Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποσαφήνιση των τουρκικών θέσεων ζήτησε ο ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος.
- Σήμερα οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς στη Λευκωσία.
- Ακαμπτοι μέχρι στιγμής οι Σκοπιανοί στις συνομιλίες για το ονομα.
- Οι προμήθειες και τα δημόσια έργα σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Τον Οκτώβριο η επιλογή ασθενών για το νέο φάρμακο κατά του καρκίνου.
- Κατατίθεται την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις ΟΤΑ.
- Υπεγράφησαν συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Τσε Σε Κα Μόσχας και του ΠΑΟΚ επί της Κροάσια για την Ευρωλίγκα.
- Κλείνει σήμερα και τυπικά με τις τελευταίες υπογραφές από τις δύο πλευρές η διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ.
- Αρκετές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα που θ' αντιμετωπίσει το Σάββατο στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ,ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποσαφήνιση των τουρκικών θέσεων ζήτησε ο ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος.

Μήνυμα προς την Τουρκία οτι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ θέμα, που αφορά εδαφική διεκδίκηση εις βάρος της, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, που κάλεσε την Αγκυρα να προσδιορίσει ακριβώς τις διεκδικήσεις της. Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Πάγκαλου για τις προχθεσινές δηλώσεις του. Σήμερα ο κ. Πάγκαλος, όπως και ο Τουρκος ομόλογός του, θα μιλήσουν στη ΓΣ του ΟΗΕ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε διεθνή ταραξία.

Σήμερα οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς στη Λευκωσία.

Αρχίζουν σήμερα στη Λευκωσία οι συνομιλίες Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς, που θα ασχοληθούν με θέματα ασφαλείας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ειχε χθες συνομιλίες με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε "την πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την αναζήτηση εξεύρεσης λύσης" στο Κυπριακό, ενω για το κείμενο του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου για τους πυραύλους S-300 ειπε οτι περιλαμβάνει απόψεις γνωστές στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει πολλαπλά στο παρελθόν.

Ακαμπτοι μέχρι στιγμής οι Σκοπιανοί στις συνομιλίες για το ονομα.

Δεν έχει επιδειχθεί μέχρι στιγμής κανενός είδους ευλυγισία από πλευράς ΠΓΔΜ στις συνομιλίες για επίλυση του θέματος του ονόματος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος από τη Νέα Υόρκη όπου μετέχει στη Γ.Σ. του ΟΗΕ. Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι αντίθετα η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη διάθεση συνεννόησης. Ο κ. Παγκαλος εξέφρασε την ελπίδα, ότι "η παρουσία του Κίρο Γκλιγκόροφ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα δώσει στον απεσταλμένο του την δυνατότητα να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις.

Οι προμήθειες και τα δημόσια έργα σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα ασχοληθεί με το θεσμικό πλαίσιο των κρατικών προμηθειών και των δημοσίων έργων, καθώς και με θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Τον Οκτώβριο η επιλογή ασθενών για το νέο φάρμακο κατά του καρκίνου.

Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής των 100 Ελληνίδων ασθενών, που θα συμμετάσχουν στην πειραματική μελέτη χορήγησης του επαναστατικού εμβολίου, κατά του καρκίνου του μαστού, που ανακάλυψε η ελληνοαυστραλέζα ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Κατατίθεται την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις ΟΤΑ.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αναγκαστικές συνενώσεις των ΟΤΑ, από το οποίο θα προκύψουν συνολικά περίπου 900 νέοι δήμοι και κοινότητες. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένουν ορισμένες μικροτροποποιήσεις.

Υπεγράφησαν συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας.

Τρία πρωτόκολλα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, υπέγραψαν οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών, κ.κ. Τσοχατζόπουλος και Μπρόκαϊ. Η πρώτη συμφωνία αφορά στη νομιμοποίηση της παραμονής της ελληνικής δύναμης στην Αλβανία για την ανασυγκρότηση του στρατού της γειτονικής χώρας. Η δεύτερη την κάλυψη αναγκών των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων απο την ελληνική αμυντική βιομηχανία και η τρίτη περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και την ανασυγκρότηση του αλβανικού στρατού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Τσε Σε Κα Μόσχας και του ΠΑΟΚ επί της Κροάσια για την Ευρωλίγκα.

Τον δρόμο που χάραξε την Τετάρτη η ΑΕΚ, ακολούθησαν χθες τόσο ο ΠΑΟΚ όσο ο Ολυμπιακός, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες τους στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ (Δ' Ομιλος) πέτυχε και δεύτερη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί της Κροάσια στο Σπλιτ με 76-74, ενώ ο Ολυμπιακός (Α' Ομιλος) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε αγώνα επίσης της δεύτερης ημέρας, επικράτησε 86-74 της ρωσικής ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτσι οδηγούν τις κούρσες στους ομίλους τους.

Κλείνει σήμερα και τυπικά με τις τελευταίες υπογραφές από τις δύο πλευρές η διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το ``σήριαλ`` τελειώνει πια. Μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η πολύκροτη διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ENIC, έναντι 4 δισεκατομμυρίων δραχμών (2,7 δις οι μετοχές και 1,3 τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ), αλλά πρέπει να ``πέσουν`` και οι τελευταίες υπογραφές απο τις δύο πλευρές, για να τελειώσει και τυπικά πλέον τ' όλο θέμα. Οι εκπρόσωποι της ENIC και του SόΕ,εβρίσκοντο μέχρι τις πρωινές ώρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες.Οπως τόνισε στις μία μετά τα μεσάνυχτα ο πρώηνιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, πρόκειται να εκδοθεί ανακοίνωση για το θέμα αυτό, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα που θ' αντιμετωπίσει το Σάββατο στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ,ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα που θ' αντιμετωπίσει το Σάββατο στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ ο Ανδρέας Νινιάδης υποφέρει από τράβηγμα στον δικέφαλο και οι πιθανότητες να παίξει είναι "μοιρασμένες".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 460,30, ελβετικό φράγκο προς 194,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,40, τη λίρα Κύπρου προς 543,67 και την ECU προς 314,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, θα έχουν σήμερα οι περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ενδέχεται να βρέξει στα νοτιοδυτικά. Μετά το μεσημέρι όμως, θα υπάρξει σταδιακή βελτιώση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος από την αρχή της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως πολύ ισχυροί στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 έως 23 και στα νησιά από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιές θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αθήνα μέτριοι έως πολύ ισχυροί και στη Θεσσαλονίκη μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 15 έως 19 βαθμους Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 26 September 1997 - 7:00:17 UTC