκηποι, Παναθηναϊκός-Μαρούσι ΑΕΚ-Δάφνη, Παλαιό Φάληρο-Ολύμπια και Λάρισα- Αρης.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Θέμα αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ,τόνισε ο μεγαλομέτοχός της Μιχάλης Τροχανάς.

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πολύκροτο Θέμα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως τόνισε ο μεγαλομέτοχός της Μιχάλης Τροχανάς, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. ``Οι διαπραγματεύσεις μας με την πολυεθνική εταιρία βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Με την εταιρία αυτή στην ΠΑΕ, η ΑΕΚ θα μεγαλουργήσει σ' Ελλάδα και Ευρώπη``, υπογράμμισε ο μεγαλομέτοχος της ``κιτρινόμαυρης`` ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,27, γαλλικό φράγκο προς 47,37, λίρα Αγγλίας προς 458,55, ελβετικό φράγκο προς 194,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,94, τη λίρα Κύπρου προς 541,44 και την ECU προς 312,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, που θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι αλλά από το απόγευμα θα γίνουν μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 15 εως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 35 και στα νησιά απο 20 εως 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 20 εως 35 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 10 September 1997 - 7:00:16 UTC