Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προς εκτόνωση η κρίση στην Ολυμπιακή, μετά τη συνάντηση του Τάσου Μαντέλη με Συνοδούς και Φροντιστές.
- Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις, ανακοίνωσε ο Γιώργος Δρύς.
- Ανοιχτός πόλεμος και αλληλοκατηγορίες μεταξύ καθηγητών και υπουργείου παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο.
- Εντονη αντίδραση του Πύρρου Δήμα για τη μυστική αλληλογραφία Γιάννας Αγγελοπούλου και συλλόγου Ολυμπιονικών.
- Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, άσκησε ο Κώστας Καραμανλής, από τη Θεσσαλονίκη.
- Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συναντήθηκε στο Φανάρι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο διενθής ποδοσφαιριστής Γιώργος Μητσιμπόνας, 37 χρονών.
- Σε εξέλιξη για πέμπτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Κόνιτσα, που κατευθύνεται σε παλιό ναρκοπέδιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προς εκτόνωση η κρίση στην Ολυμπιακή, μετά τη συνάντηση του Τάσου Μαντέλη με Συνοδούς και Φροντιστές.

Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η ένταση στην Ολυμπιακή, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός μεταφορών Τάσος Μαντέλης, με αντιπροσωπεία των Συνοδών και Φροντιστών, που κάνουν λευκή απεργία. Ο υπουργός τους συνέστησε να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εταιρίας, για την οποία ο ελληνικός λαός έδωσε 600 δις δρχ και όχι με πελατειακές σχέσεις. Πάντως η εικόνα βελτιώθηκε αισθητά και δεν παρατηρούνται πλέον οι πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις, ανακοίνωσε ο Γιώργος Δρύς.

Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις, κυρίως σε ότι αφορά τα διάφορα έντυπα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρύς. Ετσι το έντυπο Ε8 για την ιδιοκατοίκηση θα ενσωματωθεί στο βασικό έντυπο της δήλωσης, ενώ το γνωστό Ε9 δεν θα υποβάλλεται αν δεν έχει υπάρξει καμιά μεταβολή στα περιουσιακά στοιχεία του φορολογουμένου. Ο κ. Δρυς ανακοίνωσε επίσης ότι προσεχώς οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΠΑ, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ανοιχτός πόλεμος και αλληλοκατηγορίες μεταξύ καθηγητών και υπουργείου παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο.

Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου παιδείας και των καθηγητών, για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Οι καθηγητές κατηγορούν το υπουργείο ότι προχώρησε στις αλλαγές στο Λύκειο, χωρίς κατάλληλη προετοιμασία, τόσο σε υποδομή, όσο και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του το υπουργείο επιρρίπτει ευθύνες σε μερίδα των καθηγητών, που μεγιστοποιούν κάποια μικροπροβλήματα. Οι μαθητές της πρώτης Λυκείου σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν γνωρίζουν ποιές αλλαγές θα επέλθουν.

Εντονη αντίδραση του Πύρρου Δήμα για τη μυστική αλληλογραφία Γιάννας Αγγελοπούλου και συλλόγου Ολυμπιονικών.

Την έντονη αντίδραση του Ολυμπιονίκη μας Πύρρου Δήμα, προκάλεσε η φερόμενη μυστική αλληλαγραφία μεταξύ Γιάννας Αγγελοπούλου και συλλόγου Ολυμπιονικών για την διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004, στίς οποίες γίνεται λόγος και για χρηματισμό. Ο Ολυμπιονίκης σε επιστολή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει πάρει ούτε μια δραχμή, προκαλέι οποιονδήποτε έχει στοιχεία να τα αποκαλύψει και απαγορεύει να ξαναχρησιμοποιηθεί το ονομά του ώς μέσον πίεσης για οτιδήποτε και αφήνει βολές κατά του συλλόγου Ολυμπιονικών.

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, άσκησε ο Κώστας Καραμανλής, από τη Θεσσαλονίκη.

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση και κυρίως στον τομέα της οικονομίας την εικόνα της οποίας χαρακτήρισε γκρίζα, άσκησε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί αδιέξοδη πολιτική και έκανε λόγο για ανελέητη φορολογική επιδρομή και τεράστιο και σπάταλο κράτος. Αναφερόμενος στην Ολυμπιάδα είπε ότι η ΝΔ έχει το δικό της μερίδιο για την ανάληψη,αφού είχε δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συναντήθηκε στο Φανάρι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο κ.Κωνσταντόπουλος δηλώσεις του τόνισε την ιστορική σημασία και παρουσία του Πατριαρχείου στο σύγχρονο κόσμο, αλλά και της διαρκούς αναζήτησης συνεννόησης και διαλόγου μεταξύ ελλάδος και τουρκίας. Από τον πλευρά του ο Πατριάρχης εξήρε τη συμβολή του κ. Κωσταντόπουλου στη δημιουργία κλίματος διαλόγου με όλους του γειτονικούς λαούς.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο διενθής ποδοσφαιριστής Γιώργος Μητσιμπόνας, 37 χρονών.

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, βρήκε γνωστός διεθνής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τον Γιώργο Μητσιμπόνα, 37 χρόνων, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Λάρισας, ύστερα από πλαγιομετωπική σύγκρουση του αυτοκινήτου του με ημιφορτηγό. Ο μητσιμπόνας ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και είχε πάιξει στη Λάρισα, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ πρόσφατα αγωνιζόταν στον Τύρναβο.

Σε εξέλιξη για πέμπτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Κόνιτσα, που κατευθύνεται σε παλιό ναρκοπέδιο.

Σε εξέλιξη εξακολυθεί να βρίσκεται για πέμπτη μέρα, η μεγάλη πυρκαγιά στο Μοναστήρι της Κόνιτσας, που μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 4.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, ενώ βρίσκεται κοντά σε παλιό ναρκοέδιο. Υπό έλεγχο όμως τέθηκε η πυρκαγιά στο χωριό Βίκι στη Χίο, αφού έκαμε περίπου 1.500 στρέμματα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχασε τη ζωή του ο 82χρονος συνταξιούχος, Γιάννης Αρνίτσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΟΦΗ σε αγώνα της 2ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας που έγινε στο Ηράκλειο, νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ. Τα τέρματα των Κρητικών πέτυχαν οι Αναστασίου (12`) και Ρίζνιτς (39`), ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Τουρσουνίδης (15`-πέναλτι). Εξάλλου, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, Καλλιθέα και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1.

Σε αγώνες του δεύτερου γύρου (β` αγωνιστική) για το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παλαιό Φάληρο-Ολύμπια Λαρ. 85-76 Ολυμπιακός-Ηρακλής 62-48 ΑΕΚ-Δάφνη 74-54 Λάρισα-Αρης Ωρα έναρξης 21.15 Στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής θα γίνουν οι συναντήσεις Παναθηναϊκός-Μαρούσι, Ηράκλειο-Απόλλων Πατρών (Κυριακή), Εσπερος-Σπόρτιγκ (Τρίτη 16/9) και Μακεδονικός-Αμπελόκηποι (Τετάρτη 17/9).

Στα κρύα του λουτρού άφησε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ο αμερικανός πλέιμεικερ Μπάιρον Ντίκινς, ο οποίος κάνοντας χρήση ενός όρου του συμβολαίου του, που του επέτρεπε να φύγει από την ομάδα μόνο για το ΝΒΑ. Ετσι, από αύριο ο Ντίκινς θα ανήκει στους Ντένβερ Νάγκετς, με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο.

Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρίκι Πιρς από το ΤΑΚ ΑΕΚ, μετά και την σημερινή άφιξη του Αμερικανού φόργουορντ στην Αθήνα. Ο 38χρονος Πιρς, που αναμένεται τις προσεχείς ώρες να έχει επαφές με την διοίκηση αλλά και τον κόουτς της Ενωσης, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνιστεί στη χώρα μας, συμπαίκτης με τον Βίκτορ Αλεξάντερ, τον οποίο γνωρίζει από το ΝΒΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,75, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 457,21, ελβετικό φράγκο προς 193,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,64, τη λίρα Κύπρου προς 541,64 και την ECU προς 313,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος, εκτός από το Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 13 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 16 με 33 και στα νησιά 18 με 30 βαθμούς κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 31 και 15 με 29 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 13 September 1997 - 18:00:14 UTC