Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πόλεμο σε συντεχνίες και φοροδιαφυγή προαναγγέλει ο Παπαντωνίου.
- Αμετακίνητη η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Πρόθεσή μας ειναι να αλλάξουμε ριζικά την Παιδεία τονίζει ο Αρσένης.
- Ανοδος της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου συζητείται σήμερα στην ΕΕ.
- Κατασχέθηκαν ακόμη 7 αυτοκίνητα μεθυσμένων οδηγών.
- Επίσημη επίσκεψη Σεβαρντνάντζε στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' εθνικής κατηγορίας παρέα με τον Ολυμπιακό,ο Παναθηναϊκός,ο Ιωνικός και ο Ηρακλής.
- Στην Β' Εθνική,η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Δόξα Βύρωνα προηγούνται στην βαθμολογία.
- Χωρις εκπλήξεις η δεύτερη αγωνιστική του β' γύρου στο Κύπελλο Ελλάδος του Μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πόλεμο σε συντεχνίες και φοροδιαφυγή προαναγγέλει ο Παπαντωνίου.

Πληθωρισμός κάτω απο 3% για το επόμενο έτος και 2% για το 1999 είναι ο στόχος της κυβέρνησης,τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου προαναγγέλει πόλεμο στις συντεχνίες και στα συμφέροντα που διαπλέκονται με το δημόσιο τομέα. Χτύπημα της μεγάλης επώνυμης φοροδιαφυγής τους αμέσως επόμενους μήνες με στοιχεία που έχει ήδη συγκεντρώσει, μετοχοποίηση μέχρι το 2000 των κερδοφόρων ΔΕΚΟ, αυξήσεις στους εργαζόμενους, που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό συν την εθνική παραγωγικότητα.

Αμετακίνητη η κυβέρνηση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Αποφασισμένη να προχωρήσει απαρέγκλειτα στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ειναι η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Αύριο το απόγευμα οι αδιόριστοι καθηγητές θα κάνουν συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή. Συνεχίζεται στα πανεπιστήμια η αποχή των καθηγητών, που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, με αίτημα να κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές τους και θα αφορά επίσης τους βοηθούς, λέκτορες και επίκουρους καθηγητές.

Πρόθεσή μας ειναι να αλλάξουμε ριζικά την Παιδεία τονίζει ο Αρσένης.

"Δεν πάμε απλώς να βελτιώσουμε την παιδεία που υπήρχε αλλά να την αλλάξουμε ριζικά", τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, για τις αλλαγές στη Παιδεία. Σύμφωνα με τον κ. Αρσένη, το 2000 θα εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 170.000, στα συμβατικά προγράμματα σπουδών 80.000, στα προγράμματα σπουδών επιλογής 30.000 και στα ανοικτά Πανεπιστήμια 60.000. Επίσης θα ιδρυθούν 70 νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο κ. Αρσένης υπογραμμίζει οτι έχουν εξασφαλιστεί σημαντικότατοι πόροι για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Ανοδος της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "ΚΑΠΑ RESEARCH" για την ΕΞΟΥΣΙΑ. Το 56,6% δηλώνει οτι έχει καλή και μάλλον καλή γνώμη για τον κ. Σημίτη. Πρώτος ειναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος με 62% και ακολουθούν ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής 58,1%, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Τσοβόλας 35,7%, η ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Παπαρήγα με 22,9% και ο Πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ κ. Σαμαράς με 21%. Επίσης 36,6% θεωρεί οτι η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται προς το καλύτερο, ενω το 36,9% πως παραμένει στάσιμη.

Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου συζητείται σήμερα στην ΕΕ.

Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες. Στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνομιλία και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς. Στη κυπριακή πρωτεύουσα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, με αφορμή τις διαβουλεύσεις Μίλερ.

Κατασχέθηκαν ακόμη 7 αυτοκίνητα μεθυσμένων οδηγών.

Βαρύς ηταν ο φόρος αίματος απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 275 τραυματίστηκαν σε 190 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σε όλη τη χώρα. Παράλλήλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα αλκοτέστ σε οδηγούς. Σε 443 ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 29 οδηγοί ήταν σε κατάσταση μέθης και σε επτά από αυτούς κατασχέθηκαν τα αυτοκινητά τους.

Επίσημη επίσκεψη Σεβαρντνάντζε στην Αθήνα.

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί απο σήμερα ο Πρόεδρος της Γεωργίας Ετβαρντ Σεβαρντνάντζε, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα υπογραφεί σύμφωνο φίλιας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ενω θα τιμηθεί και με το Διενές Βραβείο Ωνάση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' εθνικής κατηγορίας παρέα με τον Ολυμπιακό,ο Παναθηναϊκός,ο Ιωνικός και ο Ηρακλής.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας, παρέα με τον Ολυμπιακό, βρέθηκαν Παναθηναϊκός, Ιωνικός και Ηρακλής, οι οποίοι ``ζευγάρωσαν`` τις νίκες τους στους αγώνες της δεύτερης ημέρας του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας που έγιναν χθές.Ο Ιωνικός στη Νεάπολη νίκησε 5-0 την Παναχαϊκή, ο Ηρακλής στο Καυτατζόγλειο 3-0 τη Βέροια και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Απόλλωναν Αθηνών στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ το Σάββατο ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη τον Αθηναϊκό. Δύσκολη νίκη με 2-1 πέτυχε και η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της Προοδευτικής και ακολουθεί με 4 βαθμούς, όσους έχει και η Ξάνθη, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Καλαμάτα, ενώ ο Εθνικός επικράτησε με 2-0 της Καβάλας και σημείωσε την πρώτη του νίκη στην α' εθνική. Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα Πανηλειακού- Πανιωνίου.

Στην Β' Εθνική,η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Δόξα Βύρωνα προηγούνται στην βαθμολογία.

Στην Β' Εθνική, τώρα, η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Δόξα Βύρωνα σημείωσαν τις δεύτερες νίκες τους σε ισάριθμα παιχνίδια και προηγούνται στην βαθμολογία. Η Αναγέννηση νίκησε στην Καρδίτσα τη Νίκη Βόλου με 3-1, ενώ η Δόξα επικράτησε με 2-1 στον Βύρωνα του Παναργειακού. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Εδεσσαϊκός- Πανσερραϊκός 3-1, Ελευσίνα-Εθνικός Αστέρας 1-1, Καστοριά-Λύκοι 1-2, Λεβαδειακός-Λάρισα 2-3 και το Σάββατο: Καλλιθέα- Παναιτωλικός 1-1. Η 2η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τις συναντήσεις Αρης-Τρίκαλα και Καλαμαριά- Δόξα Δράμας.

Χωρις εκπλήξεις η δεύτερη αγωνιστική του β' γύρου στο Κύπελλο Ελλάδος του Μπάσκετ.

Η μεγάλη έκπληξη δεν σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στην δεύτερη αγωνιστική του β' γύρου στο Κύπελλο Ελλάδος του Μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αμαρουσίου με 77-59, ο Ολυμπιακός του Ηρακλή με 62-48, η ΑΕΚ της Δάφνης με 74-54 και ο Αρης στην Λάρισα της τοπικής ομάδας με 69-62, ενώ στην Κρήτη ο Απόλλωνας Πατρών νίκησε με 72-71 το Ηράκλειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,75, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 457,21, ελβετικό φράγκο προς 193,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,64, τη λίρα Κύπρου προς 541,64 και την ECU προς 313,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια,προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 16 εως 32 και στα νησιά απο 18 εως 29 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις θα έχει η Αθήνα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18 εως 31 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 17 εως 28 βαθμούς Κελσίου θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 15 September 1997 - 7:00:13 UTC