Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμερικανική δυσφορία για γραφεία κουρδικών οργανώσεων στην Αθήνα.
- Κουρδικές οργανώσεις έχουν έδρα σε πολλές χώρες απαντά η κυβέρνηση.
- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Σε συγκυριακούς λόγους η πτώση του "Μιράζ 2000" σύμφωνα με το ΥΕΘ.
- Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
- Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
- Παρατάθηκαν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους 16 του κυπέλου κυπελούχων. - Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια για τον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Ολυμπιακός,νικώντας τη Λιμόζ με 69-57.
- Κανονικά θα γίνουν οι αγώνες το Σαββατοκύριακο,αφού ΕΠΑΕ και ΠΣΑΠ συμφώνησαν στα αιτήματα των ποδοσφαιριστών.
- Το μεγάλο σοκ της συντριβής από την Ρόζενμποργκ προσπαθεί να αποβάλει από την ομάδα του Ολυμπιακού,ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμερικανική δυσφορία για γραφεία κουρδικών οργανώσεων στην Αθήνα.

Τη δράση της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, της τουρκικής Ντεβ Σολ και της 17 Νοέμβρη, εξίσωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μαρκ Γκρόσμαν, που επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε συνομιλίες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της τρομοκρατίας. Στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε τη δυσφορία των ΗΠΑ για τη λειτουργία γραφείων αντικαθεστωτικών κουρδικών οργανώσεων στην Αθήνα.

Κουρδικές οργανώσεις έχουν έδρα σε πολλές χώρες απαντά η κυβέρνηση.

Εύλογο χαρακτήρισε η ελληνική κυβέρνηση το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και την ευαισθησία τους για θέματα τρομοκρατίας, καθώς - όπως υπενθύμισε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας - έχουν πληγεί και οι ίδιες πρόσφατα στην Οκλαχόμα. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε οτι οι κουρδικές οργανώσεις έχουν την έδρα τους σε πολλές χώρες και μάλιστα υπο μορφή κοινοβουλίου και δεν μπορουν να αποτελούν στοιχεία πολιτικής εκμετάλλευσης. Τις αμερικανικές θέσεις αποδοκίμασαν οι Πρόεδροι του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το οποίο θα ασχοληθεί με θέματα ΜΜΕ και Δημόσιας Τάξης.

Σε συγκυριακούς λόγους η πτώση του "Μιράζ 2000" σύμφωνα με το ΥΕΘ.

Σε συγκυριακούς λόγους αποδίδει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, την πρόσφατη πτώση του "Μιράζ 2000" και τον θάνατο του υποσμηναγού, Δημήτρη Στρατάκια, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σκύρο. Ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε οτι ο επι μακρόν χρόνον δείκτης ασφαλείας των πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας κινείται στο ίδιο επίπεδο, στο οποίο κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών πολεμικών αεροποριών.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα με τελευταίο σταθμό την Ξάνθη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Στη διάρκεια εκδήλωσης ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία της ενότητας Χριστιανών και Μουσουλμάνων της περιοχής, εκφράζοντας την ευχή "να υπάρχει πάντοτε εις το μέλλον η ενότης όλων των κατοίκων αυτής".

Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος Κληρίδης, όπου θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταστήσει σαφές πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου θα ολοκληρωθεί και οι πύραυλοι S-300 θα εγκατασταθούν, εκτός εαν επιτευχθεί συμφωνία για αποστρατικοποίηση ή υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, η οποία να οδηγεί σε λύση.

Παρατάθηκαν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ .

Παρατάθηκε μέχρι τις 9 του μηνός η προθεσμία εγγραφής των νεοεισερχόμενων φοιτητών και σπουδαστών, εξαιτίας των προβλημάτων, που παρατηρήθηκαν από την απεργία του διοικητικού προσωπικού σε ορισμένες σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους 16 του κυπέλου κυπελούχων.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους ''16'' του κυπέλλου κυπελλούχων, αφού στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στην Ρίγα της Λετονίας, για τον πρώτο γύρο, επικράτησε της Ντίναμπουργκ με 4-2. Ετσι, η ΑΕΚ θα μπει στον όμιλο των ''ισχυρών'', αφού αποκλείσθηκε η Μποαβίστα.

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια για τον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Ολυμπιακός,νικώντας τη Λιμόζ με 69-57.

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια για τον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός, αφού σε αγώνα που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 5.500 περίπου θεατών, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, επικράτησαν της Λιμόζ με 69-57.

Κανονικά θα γίνουν οι αγώνες το Σαββατοκύριακο,αφού ΕΠΑΕ και ΠΣΑΠ συμφώνησαν στα αιτήματα των ποδοσφαιριστών.

Κανονικά στη σέντρα θα είναι οι ποδοσφαιριστές το Σαββατοκύριακο, εκτός κάποιου απροόπτου, αφού ΕΠΑΕ και ΠΣΑΠ συμφώνησαν στα τρία από τα τέσσερα αιτήματα των ποδοσφαιριστών. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα όσα είχαν συμφωνήσει αρχικά οι Στέλιος Σφακιανάκης και Αντώνης Αντωνιάδης είναι ότι το αντάλλαγμα θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις.

Το μεγάλο σοκ της συντριβής από την Ρόζενμποργκ προσπαθεί να αποβάλει από την ομάδα του Ολυμπιακού,ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Το μεγάλο σοκ που όπως είναι φυσικό προκάλεσε στους παίκτες του, αλλά και τον ίδιο, η συντριβή από την Ρόζενμποργκ προσπαθεί να αποβάλει από το ``στρατόπεδο`` της ομάδας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι συνεργάτες του. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Μπάγεβιτς η ήττα από την Ρόζενμποργκ στοίχισε πάρα πολύ στους ποδοσφαιριστές του, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει κατ' αρχήν του αγώνα με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,34, γαλλικό φράγκο προς 47,72, λίρα Αγγλίας προς 458,37, ελβετικό φράγκο προς 194,98, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,37, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,38 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 έως 28 και στα νησιά από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.Αρχικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 28 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 3 October 1997 - 7:00:13 UTC