Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατέπεσε και άλλο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Η εισοδηματική και φορολογική πολιτική σε σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό.
- Στο μικροσκόπιο όλες οι αναπηρικές συντάξεις που έχουν εκδοθεί.
- Στα 300 δισ. υπολογίζεται για φέτος η εισφοροδιαφυγή.
- Απεργούν οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
- Θέματα ασφάλειας και δομής του ΝΑΤΟ συζήτησαν Σημίτης- Τσοχατζόπουλος.
- Συνομιλίες Πάγκαλου-Γκρόσμαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- ΟΦΗ και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο για το κύπελλο Ουέφα. - Διπλή επιτυχία και στο ευρωκύπελλο του μπάσκετ, αφού Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Πάτρας, σημείωσαν ισάριθμες νίκες.
- Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στη Νορβηγική Ρόζενμποργκ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσαμπιονς Λίγκ.
- Αύριο ο αγώνας της ΑΕΚ στη Λετονία,με την Ντίναμπουργκ για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατέπεσε και άλλο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εξακολουθεί να αγνοείται ο υποσμηναγός, Δημήτρης Στρατάκιας, χειριστής του "Μιράζ 2000" της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε χθες βόρεια της Σκύρου. Το αεροσκάφος εκτελούσε νυχτερινή άσκηση αναχαίτισης.

Η εισοδηματική και φορολογική πολιτική σε σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό.

Η εισοδηματική και φορολογική πολιτική για το επόμενο έτος και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, ειναι το αντικείμενο της σημερινής υπο τον Πρωθυπουργό σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Χθες στον κ. Σημίτη παραδόθηκε το πόρισμα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

Στο μικροσκόπιο όλες οι αναπηρικές συντάξεις που έχουν εκδοθεί.

Επανεξετάζονται όλες οι περιπτώσεις αναπηρικών συντάξεων, που έχουν εκδοθεί από τις υγειονομικές επιτροπές για ισόβια ή προσωρινή κάρτα αναπηρίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Στα 300 δισ. υπολογίζεται για φέτος η εισφοροδιαφυγή.

Στα 300 δισ. δρχ. υπολογίζεται για το 1997 η εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία. Οπως δήλωσε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου, ο διοικητής του ΙΚΑ, Γρηγόρης Σολωμός, από αυτά τα 50 δις είναι από την κατασκευή αυθαιρέτων.

Απεργούν οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τρίωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει απο τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Απο σήμερα και για ενα μήνα θα απέχουν απο τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών.

Θέματα ασφάλειας και δομής του ΝΑΤΟ συζήτησαν Σημίτης- Τσοχατζόπουλος.

Τα θέματα γενικότερης ασφάλειας στην περιοχή και η μελλοντική δομή του ΝΑΤΟ, όπως τα Στρατηγεία, που θα συζητηθούν στην σημερινή άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Συμμαχίας στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, καθώς και για την επικείμενη Συνάντηση των υπουργών Αμυνας των Βαλκανίων στη Σόφια στις 3 και 4 Οκτωβρίου απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Συνομιλίες Πάγκαλου-Γκρόσμαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα έχει συνομιλίες το απόγευμα με τον Αμερικανό βοηθό υπουργο Εξωτερικών αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μακ Γκρόσμαν, που πραγματοποιεί περιοδεία σε Αθήνα, Αγκυρα και Λευκωσία. Ο κ. Γκρόσμαν φέρεται αποφασισμένος να πείσει Αθήνα και Αγκυρα για την αναγκαιότητα της συνάντησης Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη τον επόμενο μήνα, στο περιθώριο της διαβαλκανικής διάσκεψης κορυφής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΦΗ και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο για το κύπελλο Ουέφα.

Δύο στα δύο για τις ομάδες μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο ΠΑΟΚ, αποκλείοντας από τη διοργάνωση παραδοσιακά ισχυρούς αντιπάλους με μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Την αρχή έκανε ο ΟΦΗ που έχασε στη Βουδαπέστη από την Φερεντσβάρος με 2-1, αλλά προκρίθηκε αφού είχε νικήσει στο Ηράκλειο με 3-0, ενώ λίγο αργότερα στο θρυλικό Χάιμπουρι του Λονδίνου ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Αρσεναλ και βρέθηκε στα ουράνια, αφού είχε κερδίσει την διάσημή αντίπαλό του με 1-0 στην Τούμπα.

Διπλή επιτυχία και στο ευρωκύπελλο του μπάσκετ, αφού Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Πάτρας, σημείωσαν ισάριθμες νίκες.

Διπλή επιτυχία είχαμε όμως και στο ευρωκύπελλο του μπάσκετ, αφού οι δύο εκπρόσωποί μας Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Πάτρας, σημείωσαν ισάριθμες νίκες. Η ομάδα του Απόλλωνα Πατρών σημείωσε την δεύτερη νίκη της σε τρείς αγώνες στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης, αφού επικράτησε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με 90-68 της Κροατικής Ζρίνιεβατς. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έκανε περίπατο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ρωσική Σαρατόφ γισα τον 8-ο όμιλο, αφού την συνέτριψε με 97-57 και έφθασε τις τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στη Νορβηγική Ρόζενμποργκ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσαμπιονς Λίγκ.

Ο Ολυμπιακός παίρνει σήμερα την σκυτάλη για την Ευρωπαική του π ροοπτική κόντρα στη Νορβηγική Ρόζενμποργκ στο Τρόντχαιμ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσαμπιονς Λίγκ.

Αύριο ο αγώνας της ΑΕΚ στη Λετονία,με την Ντίναμπουργκ για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ άλλαξε πρόσφατα...χέρια, δεν εμπόδισε τον Μιχάλη Τροχανά να τεθεί επικεφαλής της αποστολής της "Ενωσης" η οποία βρίσκεται ήδη στη Λετονία, όπου αύριο Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Ντίναμπουργκ στον επαναληπτικό αγώνα για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,41, γαλλικό φράγκο προς 47,76, λίρα Αγγλίας προς 457,01, ελβετικό φράγκο προς 195,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,64, τη λίρα Κύπρου προς 542,41 και την ECU προς 314,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις στα βοριοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 έως 28 και στα νησιά από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα με αραιές νεφώσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 28 και στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 1 October 1997 - 7:00:19 UTC