Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Και νέα παρενόχληση στο C-130 του Ακη Τσοχατζόπουλου έκαναν τουρκικά μαχητικά, αλλά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16.
- Οχι νέους φόρους αλλά βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προτείνει σε νέα εκθεσή της η επιτροπή Σπράου.
- Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης τα επόμενα χρόνια και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις διαβεβαιώνει ο Μιλτιάδης Παπαϊώννου.
- Μεγάλη αναταραχή στο χώρο του φαρμάκου, κατεβάζουν τα ρολά από 31 Οκτωβρίου οι φαρμακοποιοί.
- Σε τεχνικούς λόγους και όχι σε παρακολούθηση οφείλεται η συνακρόαση του υπουργού Εσωτερικών, που παρατηρήθηκε στη Βουλή.
- Πέρασε ήδη το κρίσιμο τριήμερο μετά τον ισχυρό σεισμό νότια της Καλαμάτας και μειώνονται οι πιθανότητες για μεγαλύτερη δόνηση.
- Αλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έξω από σχολεία, ενώ προσπαθούσαν να πωλήσουν ναρκωτικά σε μαθητές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και νέα παρενόχληση στο C-130 του Ακη Τσοχατζόπουλου έκαναν τουρκικά μαχητικά, αλλά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16.

Σε νέες προκλήσεις προέβησαν οι Τούρκοι, καθώς μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρεμποδίσουν το C-130 που μετέφερε τον υπουργό Αμύνης από την Κύπρο στα Χανιά. Τα τουρκικά αεροπλάνα αναχαιτίστηκαν από ελληνικά, ενώ η Αθήνα προβαίνει σε διαβήματα στην Αγκυρα, το ΝΑΤΟ και ενημερώνει τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αθήνα. Για ψυχροπολεμικές μεθόδους έκανε λόγο ο κ. Τσοχατζόπουλος που κατήγγειλε την Τουρκία ως διεθνή ταραχοποιό, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις Πάγκαλου και Ρέππα.

Οχι νέους φόρους αλλά βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προτείνει σε νέα εκθεσή της η επιτροπή Σπράου.

Οχι σε νέους φόρους, αλλά βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου και νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, προτείνει η επιτροπή Σπράου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ριζικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος. Η επιτροπή προτείνει οι ίδιοι οι φορολογούμενοι να κάνουν εκκαθάριση των δηλώσεων, να οδηγούνται στη φυλακή οι φοροφυγάδες και να μην τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα.

Δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης τα επόμενα χρόνια και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις διαβεβαιώνει ο Μιλτιάδης Παπαϊώννου.

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης για τα επόμενα χρόνια, ούτε αύξησης των εισφορών, ούτε μείωσης των συντάξεων διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό. Οι συνταξιούχοι πάντως πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Χρήστο Πρωτόπαππα, ο οποίος δήλωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και βιαστικής εξόδου στη σύνταξη.

Μεγάλη αναταραχή στο χώρο του φαρμάκου, κατεβάζουν τα ρολά από 31 Οκτωβρίου οι φαρμακοποιοί.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, μετά την ένταση που έχει ξεσπάσει στο χώρο του φαρμάκου και την απειλή των φαρμακοποιών ότι θα βάλουν λουκέτο επ' αόριστον από τις 31 Οκτωβρίου. Ο κ. Γείτονας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει και άφησε να εννοηθεί πως οι φαρμακοποιοί μαζί με τα ρολά που θα κατεβάσουν, ενδεχομένως θα πρέπει να παραδώσουν και τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων τους. Την ίδια ώρα, άλλες τρεις εταιρίες απειλούν να αποσύρουν τα προϊόντα τους από την αγορά.

Σε τεχνικούς λόγους και όχι σε παρακολούθηση οφείλεται η συνακρόαση του υπουργού Εσωτερικών, που παρατηρήθηκε στη Βουλή.

Σε τεχνικούς λόγους και όχι σε παρακολούθηση οφείλεται η συνακρόαση του υπουργού Εσωτερικών με κοινοβουλευτικό συντάκτη, που παρατηρήθηκε στη Βουλή. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, ενώ θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή προστασίας απορρήτου των επικοινωνιών της βουλής, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα.

Πέρασε ήδη το κρίσιμο τριήμερο μετά τον ισχυρό σεισμό νότια της Καλαμάτας και μειώνονται οι πιθανότητες για μεγαλύτερη δόνηση.

Μειώνονται οι πιθανότητες για μεγαλύτερο σεισμό από τον εστιακό χώρο νότια της Καλαμάτας, που έδωσε την ισχυρή δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, καθώς πέρασε ήδη το κρίσιμο τριήμερο. Οι σεισμολόγοι όμως δεν αποκλείουν ένα σεισμό του ίδιου μεγέθους γι'αυτό είναι ακόμη επιφυλακτικοί και παρακολουθούν προσεκτικά τη σεισμική δραστηριότητα.

Αλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν έξω από σχολεία, ενώ προσπαθούσαν να πωλήσουν ναρκωτικά σε μαθητές.

Αλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν από την αστυνομία, έξω από τρία σχολικά συγκροτήματα στην Ομόνοια, το Ελληνικό και την Καλογρέζα, τη στιγμή που προσπαθούσαν να πωλήσουν ναρκωτικά σε ανήλικους μαθητές. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες χασίς και διαρρηκτικά εργαλεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια, ο διεθνής μέσος του "τριφυλιού" ΓΧ Γεωργιάδης ο οποίος συμφώνησε να παραμείνει στους "πράσινους", έναντι του ποσού των 240 εκατομμυρίων δραχμών. Για τον Παναθηναϊκό και τον κ. Βαρδινογιάννη αποτελεί ρεκόρ η προσφορά στο Γεωργίαδη, καθώς τα προηγούμενα χρόνια το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί για Ελληνα ποδοσφαιριστή δεν ξεπέρασε ποτέ τα 50 εκατομμύρια δραχμές.

Με βαρύ πρόστιμο ή με διακοπή συμβολαίου κινδυνεύει ο Κατερινιώτης τερματοφύλακας του Ολυμπιακου, Αλέκος Ράντος, μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, στον πάγκο να βρίσκεται ο νεαρός Τζενάμο ή ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Χωρίς τον Ολιβάρες προπονήθηκε σήμερα ο ΠΑΟΚ ενόψει του μεθαυριανού αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ο Περουβιανός παίχτης αναμένεται στη θεσσαλονίκη αργά τη νύχτα και έτσι μόνο αύριο θα μπορέσει να προπονηθεί. Κατά την άποψη του Αναστασιάδη, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι "η μισή χρονιά" για την ομάδα του. Κατά του Ολυμπιακού τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος είναι τιμωρημένος από το παιχνίδι με την Προοδευτική, θα αντικαταστήσει ο Πάρις Ζουμπούλης.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της τιμωρίας του ΟΦΗ, μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής αποκλεισμού τριών αγωνιστικών του γηπέδου του συλλόγου, μέχρι την Τρίτη που θα εκδικαστεί κι η υπόθεση. Στο εφετείο Αθηνών προσέφυγαν δύο μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ που υποστηρίζουν ότι η σύνθεση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΑΕ που επέβαλε την ποινή δεν ήταν νόμιμη.

Συμφώνησαν για τα πριμ οι παίχτες και η νέα διοίκηση της ΑΕΚ μετά από συνάντηση που έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οπως έγινε γνωστό, η συμφωνία περιλαμβάνει πριμ 700 χιλιάδων δρχ για νίκες επί Ολυμπιακού, Παναθηναίκού και ΠΑΟΚ, 500 χιλιάδων επί του ΟΦΗ και Ηρακλή και 500 χιλιάδων για νίκη επί των υπόλοιπων ομάδων, αλλά μόνο εκτός έδρας. Στα εντός έδρας παιχνίδια με τις θεωρητικά μικρές ομάδες δεν θα υπάρχει πριμ. Πρέπει να σημειωθεί ότι αν οι παίχτες της ΑΕΚ κατακτήσουν το πρωτάθλημα το πριμ ανέρχεται σε 5.600 δρχ το δευτερόλεπτο συμμετοχής σε κάθε παίχτη, δηλαδή το διπλάσιο από την περυσινή χρονιά!

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,74, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 451,26, ελβετικό φράγκο προς 191,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,25, τη λίρα Κύπρου προς 541,05 και την ECU προς 313,51 δραχμές.

Καθοδική πορεία ακολούθησαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 1780,85 μονάδες μειωμένος κατά 0,62%. Σημαντικές ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν στο χώρο των Κατασκευών και των Εταιριών Λήζινγκ οι δεικτες των οποίων κατέγραψαν απώλειες 2,11% και 4,99% αντιστοίχως. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 25,2 δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 16 βαθμούς, στα δυτικά 6 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 8 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 19 και 7 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 16 October 1997 - 19:00:20 UTC