Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μετά τον ΟΤΕ και η ΔΕΠ παίρνει το δρόμο του Χρηματιστηρίου. Θα διατεθεί το 10-20% των μετοχών της.
- Ικανοποίηση στην Αθήνα από τη στροφή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με την τρομοκρατία.
- Παράταση της αποχής και την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό σε πολλές σχολές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Πάνω από 15.000 οι άστεγοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αστέγων.
- Ανελκύθηκε το Μιράζ-2000, που έπεσε στη Σκύρο. Δεν υπήρξε μηχανική βλάβη διαπιστώνεται από το μαύρο κουτί.
- Το Δεκέμβριο θα εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο τα 54 χρυσά αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους δύο αρχαιοκάπηλους.
- Παρ'ολίγο τραγωδία στο λιμάνι της Σάμου. Βυθίστηκε ξαφνικά ρυμουλκό που έσπευσε να βοηθήσει δύο επιβατικά πλοία.
- Τάξη στο χάος που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ υποσχέθηκε να βάλει η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετά τον ΟΤΕ και η ΔΕΠ παίρνει το δρόμο του Χρηματιστηρίου. Θα διατεθεί το 10-20% των μετοχών της.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την εξέλιξη του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο, ο οποίος για πρώτη φορά, έσπασε το φράγμα του 5% και κυμάνθηκε στο 4,9% έναντι 5,6% τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, αν και το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει η σχετική επεξεργασία. Στο μεταξύ, το δρόμο του χρηματιστηρίου θα πάρει και η ΔΕΠ, με διάθεση του 10-20% των μετοχών της, σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ικανοποίηση στην Αθήνα από τη στροφή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με την τρομοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιλέξει τον κατάλληλο τόπο, τρόπο και χρόνο για να αντιδράσει στο δημοσιεύμα της εφημερίδας "Ομπζέρβερ", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση φάνηκε ικανοποιημένη από τη διορθωτική δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν και δήλωσε ότι θα ζητήσει αποσαφήνιση για τις απαράδεκτες απόψεις κατά της Ελλάδος που εκφράζουν αμερικανοί αξιωματούχοι, σε συναντήσεις τους με διεθνείς παράγοντες.

Παράταση της αποχής και την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό σε πολλές σχολές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράταση της αποχής και την επομένη εβδομάδα, αποφάσισε το διοικητικό προσωπικό σε πολλές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα προβλήματα στις εγγραφές των επιτυχόντων στις φετινές γενικές εξετάσεις. Οι καθηγητές των ΑΕΙ συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν τις κινητοποίησεις τους, ενώ οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πάνω από 15.000 οι άστεγοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αστέγων.

Περίπου 15.000 άστεγοι ζούν στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού παρατηρητηρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τους άστεγους. Ως κυριότερες αιτίες για το φαινόμενο των αστέγων, αναφέρονται η ανεργία, η ουσιαστική έλλειψη κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, τα ναρκωτικά και η μετανάστευση.

Ανελκύθηκε το Μιράζ-2000, που έπεσε στη Σκύρο. Δεν υπήρξε μηχανική βλάβη διαπιστώνεται από το μαύρο κουτί.

Ανελκύθηκε το Μιράζ-2000 που είχε πέσει ανοιχτά της Σκύρου, οδηγώντας στο θάνατο τον χειριστή του Δημήτρη Στρατάκια. Το Μιράζ θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στην Τανάγρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να επισκευασθεί. Στο μεταξύ, το μαύρο κουτί έδειξε πως το αεροσκάφος δεν παρουσίασε καμία απολύτως μηχανική βλάβη και η πτώση του αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος.

Το Δεκέμβριο θα εκτεθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο τα 54 χρυσά αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους δύο αρχαιοκάπηλους.

Το Δεκέμβριο θα κάνουν την εμφανισή τους στις προθήκες του αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, τα 54 χρυσά κοσμήματα, της Νεολιθικής περιόδου, που βρέθηκαν στα χέρια των δύο αρχαιοκαπήλων, οι οποίοι ήδη προφυλακίσθηκαν.Ο ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας θησαυρός παραδόθηκε από την αστυνομία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Παρ'ολίγο τραγωδία στο λιμάνι της Σάμου. Βυθίστηκε ξαφνικά ρυμουλκό που έσπευσε να βοηθήσει δύο επιβατικά πλοία.

Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Σάμου, όταν το ρυμουλκό ΧΡΗΣΤΟΣ 3, που είχε σπεύσει να βοηθήσει τα πλοία ΝΤΑΛΙΑΝΑ και ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΒΕΡΓΙΝΑ, που είχαν μπλεχτεί οι αγκυρές τους, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά, εξαιτίας κάποιου κακού χειρισμού. Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες σ'αυτό, κατάφεραν να βγούν σώοι και να μεταφερθουν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο στη Σάμο.

Τάξη στο χάος που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ υποσχέθηκε να βάλει η κυβέρνηση.

Τάξη στο χάος που επικρατεί στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθείται, θα δοθούν άδειες λειτουργείας σε 111 σταθμούς, από τους 250 που λειτουργούν σήμερα σε περιφερειακό επίπεδο και μόνο έξι άδειες λειτουργίας Πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης θα αναβαθμιστεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο σεβασμό και την προστασία της προσωπικότητας των πολιτών, των ανηλίκων και του ιδιωτικού βίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν τα αντίπαλα συγκροτήματα που θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες μας στον επόμενο γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μετά τη σημερινή κλήρωση στη Γενεύη. Η ΑΕΚ, που στάθηκε πιο τυχερή απ' τις ομάδες μας, θα αντιμετωπίσει την αυστριακή Στουρμ Γκρατς, η οποία διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος της χώρας της. Στη Στουρμ Γκρατς, που δεν ανήκει στις ιστορικές ομάδες της Αυστρίας, προπονητής είναι ένας παλιός γνώριμος στους Ελληνες φιλάθλους, ο Ιβιτσα Οσιμ, ο οποίος ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια. Το πρώτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός αγώνας στις 6 Νοεμβρίου στο Γκρατς.

Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ οι ομάδες μας στάθηκαν άτυχες, καθώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ισχυρή Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου Πάντιτς και ο ΟΦΗ την γαλλική Οσέρ, μία πολύ δυνατή ομάδα που παίζει σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν 21 Οκτωβρίου σε Μαδρίτη και Οσέρ, ενώ οι ρεβάνς 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Διαστάσεις παίρνει το επεισόδιο που διαδραματίσθηκε χθες τα ξημερώματα στο ανατολικό αεροδρόμιο με πρωταγωνιστή τον προπονητή του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς και υπάλληλο εταιρίας Μανώλη Κυριακάκη, καθώς ο τελευταίος υπέβαλε μήνυση στον προπονητή για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οπως είναι γνωστό, ο Μυριανάκης ειρωνεύτηκε τους παίχτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού για την προχθεσινή συντριβή από τη Ρόζεμπουργκ, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και οι δύο άνδρες να συμπλακούν - σύμφωνα με το μηνυτή να δεχθεί επίθεση από τον Μπάγιεβιτς. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μπάγιεβιτς θα προσπαθήσει να αλλάξει το βαρύ κλίμα στην ομάδα του, ενώ πιθανότατα θα κάνει και αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του χρησιμοποιώντας το "ξεχασμένο" Καραπιάλη και τον Οφορίκουε από την αρχή.

Με την εξοντωτική ποινή των 16 αγωνιστικών ημερών αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους τιμωρήθηκε ο παίκτης του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, γιατί στον επεισοδιακό αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, χτύπησε το διαιτητή Σάββα Χατζησταυρίδη.

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ τον αγώνα της Κυριακής στο στάδιο Καραϊσκάκη, με τον Εθνικό. Ο προπονητής των πρασίνων χαρακτήρισε δύσκολο κι επικίνδυνο τον αντίπαλο αλλά όπως υποστήριξε η ομάδα του έχει τις λύσεις ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αναμένεται να επανέλθουν οι Κολιτσιδάκης, Κωνσταντινίδης, ενώ θα απουσιάσουν οι Καπουράνης, Γκούμας και Σαραβάκος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 457,03, ελβετικό φράγκο προς 195,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,16, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,18 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε δυναμικά η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή υποχώρηση των τιμών των μετοχών. Ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ κλείνοντας στις 1779,35 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο 1,93%. Η σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού το Σεπτέμβριο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την χρηματιστηριακή αγορά. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε για μια ακόμη συνεδρίαση σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 29,9 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός, καθώς οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα περιορισθούν στα ανατολικά και νότια, ενώ σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 25 και στο Αιγαίο 17 με 26 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα βροχής το πρωί, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 24 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, έως πολύ ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία από 15 μέχρι 20 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 3 October 1997 - 19:00:15 UTC