Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη Δυτική Μακεδονία περιοδεύει απο χθες ο Πρωθυπουργός.
- Αναστάτωση στα αεροδρόμια απο τις στάσεις εργασίας των ελεγκτών.
- Πλήρης φάκελος με τις τουρκικές παραβιάσεις αποστέλεται σε ΝΑΤΟ- ΕΕ.
- Συμμετοχή επί ίσοις όροις στη διεύρυνση της ΕΕ ζητεί η Τουρκία.
- Εύσημα στην ελληνική οικονομία απο τον Προεδρο της "Μπούντεσμπανκ".
- Σκληρή κριτική Καραμανλή κατά της κυβέρνησης απο την Κρήτη.
- Αύριο αποφασίζει ο ΣΥΝ για τη στάση του στο νομοσχέδιο "Καποδίστριας".
- Δίωξη για υπεξαίρεση 3 δις κατά του προέδρου της ΔΑΝΕ Ε. Σολούνια

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός αντιμέτωπος στις 8 το βράδυ με τους Σικάγο Μπουλς στον τελικό του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντ.
- Απόψε το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, στην Τούμπα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη Δυτική Μακεδονία περιοδεύει απο χθες ο Πρωθυπουργός.

Τη βεβαιότητά του ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες των Ελλήνων έχουν αποδειχθεί μια επένδυση για το μέλλον και τα οφέλη τους επιστρέφουν στους πολίτες εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στην Κοζάνη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στα προγράμματα ύψους 700 δις δρχ για την περιοχή και χαρακτήρισε ως προτεραιότητα τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα. Σήμερα θα εγκαινιάσει τη νέα λιγνικτή μονάδα της ΔΕΗ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Φλώρινα.

Αναστάτωση στα αεροδρόμια απο τις στάσεις εργασίας των ελεγκτών.

Σε αλλαγές στις ώρες αναχώρησης 33 προγραμματισμένων για σήμερα πτήσεων της "Ολυμπιακής" προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας, εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας (2-6μ.μ.) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πλήρης φάκελος με τις τουρκικές παραβιάσεις αποστέλεται σε ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Πλήρη φάκελο με τα στοιχεία απο την πρόσφατη τουρκική πρόκληση στο μεταγωγικό αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε απο την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, αποστέλεται σήμερα στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και στους υπουργούς Αμυνας της Συμμαχίας και της ΕΕ. Επίσης για το ίδιο θέμα ο κ. Τσοχατζόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του, Ουίλιαμ Κόεν και με τον Γερμανό Φολκεν Ρίε. Στην Αθήνα επικρατεί δυσφορία για την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρεί η Ουάσιγκτον.

Συμμετοχή επί ίσοις όροις στη διεύρυνση της ΕΕ ζητεί η Τουρκία.

Ξεχωριστά ζήτησε να εξεταστούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές και οι φιλοδοξίες της χώρας του να γίνει μέλος της ΕΕ ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, σε συνέντευξή του στην "Φιγκαρό". Ο κ. Γιλμάζ σε συνέντευξή του στην επίσης γαλλική εφημερίδα "Λιμπερασιόν", τόνισε οτι η Τουρκία πρέπει "να συμμετάσχει στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαικής Ενωσης επι ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους".

Εύσημα στην ελληνική οικονομία απο τον Προεδρο της "Μπούντεσμπανκ".

Η εκτίμηση που απολαμβάνει διεθνώς πλέον η ελληνική οικονομία επιβεβαιώθηκε χθες από τα πιο επίσημα χείλη, του Χανς Τιτμάγιερ, προέδρου του Μπούντεσμπανκ, της Γερμανικής Ομοσπονδιακής (Κεντρικής) Τράπεζας. Ο κ. Τιτμάγιερ που μίλησε χθες σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε οτι η ελληνική οικονομία εχει σημειώσει σημαντικη πρόοδο από το 1985 και το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να συγχαρεί την Ελλάδα``.

Σκληρή κριτική Καραμανλή κατά της κυβέρνησης απο την Κρήτη.

Σκληρή κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική άσκησε ο Προεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συνεστίαση οπαδών του κόμματός του στα Χανιά, όπου περιοδεύει. Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στον κ. Καραμανλή και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος σε πανστρατιά. Ο κ. Καραμανλής θα συνεχίσει την περιοδεία του σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Αύριο αποφασίζει ο ΣΥΝ για τη στάση του στο νομοσχέδιο "Καποδίστριας".

Από την τύχη που θα έχουν οι τροπολογίες που θα προτείνει ο Συνασπισμός για τη βελτίωση του σχεδίου νόμου ``Ι.Καποδίστριας``,θα εξαρτηθεί η στάση του κόμματος κατά τη ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή. Αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του, στην οποία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η τελική στάση του κόμματος. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν και οι τροπολογίες που προτείνονται από την Πολιτική Γραμματεία.

Δίωξη για υπεξαίρεση 3 δις κατά του προέδρου της ΔΑΝΕ Ε. Σολούνια

Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άσκησε ο εισαγγελέας Ρόδου εναντίον του προέδρου της ΔΑΝΕ Ε. Σολούνια, ενώ παράλληλα του απαγόρευσε και την έξοδο από τη χώρα. Η υπόθεση αφορά στην υπεξαίρεση περίπου 3 δις δρχ. από τα ταμεία της εταιρίας. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της εισηγμένης εταιρίας για να απομακρύνει τον κ. Σολούνια από τη θέση του προέδρου της εταιρίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός αντιμέτωπος στις 8 το βράδυ με τους Σικάγο Μπουλς στον τελικό του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντ.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 8 το βράδυ τους Σικάγο Μπουλς στον τελικό του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς, που διεξάγεται στο Παρίσι, μετά τη νίκη του στον ημιτελικό επι της Ατένας Κόρτνομπας από την Αργεντινή με 89-86. Οι ``ερυθρόλευκοι`` θα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα εχει αγωνισθεί απέναντι στα ``μεγαθήρια`` του ΝΒΑ. Οι Σικάγο Μπουλς χθες επικράτησαν με 89-82 της Ρασίνγκ Παρί του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Απόψε το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, στην Τούμπα.

Οριστικά στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει ο αγώνας ΟΦΗ - Ηρακλή, για την 6-η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΕ σε έκτακτη - συνεδρίασή του. Απο την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιάννης Παπαματθαιάκης, διαβεβαίωσε ότι ο ΟΦΗ θα αγωνισθεί κανονικά και θα περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης. Επίσης σήμερα διεξάγεται στη Τούμπα και ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 453,38, ελβετικό φράγκο προς 191,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,58, τη λίρα Κύπρου προς 540,52 και την ECU προς 313,21 δραχμές. δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλώδεις βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Στα δυτικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι στα δύτικα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει στο μηδέν και στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί 1 με 14 βαθμούς, στα δυτικά 5 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 8 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 17 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι και το θερμόμετρο 5 με 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 18 October 1997 - 7:00:14 UTC