Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη τον Πατριάρχη.
- Ομαδική απόδραση αλλοδαπών απο το αστυνομικό τμήμα Κολωνού.
- Δύο χιλιάδες διορισμοί στο δημόσιο με γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό.
- Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για συνενώσεις των ΟΤΑ.
- Νέες δηλώσεις Πάγκαλου για την πολιτική της Αγκυρας.
- Εντονη η ελληνική αντίδραση στο δημοσίευμα του "Ομπζέρβερ" .
- Χωριστές συναντήσεις του Φεϊσέλ με Κληρίδη και Ντενκτάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναϊκός και Ιωνικός στη πρώτη θέση του πίνακα της Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.
- Ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-78 του Απόλλωνα Πατρών για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη τον Πατριάρχη.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη υποδέχθηκε χθες η Θεσσαλονίκη τον Οικουμενικο Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του θα επισκεφθεί και την Ξάνθη, ενω θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και υπουργούς. Χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ενω σήμερα θα έχει διαδοχικές επαφές με τους υπουργούς κ.κ. Τσοχατζόπουλο, Αρσένη, Παπανδρέου, Βενιζέλο και Πετσάλνικο.

Ομαδική απόδραση αλλοδαπών απο το αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Δεκαπέντε αλλοδαποί απέδρασαν ομαδικά στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα απο το αστυνομικό τμήμα Κολωνού. Οι αλλοδαποί, κυρίως Ρουμάνοι και Αλβανοί, επρόκειτο να απελαθούν τις προσεχείς ημέρες.

Δύο χιλιάδες διορισμοί στο δημόσιο με γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό.

Την πρόσληψη 2000 ατόμων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, με τον ετήσιο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του 1997, επανέλαβε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Σταύρος Μπένος. Η σχετικές λεπτομέρειες του διαγωνισμού αναμένεται ν' ανακοινωθούν εντός των επομένωνν ημερών.

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για συνενώσεις των ΟΤΑ.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, στην κοινή σύνοδο της Κ.Ο και της Κ.Ε, του κόματός του προειδοποίησε ότι όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. θα τροποποιήσει το νομοθετικό καθεστώς. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δεχθεί τροποποιήσεις που θα υποβληθούν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικούΝομοσχεδίου.

Νέες δηλώσεις Πάγκαλου για την πολιτική της Αγκυρας.

Η επιθετική πολιτική της Αγκυρας θυμίζει την πολιτική της χιτλερικής Γερμανίας στο μεσοπόλεμο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Καθημερινή", Ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι η στάση αυτή της Τουρκίας εξελίσσεται πλέον όχι ως σύγκρουση Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά ως σύγκρουση της Τουρκίας με τη διεθνή κοινότητα. Ο Τούρκος ομόλογός του, Ισμαίλ Τζεμ, επανέλαβε τη θέση της Αγκυρας για συζήτηση εφόλης της υλής για το Αιγαίο.

Εντονη η ελληνική αντίδραση στο δημοσίευμα του "Ομπζέρβερ" .

Αμεση ηταν η αντίδραση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Ομπζέρβερ, στο οποίο εμπλέκονται αντάρτες του Εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν, ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και η 17Ν. Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε αναληθή, ανυπόστατα και κατασκευασμένα όσα περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, ενω ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε λόγο για σκοπιμότητες.

Χωριστές συναντήσεις του Φεϊσέλ με Κληρίδη και Ντενκτάς.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, Γουστάβ Φεϊσέλ, αναμένεται να έχει σήμερα στη Λευκωσία, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Σε δηλώσεις του ο κ. Φεϋσέλ είπε ότι στόχος των συναντήσεων θα είναι η επίτευξη κοινής δήλωσης και θα ακολουθήσει μια νέα κοινή συνάντηση. Η συνάντηση αυτή, πρόσθεσε, θα γίνει πριν από την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε ο Πρόεδρος Κληρίδης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και Ιωνικός στη πρώτη θέση του πίνακα της Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ιωνικός παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, μετά την 4η ημέρα της διοργάνωσης. Οι ``πράσινοι`` στο ΟΑΚΑ επικράτησαν 2-0 της Βέροιας, ενώ ο Ιωνικός 1-0 στη Νεάπολη του Εθνικού. Την τρίτη θέση μοιράζονται ΑΕΚ και Ηρακλής, με τους ``κιτρινόμαυρους`` να πετυχαίνουν νίκη 1-0 επί της Καβάλας στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον ``γηραιό`` να αποσπά ``λευκή`` ισοπαλία στο Βύρωνα από τον Αθηναϊκό, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος το Σάββατο σημείωσε μεγάλη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 3-2. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Ξάνθη-Προοδευτική 4-0, Παναθηναϊκός-Βέροια 2-0, ΑΕΚ-Καβάλα 1- 0, Ιωνικός-Εθνικός 1-0, Αθηναϊκός-Ηρακλής 0-0, Πανιώνιος-Απόλλων 1-3, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 2-3 και ΠΑΟΚ-Καλαμάτα 4-0. Η 4η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα με το πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Παναχαϊκή. .

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-78 του Απόλλωνα Πατρών για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-78 του Απόλλωνα Πατρών, σε αγώνα που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έριξε την αυλαία της πρώτης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Στους "ερυθρόλευκους",μετά το τέλος της συνάντησης απονεμήθηκε το κύπελλο από την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1.Στους υπόλοιπους αγώνες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 83-59, Περιστέρι-Ηράκλειο 78-59, ΠΑΟΚ-Σπόρτιγκ 94-49, Παπάγου-ΑΕΚ 52-70, Λάρισα-Αρης 62-90 και Πανιώνιος-Δάφνη 76-66.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 281,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 453,40, ελβετικό φράγκο προς 194,64, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,45, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 233,61, λίρα Κύπρου προς 541,90 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 314,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 ως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 27 και στα νησιά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 15 ως 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 29 September 1997 - 7:00:19 UTC