Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,21/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυστηρή γλώσσα Σημίτη για τη στάση της Τουρκίας.
- Ελληνική προειδοποίηση στην Αγκυρα για τις απειλές κατά της Κύπρου
- Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Παγώνουν όλοι οι έμμεσοι φόροι και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
- Αντιδράσεις στο Συνασπισμό για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων
- Επεκτείνεται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
- Ολοκληρώνεται το φεστιβάλ της ΚΝΕ.Αρχίζει την Παρασκευή του ΣΥΝ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ηρακλή επι του Εθνικού με 1-0.
- Συνεχίζονται το απόγευμα οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής.
- Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Πανιωνίου - Περιστερίου.
- Παναθηναϊκός και Αρης,δύο, απο τις τέσσερις, ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.
- Την επιστροφή του Ευθύμη Ρετζιά στον ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει ο πρόεδρος του συλλόγου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυστηρή γλώσσα Σημίτη για τη στάση της Τουρκίας.

Κανείς δεν πιστεύει οτι έχει αλλάξει η τουρκική στάση έναντι της Ελλάδας, αλλά καλούμε την Τουρκία να αποδείξει οτι θέλει τη συνεργασία και την ειρήνη,τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης κλείνοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.Αποτελεί, συνέχισε, υποχρέωση της Ελλάδας να αποκαλύπτει αυτή την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας για να ισχυροποιείται η δικιά μας θέση με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών.Νωρίτερα είχε τονίσει οτι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς δίκαιη επίλυση του κυπριακού.

Ελληνική προειδοποίηση στην Αγκυρα για τις απειλές κατά της Κύπρου

Νέα προειδοποίηση στην Αγκυρα οτι η Ελλάδα, στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος, θα σταθεί αρωγός της Κύπρου σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας απηύθυνε στην Αγκυρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.Επίσης σύμφωνα με το "Βήμα",το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε οδηγίες στον πρέσβη μας στην Αγκυρα για διάβημα στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο για τις αλλεπάλληλες απειλές του πρωθυπουργού της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Το Κυπριακό και κυρίως η πώληση πυραύλων απο τη Ρωσία στην Κύπρο αναμένεται να συζητηθούν αυτή την εβδομάδα στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας,στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Ο αμερικανός μεσολαβητής στο Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην ΕΕ.Ο ΟΗΕ εκφράζει αμφιβολίες,κατά πόσο θα αρχίσει ο διάλογος για θέματα ασφάλειας,εάν δεν γίνει η πρώτη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς την ερχόμενη εβδομάδα.

Παγώνουν όλοι οι έμμεσοι φόροι και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Πάγωμα όλων των έμμεσων φόρων,των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και για αυξήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα στα όρια του πληθωρισμού προαναγγέλει σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.Επίσης,αναφέρει οτι η εισοδηματική πολιτική θα κυμανθεί στο ύψος του πληθωρισμού.

Αντιδράσεις στο Συνασπισμό για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων

Μία μέρα μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Κώστας Σημίτης, για ευρύτατες συνεργασίες στις ερχόμενες Νομαρχιακές και Δημοτικές Εκλογές δύο κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού,οι κκ Λαφαζάνης και Κουβέλης με συνεντεύξεις τους στο "Λόγο" και την "Απογευματινή" εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας.

Επεκτείνεται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε 400.000 χαμηλοσυνταξιούχους και σε ηλικίες κάτω των 65 ετών θα επεκταθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης δηλώνει σε συνέντευξή του στο "ΛΟΓΟ" ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας. Ο κ. Πρωτόπαππας τονίζει οτι εκταμιεύονται 70 δισεκατομμύρια δραχμές για την κατάρτιση και απασχόληση των εργαζομένων,ενώ τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκαν περισσότερες απο 48.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ολοκληρώνεται το φεστιβάλ της ΚΝΕ.Αρχίζει την Παρασκευή του ΣΥΝ

Με ομιλία της Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κορυφώνται σήμερα οι τετραήμερες εκδηλώσεις του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.Στις 26 του μηνός αρχίζουν στο Δημοτικό Αλσος στη λεωφόρο Μεσογείων οι τριήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής του Συνασπισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ηρακλή επι του Εθνικού με 1-0.

Σε ... τροχιά επιτυχίας βρίσκεται ο Ηρακλής που σημείωσε χθές την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα αυτή τη φορά επι του Εθνικού με 1-0 και προηγείται στη βαθμολογία με 9 βαθμούς.

Συνεχίζονται το απόγευμα οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής.

Σήμερα θα παιχτεί η ``δεύτερη πράξη`` της 3-ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Καλαμάτα-Πανιώνιος, ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Απόλλων-Πανηλειακός, Προοδευτική-ΟΦΗ, Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός, Βέροια-Ιωνικός και Καβάλα-Αθηναϊκός. Οι αγώνες θ' αρχίσουν στις 5 το απόγευμα, εκτός απο το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ξάνθης, που θα ξεκινήσει στις 7 και θα μεταδοθεί απ' ευθείας απο το ΣΟΥΠΕΡ-ΣΠΟΡΤ.Η 3-η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο,Δευτέρα,με το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Πανιωνίου - Περιστερίου.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Πανιωνίου - Περιστερίου, για την δεύτερη ημέρα του τουρνουά ``Ανδρέας Βαρίκας``, που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ολα ξεκίνησαν στο 4-ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Γκούροβιτς τράβηξε απο τη φανέλα τον Καράγκουτη. Ο παίκτης του Πανιωνίου εκνευρίστηκε απο την ενέργεια του αντιπάλου του και τον χτύπησε. Αμέσως μετά, όμως, προκλήθηκε σύρραξη και άρχισε να ``πέφτει`` άγριο ξύλο μεταξύ παικτών, προπονητών και παραγόντων των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Η τάξη αποκαστάθηκε μετά απο την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ο αγώνας ξανάρχισε ύστερα απο δεκαπέντε λεπτά. Τελικά, ο Πανιώνιος επικράτησε 71-64 και κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Παναθηναϊκός και Αρης,δύο, απο τις τέσσερις, ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης είναι οι δύο, απο τις τέσσερις, ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, το οποίο θα γίνει 31 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ 96-65 τον Μακεδονικό, ενώ ο Αρης επικράτησε στο ``Αλεξάνδρειο`` 78-48 του Παλαιού Φαλήρου. Οι άλλες δύο ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου, θα είναι οι νικήτριες των αγώνων Σπόρτιγκ - Ολυμπιακού και ΑΕΚ - Απόλλωνα Πατρών, οι οποίοι θα διεξαχθούν σήμερα.

Την επιστροφή του Ευθύμη Ρετζιά στον ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Την παραμονή του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, αλλά και την επιστροφή του Ευθύμη Ρετζιά στον ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Αλεξόπουλος, όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,17, γαλλικό φράγκο προς 47,68, λίρα Αγγλίας προς 458,88, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,59, τη λίρα Κύπρου προς 542,39 και την ECU προς 314,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ενίσχυση των βοριάδων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται σήμερα. Ειδικότερα, σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενεις μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 εως 28 και στα νησιά από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.Αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατα τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά. Λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική και η θερμοκασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 21 September 1997 - 14:52:05 UTC