Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,14/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Oμαλοποιείται η κατάσταση στα αεροδρόμια.Νέα συνάντηση της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών-Φροντιστών με τη διοίκηση της Ολυμπιακής.
- Αδιέξοδη χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής,μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη.
- Αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης φόρου στους μισθούς και στις συντάξεις, σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ.
- Στην Τσαριτσάνη Ελασώνας κηδεύεται σήμερα ο 35χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μητσιμπόνας.
- Κοινούς υποψηφίους πρέπει να στηρίξουν στους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας,το ΠΑΣΟΚ,το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας,Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
- Αρχίζει αύριο στη δυτική Μακεδονία και το Αιγαίο η μεγάλη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία "Φίλιππος '97".
- Ανεξέλεγκτη μαίνεται για 6η μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στο Μοναστήρι της Κόνιτσας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με νίκες του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, ξεκίνησε χθες η δεύτερη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας.
- Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αρης και το Παλαιό Φάληρο έχουν πάρει μέχρι στιγμής το ``εισιτήριο`` για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.
- Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρίκι Πιρς από το ΤΑΚ ΑΕΚ
- Ολλανδία και Γιουγκοσλαβία θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Oμαλοποιείται η κατάσταση στα αεροδρόμια.Νέα συνάντηση της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών-Φροντιστών με τη διοίκηση της Ολυμπιακής.

Νέα συνάντηση θα έχουν στις 11 το πρωί εκπρόσωποι της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών με τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα αιτήματά τους και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις. Πάντως απο χθες το απόγευμα άρχισαν να ομαλοποιούνται τα δρομολόγια μετά τη συνάντηση, που είχε αντιπροσωπεία του κλάδου με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσο Μαντέλη.

Αδιέξοδη χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής,μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη.

Αδιέξοδη χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες το βράδυ προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, οι πολίτες έχουν υποστεί μια ανελέητη φορολογική επιδρομή. Μίλησε για σπάταλο κράτος, ενω παράλληλα ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για το ξεπέρασμα, όπως ειπε, του αδιεξόδου αυτού. Πρότεινε δραστική συγκράτηση των δαπανών, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Τόνισε οτι η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χωρα μας αποτελεί επιτυχία όλου του έθνους και ζήτησε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και ο αυστηρός έλεγχος της διαχείρισης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία δήλωσε οτι ο κ. Καραμανλής αντιπαραθέτει στο θετικό κυβερνητικό έργο ενα ανθολόγιο σκέψεων και επιθυμιών. Απέναντι, πρόσθεσε, στη διαρκή ευθύνη για την Ελλάδα του αύριο, επιλέγει τον εφήμερο ρόλο του κομματάρχη. Για πανικό της κυβέρνησης μπροστά στο καινούργιο που έρχεται ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης φόρου στους μισθούς και στις συντάξεις, σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ.

Κερδισμένοι θα είναι οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι απο την 1η Ιανουαρίου 1998, οπότε θα εφαρμοστεί η νέα κλίμακα παρακράτησης φόρου. Αντίθετα θα μειωθούν οι καθαρές αποδοχές των υψηλόμισθων. Οπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, μελετάται η κατάργηση της μεθοδολογίας υπολογισμού του παρακρατούμενου φόρου απο μισθούς και συντάξεις, που ακολουθείται σήμερα. Εξάλλου, με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας αλλάζει ο τρόπος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά τα διάφορα έντυπα.

Στην Τσαριτσάνη Ελασώνας κηδεύεται σήμερα ο 35χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μητσιμπόνας.

Στην Τσαριτσάνη Ελασώνας κηδεύεται στις 11.30 το πρωί ο 35χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μητσιμπόνας, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής της Λάρισας, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενω είχε αρκετές συμμετοχές και στο εθνικό μας συγκρότημα. Ο Μητσιμπόνας ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο ανηλίκων κοριτσιών.

Κοινούς υποψηφίους πρέπει να στηρίξουν στους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας,το ΠΑΣΟΚ,το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας,Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Σε νέες βάσεις θέτει τις πολιτικές διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών η πρόταση του υπουργού Εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής τονίζει οτι το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και το ΔΗΚΚΙ πρέπει να στηρίξουν κοινούς υποψηφίους στους τρείς μεγάλους δήμους της χώρας. Σημειώνει οτι στο βαθμό που επιτευχθεί αυτή η συνεργασία δε θα έλεγε οχι για την Αθήνα στον Λέωντα Αυδή, τον υποψήφιο του ΚΚΕ.

Αρχίζει αύριο στη δυτική Μακεδονία και το Αιγαίο η μεγάλη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία "Φίλιππος '97".

Αρχίζει αύριο στη δυτική Μακεδονία και το Αιγαίο η μεγάλη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία "Φίλιππος '97" με τη συμμετοχή και των τριών κλάδων. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες που θα κληθούν με ατομικές προσκλήσεις. Μέρος της άσκησης θα παρακολουθήσει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για 6η μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στο Μοναστήρι της Κόνιτσας.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για 6η μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στο Μοναστήρι της Κόνιτσας, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει περισότερα απο 4000 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά αναζωπυρώνεται συνεχώς λόγω των εκρήξεων των ναρκών, που υπάρχουν απο την περίοδο του πολέμου. Λόγω του δύσβατου της περιοχής στην κατάσβεση δεν μπορούν να μετάσχουν επίγειες δυνάμεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκες του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, ξεκίνησε χθες η δεύτερη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας.

Με νίκες του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, ξεκίνησε χθες η δεύτερη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός αν και δύσκολα τελικά κέρδισε 2-1 τον Αθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, με τους Βυρωνιώτες να είναι τυπικά οι γηπεδούχοι, ενώ ο ΟΦΗ στην ``μάχη`` των Ευρωπαίων, επικράτησε με το ίδιο σκορ του ΠΑΟΚ. Η δεύτερη αγωνιστική θα συνεχιστεί σήμερα με τα παιχνίδια Ξάνθη-Καλαμάτα, Παναθηναϊκός-Απόλλων Αθ., ΑΕΚ-Προοδευτική, Ιωνικός-Παναχαϊκή, Ηρακλής-Βέροια και Εθνικός-Καβάλα, ενώ θα ολοκληρωθεί με την συνάντηση Πανηλειακού-Πανιωνίου, που θα γίνει την Δευτέρα στον Πύργο.

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αρης και το Παλαιό Φάληρο έχουν πάρει μέχρι στιγμής το ``εισιτήριο`` για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αρης και το Παλαιό Φάληρο έχουν πάρει μέχρι στιγμής το ``εισιτήριο`` για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ελλάδος στο ΣΕΦ συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τον Ηρακλή, ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη με ηγέτες του Χόκινς και Καρνισόβας, έφτασαν σε μια σχετικά άνετη νίκη με 62-48. Εξάλλου, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Δάφνη την οποία κέρδισε με 74-54, ο Αρης πέρασε νικηφόρα από την Λάρισα, κερδίζοντας 69-62 την τοπική ομάδα, ενώ το Παλαιό Φάληρο επικράτησε στην έδρα του της Ολύμπιας Λάρισας με 85- 76.

Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρίκι Πιρς από το ΤΑΚ ΑΕΚ

Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρίκι Πιρς από το ΤΑΚ ΑΕΚ, μετά και την χθεσινή άφιξη του Αμερικανού φόργουορντ στην Αθήνα. Ο 38χρονος Πιρς, που αναμένεται τις προσεχείς ώρες να έχει επαφές με την ``κιτρινόμαυρη`` διοίκηση αλλά και τον κόουτς της ``Ενωσης``, σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνιστεί στη χώρα μας, συμπαίκτης με τον Βίκτορ Αλεξάντερ, τον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά γνωρίζει από την πορεία του στο ΝΒΑ.

Ολλανδία και Γιουγκοσλαβία θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν.

Οι εθνικές ομάδες της Ολλανδίας και η Γιουγκοσλαβία θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν. Η γηπεδούχος Ολλανδία στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε 3-0 σετ της Ιταλίας, ενώ η Γιουγκοσλαβία με το ίδιο σκορ της Γαλλίας. Οι δύο ηττημένες των ημιτελικών θα διεκδικήσουν σήμερα την τρίτη θέση, ενώ για την 5η θέση θα αναμετρηθούν Ρωσία και Τσεχία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,75, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 457,21, ελβετικό φράγκο προς 193,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,64, τη λίρα Κύπρου προς 541,64 και την ECU προς 313,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η νέα εξασθένηση των ανέμων και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού, που θα είναι σχεδόν αίθριος, εκτός από το Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 13 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 16 με 33 και στα νησιά 18 με 30 βαθμούς κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 17 μέχρι 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 15 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο, εκτός απο τα δυτικά και βόρεια όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Το πρωί κατα τόπους θα σημειωθούν περιορισμένες ορατότητες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μιρκή πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 14 September 1997 - 13:31:36 UTC