Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- "Φωτιές" ανάβουν οι ρωσικοί πύραυλοι - Εκτάκτως στην Αγκυρα ο Χόλμπρουκ
- Κι άλλος "Καποδίστριας" από τον Αλέκο Παπαδόπουλο
- Ασφάλιση α λα ΗΠΑ προτείνει η έκθεση Σπράου
- Σουφλιάς : Κι όμως είμαι ακόμα εδώ
- Σημίτης : Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία θα συνεχιστεί
- "Απρόκλητη έργω εξύβρισις" το χαστούκι στη Δήμητρα Λιάνη
- Καταζητούνται Αλβανοί για το φόνο του στρατιώτη
- Εγκλωβισμένος για άλλες τέσσερις ημέρες ο μετροπόντικας
- Μπάζα με λαθραία τσιγάρα από τα Σκόπια

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Λευκή και φαρμακερή η ισοπαλία με τη Δανία - Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στην καλαθοσφαίριση

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

"Φωτιές" ανάβουν οι ρωσικοί πύραυλοι - Εκτάκτως στην Αγκυρα ο Χόλμπρουκ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αγκυρα πραγματοποιεί απο σήμερα ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για το Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η Αγκυρα εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για τις δηλώσεις της Ρωσίας, ότι θα θεωρούσε ως αιτία πολέμου τυχόν επίθεση της Τουρκίας εναντίον του πλοίου που θα μετέφερε τους πυραύλους S-300 στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, χαρακτήρισε πολύ σωστή τη στάση της Ρωσίας, ενώ κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί.

Κι άλλος "Καποδίστριας" από τον Αλέκο Παπαδόπουλο

Σημαντικές αλλαγές στον τομέα της διοικητικής δομής της χώρας θα επέλθουν με το σχέδιο "Καποδίστριας 2", όπως προκύπτει από συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών, Αλέκου Παπαδόπουλου στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας όλων των διοικητικών φορέων στις Μητροπολιτικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι οι διοικητικές περιφέρειες θα μειωθούν απο 13 σε 10, ενώ θα επανοριοθετηθούν τα όρια των νομών. Στις βουλευτικές εκλογές οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν το Σάββατο στους τόπους διαμονής τους.

Ασφάλιση α λα ΗΠΑ προτείνει η έκθεση Σπράου

Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δρομολογούνται με βάση την έκθεση Σπράου, η οποία ανακοινώνεται αύριο. Οπως υποστηρίζει η "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", το μοντέλο αυτό έχει πολλές ομοιότητες με το σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και πολλών χωρών της Ευρώπης. Το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται απο το ύψος των εισφορών του ασφαλισμένου και απο την απόδοση που θα επιτυγχάνουν τα ταμεία.

Σουφλιάς : Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

Τις ανησυχίες του για τη Νέα Δημοκρατία εκφράζει ο Γιώργος Σουφλιάς σε μία εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στον "ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Χαρακτηρίζει τις επόμενες εκλογές ζήτημα επιβίωσης και δηλώνει ότι δεν έχει παραιτηθεί από τις φιλοδοξίες του, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ούτε θα υπονομεύσει, ούτε θα συμμετάσχει σε ζυμώσεις. Επισημαίνει ότι στο κόμμα γίνεται πόλεμος μεταξύ δύο οικογενειών και δεν προχωρά το σχήμα με τους τομεάρχες.

Σημίτης : Η μεταρρύθμιση στην Παιδεία θα συνεχιστεί

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δήλωσε ότι για να υπάρξει δυνατή Παιδεία, πρέπει τα προβλήματα να ειδωθούν και να συζητηθούν απ'όλες τις πλευρές. Μιλώντας μετά την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, ο κ. Σημίτης είπε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που γίνεται τώρα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να έχουμε σύγχρονη και ισχυρή κοινωνία χωρίς δυνατή Παιδεία. Ικανοποιημένος απο την Συνδιάσκεψη και το κλίμα που επικράτησε εμφανίστηκε και ο Γεράσιμος Αρσένης, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Τσούλιας τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ο απαραίτητος διάλογος.

"Απρόκλητη έργω εξύβρισις" το χαστούκι στη Δήμητρα Λιάνη

Ποινική δίωξη για "απρόκλητη έργω εξύβριση", άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της Αναστασίας Αθήνη, που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, ενώ η δεύτερη υπέγραφε το βιβλίο της σε ειδική εκδήλωση. Η διενέργεια της προανάκρισης ανατέθηκε στην Ασφάλεια Αττικής. Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι η ενέργειά της αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς τη Δικαιοσύνη.

Καταζητούνται Αλβανοί για το φόνο του στρατιώτη

Συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη συμμορίας ενόπλων Αλβανών, οι οποίοι καταζητούνται για το φόνο του στρατιώτη Κωνσταντίνου Γίδαρη, 21 χρονών, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, ενώ βρισκόταν μαζί με τη φίλη του σε ΙΧ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί πλησίασαν το αυτοκίνητο και όταν ο οδηγός τους αντιλήφθηκε και έκανε όπισθεν για να ξεφύγει, αυτοί άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ.

Εγκλωβισμένος για άλλες τέσσερις ημέρες ο μετροπόντικας

Και νέα εμπόδια παρουσιάστηκαν στα έργα του Μετρό στην Πανεπιστημίου. Ο μετροπόντικας σταμάτησε την διάνοιξη της σήραγγας για τέσσερις τουλάχιστον ημέρες έως ότου ενισχυθεί το υπέδαφος προς το σταθμό της Ακαδημίας, καθώς υπάρχουν συνεχή σπηλαιώματα.

Μπάζα με λαθραία τσιγάρα από τα Σκόπια

Μεγάλο εμπόρευμα λαθραίων τσιγάρων, που επιχειρήθηκε να εισαχθούν στην Ελλάδα,κρυμμένα σε νταλίκα-ψυγείο,εντοπίστηκε στο Τελωνείο Ευζώνων. Ο οδηγός της νταλίκας υπήκοος της ΠΓΔΜ, εξαφανίστηκε, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τελωνειακών,τα τσιγάρα επρόκειτο να διατεθούν στην αγορά της Θεσσαλονίκης και οι διαφυγόντες δασμοί φτάνουν τα 100 έως 120 εκατομμύρια δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκή και φαρμακερή η ισοπαλία με τη Δανία

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δεν τα κατάφερε τελικά να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στην αντίστοιχη της Δανίας στον τελευταίο αγώνα της γιά τα προκριματικά, που έγινε στο ΟΑΚΑ, παρουσία 70.000 θεατών. Η Εθνική μας ομάδα έμεινε τρίτη στον όμιλο της πίσω από την Δανία και την Κροατία, η οποία νίκησε στην Λιουμπλιάνα την Σλοβενία και πήρε την δεύτερη θέση.

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στην καλαθοσφαίριση

Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α-1 Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 6.40 τον Αρη, αγώνας που θα μεταδοθεί απευθείας απο το Σούπερ-Σπορ. Στις 9 ο Παναθηναικός αγωνίζεται με την ΑΕΚ. Και αυτός ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Εξάλλου, χθες για την Α-1 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Ηρακλής 74-77, Παπάγου-Δάφνη 74-68, ΠΑΟΚ-Απόλλωνας Πατρών 88-78, Λάρισα-Πανιώνιος 78-82 και Ηράκλειο-Σπόρτινγ 99- 67.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Τις πρωϊνές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα γίνουν ισχυροί και αργότερα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 έως 26 και στα νησιά απο 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει συννεφιά, με πιθανότητες τοπικής ομίχλης και βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στην Αττική έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 18 έως 26 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 12 October 1997 - 7:00:47 UTC