Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε η συζήτηση επέκτασης του ν.Πεπονή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την οργανωτική επιτροπή Ολυμπιάδας.
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το "Καποδίστριας.
- Επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας με την Ελληνική πολιτική ηγεσία.
- Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μίλερ για το Κυπριακό.
- Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Κόνιτσας.
- Βρέθηκε το ραδιενεργό υλικό που εκλάπη απο εργοστάσιο της Αργολίδας.
- Ποινές σε μεθυσμένους οδηγούς και στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τιμητικές διακρίσεις σε παίκτες στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.
- Με μία ακόμη ήττα,ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
- Η Πόρτο είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα έχει και κάποιες αδυναμίες, εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε η συζήτηση επέκτασης του ν.Πεπονή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Την επέκταση και στους δήμους του νόμου 2190 (Πεπονή) για τις προσλήψεις στο δημόσιο ζήτησαν πολλοί βουλευτές κατά τη συζήτηση στη βουλή για την επέκτασή του και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.Στη συνεδρίαση μίλησε ο ίδιος ο εμπνευστής του νόμου, Αναστάσιος Πεπονής, ο οποίος έκανε σημαντικές προτάσεις για τη βελτίωση του νομοσχεδίου οι οποίες έγιναν σχεδόν όλες αποδεκτές από την κυβέρνηση.Στο μεταξύ,χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε η συνάντηση κυβέρνησης - ιπταμένων συνοδών της Ολυμπιακής,που ζητούν να εξαιρεθούν απο τον νόμο.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την οργανωτική επιτροπή Ολυμπιάδας.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής.Χθές ο πρωθυπουργός δεξιώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων.Εν τω μεταξύ και χθές για δεύτερη συνεχή μέρα,στο Χρηματιστήριο επικράτησαν πτωτικές τάσεις.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το "Καποδίστριας.

Οι τελικές προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τη συνένωση των ΟΤΑ είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.Η κυβέρνηση επιθυμεί το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί απο τη βουλή μέσα στον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες,στις τελικές προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται 90 δήμοι έναντι των πάνω απο 5.500 ΟΤΑ,που υφίστανται σήμερα.

Επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας με την Ελληνική πολιτική ηγεσία.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα, που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Πασκάλ Μίλο θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη,τον Ελληνα ομόλογό του Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μίλερ για το Κυπριακό.

Την απόφαση των ΗΠΑ να εργαστούν σκληρά για τη λύση του κυπριακού εξέφρασε ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη,στο πλαίσιο διερευνητικού χαρακτήρα περιοδείας του στο τρίγωνο Αγκυρα-Αθήνα - Λευκωσία.Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου σε νέες δηλώσεις του τόνισε ότι το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι οι πύραυλοι S-300 αλλά η παράνομη κατοχή τμήματός της απο την Τουρκία.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Κόνιτσας.

Σε εξέλιξη συνεχίζει να είναι η φωτιά στην ορεινή περιοχή Μόλιστας- Μοναστηρίου και Γιανναδιά-Κόνιτσας η οποία επεκτάθηκε και στην περιοχή της Πυρσόγιαννης.Μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει 1600 στρέμματα δασικής έκτασης με μαύρη πεύκη. Η κατάσβεση της είναι δύσκολη, λόγω του δύσβατου των περιοχών και απο τις συνεχείς εκρήξεις παλιών βλημάτων από τον εμφύλιο.

Βρέθηκε το ραδιενεργό υλικό που εκλάπη απο εργοστάσιο της Αργολίδας.

Bρέθηκε αργά το βράδυ το επικίνδυνο ραδιενεργό υλικό που εκλάπη από το εργοστάσιο ΑΡΙΠΛΑΣΤ, στην Αργολίδα.Το υλικό ,που περιέχετο σε μια πολύ μικρή συσκευασία,στο μέγεθος ενος κουτιού σπίρτων, εντόπισαν οι αστυνομικοί κατα τη διάκεια των ερευνών κοντά στο εργοστάσιο,το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του απο το 1988.Ηδη το υλικό παρελήφθη απο επιστήμονες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Ποινές σε μεθυσμένους οδηγούς και στη Θεσσαλονίκη.

Αρχισε και στη Θεσσαλονίκη η επιβολή ποινών σε όσους οδηγούν υπο την επήρρεια αλκοόλ.Χθές 42 οδηγοί τιμωρήθηκαν με αφαίρεση διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας μέχρι και έξι μήνες, καθώς και με επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων χωρίς όμως να κατασχεθούν και τα οχήματά τους.Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης,Γιώργος Ρωμαίος έχει προαναγγείλει την επέκταση των ελέγχων αλκοτέστ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμητικές διακρίσεις σε παίκτες στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.

Με τιμητικές βραβεύσεις των παικτών που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, άνοιξε σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης, η αυλαία του νέου πρωταθλήματος. Την εορταστική εκδήλωση διοργάνωσε η ΕΣΑΚ, ενώ κατά τη διάρκειά της, την οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους δύο από τα μεγαλύτερα του ΝΒΑ, ο Σον Κέμπ και ο Κένι Αντερσον, τιμήθηκαν το ΤΑΚ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος. Ακόμη, τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στο ΤΑΚ Αρης για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς,στους Ντέϊβιντ Ρίβερς, Αλφόνσο Φόρντ , Σαμίρ Γκούντα, Νίκο Βετούλα, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, Αγγελο Κορωνιό και Νίκο Κασουρίδη. Τιμήθηκαν εξάλλου οι πέντε παίκτες που αποτελούσαν την ιδανική πεντάδα του περσινού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα οι Ρίβερς, Σιγάλας, Εντουαρντς, Μπόνερ και Αλεξάντερ.

Με μία ακόμη ήττα,ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με μία ακόμη ήττα, την πέμπτη συνεχή ολοκλήρωσε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ολλανδία, αφού στον τελευταίο της αγώνα για τον Α' όμιλο, έχασε 3-1 στο Ντεν Μπος από την αντίστοιχη της Σλοβακίας.

Η Πόρτο είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα έχει και κάποιες αδυναμίες, εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Την άποψη ότι η Πόρτο είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα έχει και κάποιες αδυναμίες, εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος επέστρεψε από την Πορτογαλία, όπου παρακολούθησε τον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην προσεχή αντίπαλο των ``ερυθρολεύκων`` και την Μποαβίστα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,82, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 456,03, ελβετικό φράγκο προς 194,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,11, τη λίρα Κύπρου προς 540,38 και την ECU προς 313,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολοκληρη τη χώρα,εκτός από τα ανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 26 βαθμούς, στα δυτικά 16 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 29 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 29 και 16 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 12 September 1997 - 11:09:51 UTC