Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Απαγορευτικό απόπλου για Αιγαίο- Κρήτη.
- Τέσσερις νέες εκθέσεις ετοιμάζει ο καθηγητής Γιάννης Σπράος.
- Αμετακίνητη η κυβέρνηση στην απόφασή της για τις συνενώσεις των ΟΤΑ.
- Ανυποχώρητος στην εφαρμογή του "Καποδίστρια" και ο υπ. Εσωτερικών.
- Οι τουρκικές προκλήσεις στη σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ.
- Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρόεδρος της ΝΔ.
- Δεκατέσσερις νεκροί και 194 τραυματίες σε 165 τροχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίζει το διεθνές τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς, αφού έχασε από τους Σικάγο Μπούλς με 104-78.
- Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α'εθνικής.
- Σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνικλη κατηγορλια ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Απαγορευτικό απόπλου για Αιγαίο- Κρήτη.

Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου των επιβατηγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, λόγω των πολύ ισχυρών θυελλωδών ανέμων, που πνέουν. Σε όλη τη χώρα επικρατεί κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Απο αύριο αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Τέσσερις νέες εκθέσεις ετοιμάζει ο καθηγητής Γιάννης Σπράος.

Προτάσεις για τέσσερις ακόμη τομείς επεξεργάζεται ο καθηγητής, Γιάννης Σπράος. Δύο απο τις νέες εκθέσεις του, που έχει ήδη παραδώσει στον Πρωθυπουργό, αφορούν τη γεωργία και τη δημόσια διοίκηση, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Οι άλλες δυο θα αφορούν τη βιομηχανία και την υγεία.

Αμετακίνητη η κυβέρνηση στην απόφασή της για τις συνενώσεις των ΟΤΑ.

Την αμετακίνητη απόφαση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος "Καποδίστρια", που αφορά τις συνενώσεις των ΟΤΑ, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη Καστοριά, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψη στα Γρεβενά και τη Δεσκάτη.

Ανυποχώρητος στην εφαρμογή του "Καποδίστρια" και ο υπ. Εσωτερικών.

Δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απολύτως αλλαγή για τις χωροταξικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις των ΟΤΑ ο αρμόδιος υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος, όπως τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ακόμη οτι εντός του επόμενου έτους η κυβέρνηση θα έχει αποφασίσει ποιές κρατικές υπηρεσίες θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Οι τουρκικές προκλήσεις στη σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ.

Στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Εθνικής Αμυνας του ΝΑΤΟ θα φέρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, το θέμα της παρενόχλησης απο τουρκικά μαχητικά του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 που τον μετέφερε. Ο κ.Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε προσχεδιασμένη την επιχείρηση παρενόχλησης του αεροσκάφους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Τούρκοι ήξεραν πολύ καλά ποιος επέβαινε στο συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, που συνεχίζει την περιοδεία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, τόνισε οτι είναι ανάγκη να κάνει το κράτος αισθητή την παρουσία του, ώστε να διασφαλίσει και να επιβάλλει τη δημόσια τάξη, καθότι όπως είπε, υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανασφάλεια στους πολίτες. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δηλώνει οτι δεν συμφωνεί με όλες τις επιλογές προσώπων που έχει κάνει ο νέος αρχηγός του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

Δεκατέσσερις νεκροί και 194 τραυματίες σε 165 τροχαία.

Δεκατέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 194 τραυματίστηκαν σε 165 τροχαία ατυχήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας απο την Παρασκευή το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίζει το διεθνές τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς, αφού έχασε από τους Σικάγο Μπούλς με 104-78.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη μη αμερικανική ομάδα που κερδίζει το διεθνές τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλντς, αφού στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, που έγινε στο Παρίσι, έχασε από τους Σικάγο Μπουλς με 104-78. Ετσι,την πρώτη θέση πήραν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ και ακολούθησαν ο Ολυμπιακός, η Ατένας Κόρντομπα από την Αργεντινή, η Ρασίνγκ Παρί, η Μπενετόν Τρεβίζο και η Μπαρτσελόνα.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α'εθνικής.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α'εθνικής. Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς.Οσο για τους ερυθρόλευκους,αυτή ήταν η δεύτερη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα,που τους αφήνει στην 4η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Νωρίτερα, ο ΟΦΗ νίκησε στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Ηρακλή με 1-0. Ετσι, ο ΟΦΗ ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς, όσους έχει και η Ξάνθη, ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε μόνος πέμπτος με δέκα βαθμούς.

Σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνικλη κατηγορλια ανδρών.

Σε αγώνες για την τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λάρισα-Ηράκλειο 71- 94, Απόλλων Π.-Περιστέρι 69-66, Πανιώνιος-Παπάγου 77-69, Ηρακλής-Σπόρτιγκ 75-60, Αρης-Παναθηναϊκός 69-64, Δάφνη- Ολυμπιακός 61-79.Σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ- ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 453,38, ελβετικό φράγκο προς 191,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,58, τη λίρα Κύπρου προς 540,52 και την ECU προς 313,21 δραχμές. δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος θα είναι και σήμερα ο καιρός με κρύο και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 13 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή, πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 8 με 14 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 6 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 19 October 1997 - 7:00:13 UTC