Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις.
- Σφοδρή διαμάχη ξέσπασε στο χώρο του φαρμάκου.
- Επιφυλακτικοί ακόμη οι σεισμολόγοι για τη δόνηση 5,8 Ρίχτερ.
- Μονοήμερη επίσκεψη σήμερα του Πρωθυπουργού στα Τίρανα.
- Αμετακίνητες οι θέσεις Αθήνας-Λευκωσίας για ένταξη, επίλυση Κυπριακού.
- Συνεργασίες θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα,Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
- Μέχρι 24 Οκτωβρίου οι εγγραφές πρωτοετών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο αγώνας ΟΦΗ - Ηρακλή το Σάββατο. - Ο Ολυμπιακός, νίκησε 79-61 τη Δάφνη, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διπλωματική αντεπίθεση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις.

Με διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωση όλων των πρεσβευτών της ΕΕ στην Αθήνα, απάντησε η κυβέρνηση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις με τις μαζικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών και της Λευκωσίας. Χθες στις παραβιάσεις συμμετείχαν 46 τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία αναχαιτίστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις. Ο υπουργός Τύπου, κ. Ρέππας, τόνισε οτι είναι πολιτική επιλογή της Τουρκίας η δημιουργία έντασης. Η Ουάσιγκτον κάλεσε Αθήνα και Αγκυρα να περιορίσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Σφοδρή διαμάχη ξέσπασε στο χώρο του φαρμάκου.

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στο χώρο του φαρμάκου, μετά την απόφαση της γερμανικής εταιρίας "Μπέριγκερ" να αποσύρει από την αγορά οκτώ γνωστά σκευάσματα, που κυκλοφορούν χρόνια, διαμαρτυρόμενη για τις μικρές αυξήσεις που επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης με την ανακοστολόγηση των φαρμάκων. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου ανακοίνωσε οτι καμία εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να σταματήσει την κυκλοφορία φαρμάκων στη χώρα μας, πριν ενημερώσει τον ΕΟΦ.

Επιφυλακτικοί ακόμη οι σεισμολόγοι για τη δόνηση 5,8 Ρίχτερ.

Κρίσιμο χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι και το τρέχον 48ωρο, καθώς δεν είναι ακόμη σε θέση να προβλέψουν αν η δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τη Δευτέρα νότια της Καλαμάτας ήταν ο κύριος σεισμός. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον οκτώ δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ, με μεγαλύτερη αυτή των 4,9 Ρίχτερ. Κλιμάκια του ΟΑΣΠ μετέβησαν στη νότιο Πελοπόννησο για να εξετάσουν τις μικρορωγμές, που σημειώθηκαν σε παλιά κτίρια. Παράλληλα, μηχανικοί θα επισκεφθούν όλα τα σπίτια για να γίνει εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Μονοήμερη επίσκεψη σήμερα του Πρωθυπουργού στα Τίρανα.

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο και τους υφυπουργούς Αμύνης και Εθνικής Οικονομίας. Ο κ. Σημίτης θα έχει σειρά επαφών με την ηγεσία της γειτονικής χώρας, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι οι διμερείς σχέσεις και η προσπάθεια της Αλβανίας για εκδημοκρατισμό και οικονομική ανόρθωση.

Αμετακίνητες οι θέσεις Αθήνας-Λευκωσίας για ένταξη, επίλυση Κυπριακού.

Εμμένουν στους δυο στόχους, που έχουν θέσει η Αθήνα και η Λευκωσία για λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά το τέλος της σύσκεψης, που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ακόμη οτι παράλληλα με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού συνεχίζεται και η αμυντική θωράκιση της Κύπρου τονίζοντας οτι το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου εξακολουθεί να ισχύει σε ο,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συνεργασίες θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα,Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Συνεργασίες θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου, δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη. Πάντως, οι όποιες συζητήσεις και επαφές θα γίνουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συνενώσεις.

Μέχρι 24 Οκτωβρίου οι εγγραφές πρωτοετών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου παρατάθηκε η προθεσμία εγγραφής των προωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, εξαιτίας των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από την απεργία του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο αγώνας ΟΦΗ - Ηρακλή το Σάββατο.

Οριστικά στο στάδιο Καραισκάκη θα διεξαχθεί ο αγώνας ΟΦΗ-Ηρακλη, το ερχόμενο Σάβατο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε, ως αναρμόδια, την έφεση που υπέβαλε η ΠΑΕ ΟΦΗ, για μη νόμιμη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής αθλητικών δικαστών της ΕΠΑΕ. Η συγκεκριμένη επιτροπή επέβαλε την ποινή αποκλεισμού 3 αγωνιστικών στο γήπεδο της κρητικής ομάδας για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός, νίκησε 79-61 τη Δάφνη, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών.

Ο Ολυμπιακός, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, νίκησε 79-61 εκτός έδρας τη Δάφνη.Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο. Στο μεταξύ η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στο ``McDonalds championship`` το ετήσιο τουρνουά που διοργανώνει η FIBA.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,83, γαλλικό φράγκο προς 47,63, λίρα Αγγλίας προς 453,13, ελβετικό φράγκο προς 191,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,77, τη λίρα Κύπρου προς 541,56 και την ECU προς 313,53 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με παροδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας.Πρός το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 25 και στο Αιγαίο από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.Λίγες νεφωσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα παροδικής βροχής προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 24 και στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 1997 - 7:00:15 UTC